Здравейте,
Вчера докато си карах изведнъж ми паднаха оборотите,светна ми лампата за маслото,волана стана твърд и като отворих предния капака двигателя беше покрит с някакво масло.Ако може някой да ми даде съвет за добър сервиз и от къде може да е проблема.
Мерси предварително
Твърд волан,масло по целия двигател на golf 3 1.9
-
rogerroger
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Твърд волан,масло по целия двигател на golf 3 1.9
Прилича на блокирал компресор на хидравликата на кормилото.Маслото е вероятно от същата хидравлика.
- miton333
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и при мен беше се получило по същия начин.Помпата на хидравликата ти се е разбила и е скъсала семерингата,при това положение вала се размества и връща масло през капачката на казанчето за хидравличното масло.Сменяй помпата,може да намериш от някой колега,аз си намерих за 50 лв без стойката,смених си я за 30-40 минути 
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Разгледай в раздел "сервизи" ,има доста сервизи,избери си някой според това кой ти е най-близо,защото в това състояние едва ли ще ти е удобно да я закараш някъде далеч.
По гореописаното не можах да разбера какво точно се случва,защото има значение дали двигателя е изгаснал или е продължил да си работи (може да е избило двигателното масло,двигателя да е изгаснал и за това да е станал твърд волана).Ако има и някоя снимка,няма да е излишна
Също така - сега ако завъртиш да запали какво се случва?

По гореописаното не можах да разбера какво точно се случва,защото има значение дали двигателя е изгаснал или е продължил да си работи (може да е избило двигателното масло,двигателя да е изгаснал и за това да е станал твърд волана).Ако има и някоя снимка,няма да е излишна

- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Колегата пише че му е светнала лампата за маслото!
Преди да се мъчи да пали да провери дали има масло в двигателя!
Преди да се мъчи да пали да провери дали има масло в двигателя!- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Вероятно вече е пробвано да се пали,аз за това питам какво е станало
Иначе мисля,че е колежка,съдейки от ник нейм-а
.Общо взето да,проверяват се всички течности на возилото,преди да се запали отново - масло на двигателя,антифриз,хидравлична течност.Ако всичко изглежда добре,се запалва от един човек,а друг гледа отпред (малко по-от далеч),ако нещо се лее и пръска - гаси веднага.Ако не се вижда по-сериозен теч,може да поработи мъничко,докато се види по-точно за какво става дума,освен ако на таблото не свети лампата за маслото (което значи,че няма налягане в маслената магистрала).
Иначе сега видях,че колата е 1.9,вероятно дизел,без проблем може да избила нафта от ГНП-то и мотора да е изгаснал,заради което светва лампата за маслото и се втвърдява волана.Дизела трудно гасне на празен ход,ако е читав,ако помпата се опита да блокира,ще си скъса ремъка или ще изцвили,но трудно ще изгасне (има много повече въртящ момент от бензинов двигател на п.х.).Даже като им блокира компресора на климатика,чупи директно лагера,който е блокирал или къса ремъка или пръсва корпуса,но двигателя не гасне,при бенизновия обикновен гасне ако блокира някоя екстра по ремъците.

Иначе сега видях,че колата е 1.9,вероятно дизел,без проблем може да избила нафта от ГНП-то и мотора да е изгаснал,заради което светва лампата за маслото и се втвърдява волана.Дизела трудно гасне на празен ход,ако е читав,ако помпата се опита да блокира,ще си скъса ремъка или ще изцвили,но трудно ще изгасне (има много повече въртящ момент от бензинов двигател на п.х.).Даже като им блокира компресора на климатика,чупи директно лагера,който е блокирал или къса ремъка или пръсва корпуса,но двигателя не гасне,при бенизновия обикновен гасне ако блокира някоя екстра по ремъците.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”