Колата е голф 3 1.6 ABU 94г. газ/бензин.
Проблема е че гасне на бензин при празен ход.
Паля си колата винаги на бензин.
Изкарвам колата от гаража и като спра за да отида и да затворя вратите тя гасне.
Почват да падат оборотите и да тресе и ако не подавам газ ще изгасне.
При първото палене я изчаквам малко да поработи и тогава тръгвам да я изкарвам.
На място си работи без проблем но щом я изкарам и спра за да затворя гаража и тя веднага гасне.
После си я паля пак без проблем и си работи на място без да изгасне.
След като изгасне и я запаля отново си я карам на бензин или газ и не ми гасне на кръстовищата ама излезе ли от гаража решава че няма да работи и спира.
На какво може да се дължи това ?
Няма да е от студеното щтото почна да го прави тоя номер още когато беше топло.
голф 3 1.6 ABU 94г. Гасне на бензин
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Re: голф 3 1.6 ABU 94г. Гасне на бензин
A на газ гасне ли, когато я палиш студена. Проблема с паленето на газ се явява в износването на едни мембрани които струват 50лв с монтажа. Мембраните се износват през 2-3 години , ама определено не е цената която даваш за бензин всяка година по-100лв да загрее и да прехвърли на газ.
Само даваш 50лв през 2 години и си ти.
Ако ти писне от настройки си направи колата само на газ да върви и динамиката на мотора се променя към по-хубаво. Само казваш на майстора , че няма да я караш на бензин и проблема е решен. Така ще ти направи центровката , че ще забравиш за бензина. 
Само даваш 50лв през 2 години и си ти.
Ако ти писне от настройки си направи колата само на газ да върви и динамиката на мотора се променя към по-хубаво. Само казваш на майстора , че няма да я караш на бензин и проблема е решен. Така ще ти направи центровката , че ще забравиш за бензина. 
- dontaskdontsay
Студена на газ не съм я пробвал.
Знам че миналата зима изобщо нещеше да пали студена на газ или ако запали след секунди гаснеше.
От тогава не съм пробвал със студено палене на газ.
Ще пробвам следващия път.
Знам че миналата зима изобщо нещеше да пали студена на газ или ако запали след секунди гаснеше.
От тогава не съм пробвал със студено палене на газ.
Ще пробвам следващия път.
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Като изкараш от гаража под наклон ли е - ДВГ да е по-високо от багажника? Ако да - питаш търсачката за почистване на бенз. помпа/дюза на моното с ултразвук. Смени горивния филтър и иди първо да премерят налягането пред моното. Карай по-често на бенз. и гледай да не се застоява в резервоара, а да е пресен... И не го дръж все в резервата - ще "окотиш" помпата...
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
kokovanev написа:Като изкараш от гаража под наклон ли е - ДВГ да е по-високо от багажника? Ако да - питаш търсачката за почистване на бенз. помпа/дюза на моното с ултразвук. Смени горивния филтър и иди първо да премерят налягането пред моното. Карай по-често на бенз. и гледай да не се застоява в резервоара, а да е пресен... И не го дръж все в резервата - ще "окотиш" помпата...
Сагласен сам с колегата проверете тиа неща и си регулираите газовата да пали директно на бензин

- dontaskdontsay
Да, когато я изкарвам за малко е под наклон и двигателя е високо.
П.П: Благодаря за помощта ще гледам в наи скоро време да я оправя.
П.П: Благодаря за помощта ще гледам в наи скоро време да я оправя.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”