Голф2 1.6 - антифризът ми изчезва безследно.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
represent
Автомобил:
Двигател:

Голф2 1.6 - антифризът ми изчезва безследно.

Мнениеот represent » Съб 10 дек 2011 0:49

Здравейте колеги :) смених си старата 2ка 1.6тд с 1.6 с карбуратор от ауди 80 .... и проблемите запоЧнаха наново ....
Колицата е много запазена но проблема с теЧността запоЧва да ме плаши ...
Когато взех колата видях Че маркуЧа за обезвъздушаването е спукан и реших Че проблема ще е от там, смених маркуЧа налях вода за проба но уви до веЧерта веЧе нямах нищо. На следващия ден забелязах Че от планката която влиза в пластмасовото уше на радиатора теЧе, веднага го побългарих като залепих ушето и останах без тази планка, която за мен е напълно излишна,отново налях но този път антифриз понеже бях сигурен в успеха си, Но отново уви, ТеЧността е под минимума а теЧ от залепеното място нямаше... след дълаг оглед не можах да намеря теЧ. Забелязах Че от капаЧката на разширителния съд излиза пара когато я оставя да позагрее, мойе ли теЧността да се изпарява?? къде да търся проблема ??

Последна промяна от IvanMan на Съб 10 дек 2011 9:15, променено общо 1 път.
Причина: Без главни букви в заглавието!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: АНТИФРИЗА МИ ИЗЧЕЗША БЕЗСЛЕДНО !!!!!!

Мнениеот ktamen » Съб 10 дек 2011 1:06

Моята течност винаги е под минимума, дори да долея след няколко дни отново спада малко под минимума и си стои на това ниво без да спада повече. И на предишния ми голф пак беше така. При проблем изчезва цялата течност в казанчето. Предполагам, че или капачките ми отварят при по-ниско налягане и изпускат парата или просто Ханс е оставил твърде малък обем за разширение на течността. (На сегашния ми голф течноста е два пъти повече, но дори и преди да сложа "бойлера" май пак нивото си беше същото) И двата голфа са 1,6.
Погледни си маслото за всеки случай, но ако нивото не спада повече си карай така.

represent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот represent » Съб 10 дек 2011 1:16

маслото е на 2 дена .. не мога да кайа дали спада.... а ако долея от това полойение до което е спаднало сега за да стигна максимума дали пак ще спадне ?? най ме притеснява да не се изпарчва... инаЧе наистина нивото се стабилизира на дъното на казанЧето

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 10 дек 2011 1:29

На маслото не му гледай нивото, а дали не е станало на боза. Има вероятност антифриза да отива в картера.
Антифриза най-вероятно наистина се изпарява и се губи през капачката (тя има клапан, който отваря при определено налягане - твоята може да отваря при по-ниско налягане и затова се стабилизира по-ниско ниво).
Пробвай с друга капачка къде ще е нивото или си карай така без да доливаш щом не спада повече.

Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф2 1.6 - антифризът ми изчезва безследно.

Мнениеот passat19911800 » Съб 10 дек 2011 14:35

Погледни и откъм изпускателните колектори, тъй като от главата през смукателните колектори преминава вода за затоплянето им. Обикновено течът е се появява отзад, между двигателя и купето, поради което трудно се забелязва.
Прикачени файлове
DSC02671.JPG

represent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот represent » Съб 10 дек 2011 17:24

passat19911800 написа:Погледни и откъм изпускателните колектори, тъй като от главата през смукателните колектори преминава вода за затоплянето им. Обикновено течът е се появява отзад, между двигателя и купето, поради което трудно се забелязва.

искам да те питам може ли от това място водата да изтече за секунди ?? понеже ей сега отново направих опит и след като спрях колата водата изтече някъде от под казанчето за водата, така и не видях от къде ... идваше от доло някъде и под колата се образува локва отстраната на казанчето идваше теча .... това чудо мисля че се намира точно там... ако някой има и други мнения нека каже, ситуацията беше следната долях на колицата държеше си нивото понеже я карах, после малко я понастъпах на няколко места спрях колата за оглед беше добре, отвих малко на изпарителя кранчето от където се вдигат оборотите малко и отвих и тягата, седнах в колата за проба понастъпах я на 1 2 3 но не чак докрай за 1-2 мин, след това върнах колата отворих капака и от казанччето пушеше и водата се стичаше......
искам да кажа че колата не е пипана от 1 година аз като я купих започнах да я карам. Също така проверявах свещите, бяха си добре, нито имаше масло по тях нито бяха раждясали или мокри, съмнява ме да е от гарнитурите на главата ... моля ви кажете 2-3-5-10 мнения защото направо подивявам

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 10 дек 2011 17:42

Моя голф двойка едно време така изхвърляше водата,ама беше за правене,даже и сегментите бяха прецакани,прегряван беше и каран без вентилатор 3 години!Това което бих направил АЗ!Сваляне на ВСИЧКИ маркучи,проверка и смяна на съмнителните скоби!А бих и сменил термостата профилактично,комплект с водната помпа... То ако е главата направо си клокочи водата и ясно се вижда...Цялостна промивка и на радиатор и казанче като за начало също!Направо сменявай и радиатора.....С лепен радиатор няма да караш...Но така като слушам си е гарнитура май,дано да е само гарнитура,не е голям ремонт-не се шашкай!Всеки е минал по този път!

represent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот represent » Съб 10 дек 2011 17:58

lion_heart002 написа:Моя голф двойка едно време така изхвърляше водата,ама беше за правене,даже и сегментите бяха прецакани,прегряван беше и каран без вентилатор 3 години!Това което бих направил АЗ!Сваляне на ВСИЧКИ маркучи,проверка и смяна на съмнителните скоби!А бих и сменил термостата профилактично,комплект с водната помпа... То ако е главата направо си клокочи водата и ясно се вижда...Цялостна промивка и на радиатор и казанче като за начало също!Направо сменявай и радиатора.....С лепен радиатор няма да караш...Но така като слушам си е гарнитура май,дано да е само гарнитура,не е голям ремонт-не се шашкай!Всеки е минал по този път!

то хубаво е гарнитура ама разбра ли от къде ти обясних то в ниското под казанчето за водата... а тази гарнитура се намира в по централно място доколкото иам спомен .... мерси за съвета приятел ще започна огледа но термостат помпа и радиатор неа сменям докато не разбера виновника и ще сменя само него понеже финансите са оскъдни, студент съм 1ви курс и парите са ми по важни в други насоки. Но знам чче си прав :))

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Съб 10 дек 2011 18:01

Ами какво да ти кажа-няма да я караш месец два и ще си купиш всички части,и пари за труд ще имаш!Ако не я правиш сам!То ако е гарнитура,и надува в охладителната отвсякъде може да избие и маркуч и радиатор и казанче...На мен ми гръмна радиатора и тогава се усетих че е гарнитурата,водата не се губеше изобщо,ама надуваше компресия в охладителната система!

represent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот represent » Пон 19 дек 2011 12:53

lion_heart002 написа:Ами какво да ти кажа-няма да я караш месец два и ще си купиш всички части,и пари за труд ще имаш!Ако не я правиш сам!То ако е гарнитура,и надува в охладителната отвсякъде може да избие и маркуч и радиатор и казанче...На мен ми гръмна радиатора и тогава се усетих че е гарнитурата,водата не се губеше изобщо,ама надуваше компресия в охладителната система!

колега мерси за съветите сега радиатора е без планка и не тече, а главния проблем идваше от дистрибуторната капачка на която клапана и не отваряше и гумената резба е била крива :) смених капачката долях до макс, карах и водата падна под минимума съвсем малко... долях и пак падна така и до сега си я карам и си стой там... мисля че не е проблем понеже казанчето ми е от голф 3.. може би има разминаване :) Но съветите ти ще ги ползвам доживот, важна информация ми даде за напред, дано да няма нужда да ги ползвам де :Д:Д

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Пон 19 дек 2011 20:47

Супер,разминал си се с нищо! :drunk Карай си колата и весели празници!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 19 дек 2011 22:14

represent написа: а главния проблем идваше от дистрибуторната капачка на която клапана и не отваряше и

Предполагам, че имаш предвид, капачката на казанчето, дистрибуторната капачка е дето се набучват кабелите за свещите, и от нея едва ли ти тече антифриз.

blaopunkt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blaopunkt » Сря 21 дек 2011 0:32

Колега,също такъв проблем имах и аз с моя 1.6 карбуратор 85-та ... за 1 месец дадох 100 лв за антифризи и се ми се губеше губеше,в един момент почнаха да ми се пръскат маркучите та 2-3 смених,смених и капачката на разш.съд ... но наистина колкото и да наливаш течността винаги е под минимума,с малко но е под него,а ако можете да ми обясните къде точно се намира термостата защото мисля че това което ми показва на таблото не отговаря на температурата на двигателя и затова ми избиваха маркучите ... просто и аз съм в някъв лабиринт от антифризи и т.н

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 23 дек 2011 23:21

blaopunkt написа:Колега,също такъв проблем имах и аз с моя 1.6 карбуратор 85-та ... за 1 месец дадох 100 лв за антифризи и се ми се губеше губеше,в един момент почнаха да ми се пръскат маркучите та 2-3 смених,смених и капачката на разш.съд ... но наистина колкото и да наливаш течността винаги е под минимума,с малко но е под него,а ако можете да ми обясните къде точно се намира термостата защото мисля че това което ми показва на таблото не отговаря на температурата на двигателя и затова ми избиваха маркучите ... просто и аз съм в някъв лабиринт от антифризи и т.н

Долния маркуч от радиатора влиза в една пластмаса под водната помпа, термостата се намира в тая пластмаса. Пластмасата се крепи на две болтчета М6 с глава за ключе 10 и се сваля много лесно. Не бързай да пипаш термостата, намери начин да измериш с термометър температурата на двигателя и като я сравниш с показанията на стрелката ще разбереш дали отчита вярно.
Най-вероятно си издухал гарнитурата на главата и цилиндрите надуват в антифриза, и затова се пръскат маркучите. Трябва спешно да откриеш проблема защото може да протекат и радиаторите и маслото да се омеша с антифриз. От това, че не знаеш къде ти е термостата съдя, че едва ли ще се справиш сам с диагнозата и е по-добре да потърсиш майстор.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”