Колегата Калм малко е прекалил но има много истина в постовете му!
И според мен наливаш вода във варел без дъно!!! Защо стана така? Голям зор даде-недей така

Най лесно е да метнеш 5 греди в нищото....
Им а някой неща които"си искат своето" и не можеш да ги избегнеш просто.Мислил съм точно такъв гараж и стигнах до мисълта,че докато нямам 3-4 бона няма да го започвам-само,че моят е прав - 6,40 х 12,80 Н=2,50 вътрешно- Но при мен всичко си е налице като инструмент и няма да се моля на никой,Флексове,бормашини,горелки,Кемпи мемпи

Ама аз имам разчета и вече знам каква ще е конструкция,основа,стени,покрив,Ферми,колони,врата дори и съм сметнал всичко а не си го смуча от пръстите по пътя

Това дори когато го смятах като цена включва и нестандартни профили за фермите защото е повече от 6 метра а аз не обичам снадките при все,че не са проблем ако са на ферма
И аз искам канал и затова трябва да се изкопае първо бетона и да се направи канала и посипката и мрежата и да се остави да исъхне!!! И да се заложат хубави планки за да си завариш гредите после за тях-а те самите заварени хубаво за арматурата и покрити с бетон.
По мой разчети железният скелет барабар с вратата тип хармоника от големите е към 1500 лв МАКС!!! И забравяш
Става въопрос за профили 60х60х2/3 и горе 40х40х2. Вратат и тя е 40х40х2 тип хармоника с пирамидни ламаринаи напълнена и затворена с ОСБ и пълна с вата!!!! Ще ти трябва и малко 20х20х2 да понапълниш фермите

и едни специфични профили 2 броя за вратата ако е плъзгаща-избрах нея защото съм на улицата и съм ограничен от място като са отворени затова хармоника на 4 части е най добре и да се сгъва навътре и да се прибира до стените-един вид плъзгаща хармоника
Отгоре вече на направени основи канал и метален скелет слагаш влагоустойчиво ОСБ поне 20 мм с нут и перо и покриваш с 2 кръстосани ката мушама като горната е с червена посипка!!!
Пълниш между вертикалните грети(които държат фермите) с 30х30х1,5 и завиваш ОСБ за стена , след това мрежа ,метална и правиш изолация отгоре,пълниш с вата и слагаш ОСБ и отвътре и си....ПЕРФЕКТЕН!!!!
И оооп-за 4 бона имаш перфектен гараж

70 квадрата,с твой труд обаче.Шибаш долу една индустриална маслоустойчива зазивка да се изравни,или ако нямаш кинти бетонена редка и грундираш с най евтиния червен грунд да запечати - и имаш перфектния гараж мисля

По желание завиваш ВИНИЛ от реклами на сените в предната част , хубаво опънат и залепен!!! И си миеш даже и колата зимата рътре-ако си дал наклон и си заложил канал за водата
Те тва ми се върти в главата от 2 години , но още узрява
Според мен си си хвърлил парите на вятъра

Но може би е въпрос на виждане и приоритети

А обаче аз имам разрешително от доста време за временна конструкция,че е и в центъра на София

и ше ме налазят отмах. Плюс това нямам твоето удобство-тоест имам единичен гараж на мястото и не мога да си позволя да го разваля за да направя първо бетона и да чакам да събера кинти-а ти имаш цялото време на света
Направил си голяма глупост според мен