Проблем с парното на Венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kotvata
Автомобил:
Двигател:

Проблем с парното на Венто

Мнениеот Kotvata » Съб 10 дек 2011 14:11

Парното ми отказа. Изобщо неиска да духа, само на последната степен тръгва, но за малко и се чува доста силно тракане! Колата ми е Венто 2Е мотор 95 г. и е с термотроник! Каъв може да е проблема?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Re: Проблем с парното на Венто

Мнениеот zfa159 » Съб 10 дек 2011 14:31

Сваляш жабката (ако си с еърбег не пипаш бег-а),поличката под нея и вече имаш видимост до вентилатора (не помня добре,ама на Термотроник мисля,че беше като на просто парно и може да се свали и без да се сваля жабката).Свали самия вентилатор (в дясно се намира,няма как да го сбъркаш,по спомен се завърташе на една страна) и го разгледай за механични проблеми (счупени витла,някой боклук вътре).Ако там всичко е наред,пусни го отвън,да видиш дали не бие оста (разбити втулки),виж му четките как са (чупят се или свършват).Ако трябва - ремонтирай го (където оправят ел. мотори).
За степените - когато вентилатора се натовари повече,изгаря една термозащита.Тя седи на резистора за регулиране на оборотите на вентилатора,който седи около вентилатора (тръгни по кабелите от вентилатора и стигаш до него ;) ).Свали го и му сложи едно мостче вместо него.Ето и снимка за какво говоря (снимката не е точно като на твоето,ама на такава попаднах):
Изображение
За да изгори това и да се чува тракане,значи има проблем с вентилатора,свали го и го огледай.
:beer

Потребителски аватар
Kotvata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kotvata » Нед 11 дек 2011 10:48

Благодаря за подробната информация, но понеже не съм от най-компетентните а и нямам много време,можете ли да ми кажете, каде в софия мога да я закарам да видят и отстранят проблема :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 11 дек 2011 10:52

Ами виж в раздел сервизи http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=13 - аз мога,Никси може,Ваското 1 може и т.н.,всеки от нас може,защото не е нещо непознато за нас :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”