информация за оборотите на Б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: информация за оборотите на Б3
Този номер става и при мен. На включен двигател с вдигнато на крик колело. Когато го завърта с ръка се покачват оборотите - не съм гледам оборотомера, но се чуваше промяната на звука на двигателя. Предполагам, че при мен беше нещо минимално, но го има. Сега като се замисля, единствения сигнал, който може да се предаде, че се върти колелото е, чрез датчика за ABS-a. Километража ми е с жило, нямам VSS датчик на скоростната кутия, евентуално нещо от него да дава инфо. Километража пък от таблото да дава инфо към контролера на двигателя, не ми се вярва. 1.8 ABS е двигателя.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo

ааааа, това че километража е с жило, не означава че в компа не постъпва сигнал, и то електрически

преобразуването става в инструменталното табло.
м/у другото, дали с жило или електрически, сигнала от спийд сензора винаги първо ходи до таблото, и от него вече се подава към ЕКУ. На абс мотора 9 и 27 пин са точно за тази работа- за информация идваща от иснтрументалното табло.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много пък умно ще излезе това инструментално табло.
Другия път като вдигам някое колело на крика, ще му дръпна жилото, да го видя ще мени ли обороти тариката.

- StariaPassat
- Автомобил: Passat b3
- Двигател: 9A 1992
Реших да откача километража от таблото. Имам една обща букса с всички кабелчета и едно нещо което се свързва с уредите но откъм двигателя идва някакво вакуумче. Най-напред откачих това вакуумче и нищо не се промени в гореописаното поведение. После го свързах и издърпах буксата с кабелите - Оказа се, че след няма и километър вдига оборотите, но когато спра не се успокояват. Бре! Реших, че е нещо с вакуума по това маркученце. Оказа се, че същото се е изскубало при двигателя. След като го закачих имаше период с перфектно поведение, но сега отново вдига оборотите макар да не превишават 1300-1400. Чудя се дали най-малкия пробив в тези маркученца ще създаде проблем и защо под предния капак тези вакуумчета са през една педя? Не разбирам начина на работа на това нещо и ако някой пусне някой линк за пояснение ще съм благодарен.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
тоя маркуч дето влиза в таблото ти е за бордовия компютър
маркучетата не са скъпи, вземи и си ги смени. Всичките че явно ти дърпа въдух
маркучетата не са скъпи, вземи и си ги смени. Всичките че явно ти дърпа въдух
- StariaPassat
- Автомобил: Passat b3
- Двигател: 9A 1992
Пробема с високите обороти се оправи (в сервиз). Дърпаше въздух от едно-две места, също така смениха свещите. Сега обаче има проблем с работата на газ (не може да закове оборотите при ПХ - на място). Наистина имало разлика при спряло и подвижно състояние. В движение трябвало да поддържа 1100 об. Предполагам, че на газ се получава различна смес, понеже подаването на газ (предполагам с постоянни параметри) при ПХ на дали се съобразява с подвижно и неподвижно (както въздуха от стъпковото моторче). Може би ще се допитам в някоя тема за газовите истории, че тук не е точно мястото...
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
От опит,настройка на газ за механични инжекций-нема такъв цирк!Игра голема е колега,и винаги е компромис.Със всичко.На К-Джетроник му наденахме АГУ-то за 3 часа.8 часа си играхме за настройка!Нема такова долно лайно за настройка на газ!

- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
При мен го има този проблем вече една година и почва да ме изнервя вече!
В началото ми вдигаше оборотите над 2000 смених ст моторче,ама нищо не стана ,пак същото,даже стигаше и до 4000 оборота
Ядосах се и намалих подаването на газ от врътката от пред и нещо си играх и с другата врътка,така намалих мощността на автомобила
Кофти но,кво да се прави?
Пак се ебава нещо но не е като преди,някой път стига до 2000 оборота като съм на светофара,но като изгася двигателя и запаля пак,се стабилизира на 1000
Дали е от гуменото уплътнение на жилото дето влиза под моното,или си е от самото жило.... или друго....знам ли?

В началото ми вдигаше оборотите над 2000 смених ст моторче,ама нищо не стана ,пак същото,даже стигаше и до 4000 оборота
Ядосах се и намалих подаването на газ от врътката от пред и нещо си играх и с другата врътка,така намалих мощността на автомобила
Кофти но,кво да се прави?
Пак се ебава нещо но не е като преди,някой път стига до 2000 оборота като съм на светофара,но като изгася двигателя и запаля пак,се стабилизира на 1000
Дали е от гуменото уплътнение на жилото дето влиза под моното,или си е от самото жило.... или друго....знам ли?