Проблем с хидравликата на голф 3 1.6 1995
-
gareto_
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с хидравликата на голф 3 1.6 1995
Изчезна ми хидравликата,помпата я правих това лято и мисля че не е от нея.Свалях маркучите от помпата и си мята масло,значи би трябвало да работи може би.Свалях тръбичките на рейката и там идва масло.Намирах теми че би могло лагерите и тампоните на макферсоните да правят мизерия,възможноли е?Като я дигам на крик се върти волана много добре,мисля че е нормално като нищо на гумите не им тежи.???????
-
gareto_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с хидравликата на голф 3 1.6 1995
Никои ли няма идеи какво може да е?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Помпата,че мята масло,добре,но зависи какво налягане прави,защото ако налягането и е слабо - волана си е тежък.Може и рейката да има проблем (хидравличната и част),може и помпата да си е заминала.Ако е станало от веднъж,някак си няма как да е от тампоните на макферсона (т.е. от лагерите им) пък и казваш,че ако вдигнеш колата,си се върти леко.Гледал ли си как е нивото на течността,помпата издава ли по-странни звуци от преди?
Случвал ми се е подобен проблем,като тогава помпата си счупи пружинката на клапана и съответно байпасира високото и ниското налягане (контролния клапан) и след нея почти няма никакво налягане (все пак хвърляше някаква течност след себе си).
А с какво масло си карал след като си оправил помпата,защото ако не е било оригиналното...
Случвал ми се е подобен проблем,като тогава помпата си счупи пружинката на клапана и съответно байпасира високото и ниското налягане (контролния клапан) и след нея почти няма никакво налягане (все пак хвърляше някаква течност след себе си).
А с какво масло си карал след като си оправил помпата,защото ако не е било оригиналното...

-
gareto_
- Автомобил:
- Двигател:
От веднъж стана.На макс е течноста.Никакви звуци не издава,даже и оборотите не се менят.Най вероятно е помпата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”