Б5 НЕработещ зумер
- Euler
- Автомобил: Passat Variant B7
- Двигател: 2l TDI 4motion DSG 130kW
Б5 НЕработещ зумер
Колата я имам отскоро и не съм много запознат какво точно трябва да прави, но сега като извадя ключа от таблото не се чува никакъв звук, дори и при пуснати фарове. Като я взех, пиукаше няколко пъти при изваждане на ключа независимо дали бяха пуснати фаровете или не (не съм 100% сигурен). Колата има борд. комп. ако това има значение.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: НЕработещ зумер Б5 1.9тди
Свети ли ти лампата на вратата при нейното отваряне?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, чувал ли си нещо за търсачката:
viewtopic.php?f=6&t=34750&hilit=%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B5%D1%80
- Euler
pas1.8mi написа:Свети ли ти лампата на вратата при нейното отваряне?
Да свети. Още като отключа с централното и светва. Изгасва (плавно) като дам на контакт. Ако извадя ключа или отворя вратата (при неизваден от волана ключ) светва отново. Работят и всички лампички на всички врати.
Ljubon написа:Колега, чувал ли си нещо за търсачката:
дал си линк към тема, в която проблемът не е решен. Във въпросната тема е цитирана друга, в която не видях да е разискван моят проблем.
===========================================================
Сега се сещам, че преди звукът, който чувах като извадя ключа от волана май се чуваше от говорителите. А аз сменях радиото. Дали има нещо общо ?
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Със сигурност няма общо с говорителите! Аз ги смених всичките
И щом казваш, че си прочел темата от линка, то там е казано от какво е проблема с не работещия зумер, а именно от микроключе - тамън три са в шофьорската врата.

- Euler
dmcdjveli написа:Със сигурност няма общо с говорителите! Аз ги смених всичкитеИ щом казваш, че си прочел темата от линка, то там е казано от какво е проблема с не работещия зумер, а именно от микроключе - тамън три са в шофьорската врата.
Не съм изчел цялата тема (не съм и твърдял това). Би ли бил малко по- конкретен ?
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Milanov написа:Разгледай по темата съм писал, САМО в бравата на шофьора има 5 ключета, защото тя управлява централното, тоест ако ползваш ключът ти и затвориш вратата ръчно тези двата бутона, КАЗВАТ на другите врати да се затворят или отворят.
Виж приложил съм схема.
Във всички брави има по 3 бутона, като в шофьорската са плюс 2 за който написах по горе, те са ти липсващите в пасажерска врата. От трите бутона, единият е този който е външен /извън бравата/ и управлява плафоните и компа, като им казва, че има отворена врата.
Ако имаш проблем с този бутон, по скоро не се индикира отворена врата и съответно няма аларма.
Не знам как се реши да "разкостиш" бравите, но според мен проблема е в задната врата-багажник, там бравата е съвсем друг вид. Тук го има този проблем, дава на маса и лъже компа, че е отворена вратата и се включва алармата.
В една от темите съм разяснил, както и качил снимки, как се "лекува".
Ако искаш ми пиши.
Ууууупс, три ключета са били в осатналите врати, в шофьорската са 5.
teoel написа:Колеги, с интерес прочетох цялата тема.
Имам Passat B5
От прочетеното, и от малкия ми опит (днес се борих здраво с лявата врата) мога да обобщя следното:
1.За плафона (лампичките) се следи състоянието на външното микроключе.Активен сигнал е маса.
2.За отключване и заключване се следи от 2-те микроключета които са вътре в бравата на платката.Активен сигнал е маса.
3.За състоянието на бравата (отключена или заключена) се следи от другите 2 микроключета които са вътре в бравата на платката.Активен сигнал е маса.
За съжаление всички тия сигнали влизат в машинката за ел.стъклата и от нея излиза управлението на моторчето за заключване.
Комуникациятя межу вратите (заключване, ел.стъкла, плафон, огледала и т.н.) се предава само по 2 проводника които излизат от машинката за ел.стъклата. Мисля че сигнала е цифров, НЕ СЪМ ПРОВЕРИЛ.
А всяка машинка за ел.стъкла се помни от компютъра на колата и при замяната и с друга двигателя не пали.
Ще се разглобяват брави
Благодаря на ittzo
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
pas1.8mi написа:Свети ли ти лампата на вратата при нейното отваряне?
Питах за плафончето в долната част на вратата,което не загасва плавно!
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:pas1.8mi написа:Свети ли ти лампата на вратата при нейното отваряне?
Не всички Пасати имат такова отдолу на вратите. Аз имам само на задните врати.
- Euler
pas1.8mi написа:pas1.8mi написа:Свети ли ти лампата на вратата при нейното отваряне?
Euler написа:Работят и всички лампички на всички врати.
свети, свети

-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги аз също имам този проблем(зумера при забравени фарове не работи) при отваряне на вратата плафона вътре светва (на вратата долу нямам) това ме навежда на мисълта че копченцето в бравата което отчита отворена или затворена е работи...