Висок разход на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
tarza999
Автомобил:
Двигател:

Re: Висок разход на газ

Мнениеот tarza999 » Пет 09 дек 2011 19:20

Zlatina написа:казах ти как да си я настроиш,и центровка пак така можеш да си направиш-караш,спираш,буташ, караш...така си я правя и не се оплаквам ни за вървене ни за горене.

:climb ако и тогава вече не става си купуваш нов изпарител и ще падне разхода с 1 до 3 л.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 09 дек 2011 19:37

А нема му помогне нов изпарител.Щях да забравя-никога не зареждай за 10 лв.Минимум 20.При мен от това също падна с 2 литра.Но от друга страна не ти гори чак толкова много.Карай до лятото така пък ще видим.

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Пет 09 дек 2011 19:56

tarza999 написа:
Zlatina написа:казах ти как да си я настроиш,и центровка пак така можеш да си направиш-караш,спираш,буташ, караш...така си я правя и не се оплаквам ни за вървене ни за горене.

:climb ако и тогава вече не става си купуваш нов изпарител и ще падне разхода с 1 до 3 л.

maikomila Колега, доколкото помня споменах че съм с чисто нов испарител LOVATO на 5-6 зареждания или 600-700км. :beat_butt2

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 09 дек 2011 20:04

това не означава,че не трябва да си буташ делкото или тройника.Най големия разход се регулира от тройника,да знаеш.Центровка лично аз си правя на слух и крак,не на машина.И все пак за мен не е чак толкова голям твоя разход

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Пет 09 дек 2011 21:51

:063: :seeex делкото не съм го пипал . така си дойде от Австрия центрована на бензин. трябва ли да го пипам ???

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 10 дек 2011 9:45

Е, те в Австрия отдеКА да знаят, че ще караш на газ. Явно не си запознат, че при каране на газ центровката трябва да е с по-голям ъгъл на запалване, поради октановото число на газта, което е малко над 100. Ти най-важното не си направил, пък си тръгнал със смяна на изпарител :lol:

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Съб 10 дек 2011 11:47

може ли малко инфо , как да го центровам сам ??? :banghead:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 10 дек 2011 11:52

абе за можене може,но аз те съветвам да отидеш някъде на стенд да ти направят всичко.вярно ще дадеш поне 30лв,но всичко трябва да ти е ок и постепенно ако щеш само от разхода на гориво ще си избиеш тези пари.

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Съб 10 дек 2011 11:58

абе не е въпроса в 30-те лева , а в това , че ми е дотегнало от "майстори"(които ми обясняват колко било сложжно да си сменя сам тройника на газта, защото там минавала газ и било много рисковано .... facepalm и т.н.)
Та, готов съм и 50 лв да дам , но да знам закакво ги давам.
Р.р. АГУ-то съм си я слагал сам, но винаги когато ходя по майстори за каквото и да е все казвам , че нищо не разбирам и незнам как става ... mhihi за да им се наслаждавам на "майсторлъка" !!! :beat_butt2

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 10 дек 2011 12:00

за пловдив не знам,ако си в софия да ти препоръчаме къде да отидеш...целият пиниз е няма и 10 минути.

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Съб 10 дек 2011 12:12

:shock офффф, добре де като въртя делкото как да разбера кога е в най оптимално полужение??? когато се вдигнат оборотите до макс или ??? :banghead:

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Съб 10 дек 2011 13:57

Трябва да завъртиш делкото обратно на часовниковата стрелка.Така даваш предварение.Но недей повече от 2мм да речем.Че току виж ти се разчукал аванса.Някъде из форума бях чел,че 1 мм завъртане на вала на делкото се равнява на около 6 градуса.Незнам дали е вярно,но честно казано ме мързи да меря и да смятам.Задължително преди това си направи един белег,да си знаеш на какво положение ти е било.Че ако не ти хареса нещо,да можеш да си го върнеш на старото положение.При мен се вдигнаха оборотите като дадох предварение от делкото.Незнам с колко,но на ухо ги хващам :D .След интервенцията ми,определено колата повиши динамиката и понижи с малко разхода.Но пък загубих сила след 4000 оборота.Но това не ме грее.Не ходя на състезания все пак.Сега си дърпа доволно още от около 2600 оборота.А преди,това ставаше след 3000 нагоре.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Съб 10 дек 2011 16:11

казах ти как да си я настроиш,и центровка пак така можеш да си направиш-караш,спираш,буташ, караш търсиш да има тяга,пали от раз и т.н.Пробваш с подаване на пълна газ да не забива,да не чука и аванса.Ако почне да се чува връщаш малко и толкоз.Не знам какъв е твоя мотор но ако е моно,няма как да си вдигнеш оборотите от делкото както ти е казал по горе колегата.След първоначалното вдигане компа ги смъква колкото трябва да са .Не споря с колегите за майстори и стендове за това ще говоря за себе си.Моята кола с заводски градуси и настройки не върви.Както се казва,тея настройки са за нови коли..Моята е на 320 000,има си износване и не ги харесва тези 8 градуса ръйш ли.Иска си повечко.Прочети и предните постове и започни и намалянето на газта от тройника към моното.Там също ако е развито повече от нужното се получава голям разход.ако нещо не ти е ясно ще отида да снимам моята докато е светло :)

Потребителски аватар
joro_dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_dexter » Съб 10 дек 2011 17:55

днес май омазах нещата... facepalm завъртях делкото (обратно на часовниковата стрелка) с около 7-8мм докато започна да чука аванса. после го върнах с около2 мм. НО.... колата започна да стои на 1200 оборота ( на газ и на бензин) след като я изфорсирам стрелката на оборотите се връща на 1100 оборота и след 30 секунди пада на 500 оборота и след малко изгасва , ако я изфорсирам преди да изгасне пак се качва на 1100 и след малко пак падат ????? какво да правя? или в понеделника да отида на един елкон и да ми я центроват на газ??? :banghead:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 10 дек 2011 18:56

дал си много предварение.така колата има нестабилен празен ход,но върви яко...и харчи много яко :lol:
иначе последната ти идея е най-добра.виж си за твоя двигател на колко градуса трябва да ти е делкото и им кажи на тия при които ще идеш да сложат 2-3 градуса отгоре и тррябва да си готов

Върни се в “Автогазови уредби”