Автомобил на старо и лизинг?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
damons
Автомобил:
Двигател:

Автомобил на старо и лизинг?

Мнениеот damons » Нед 11 дек 2011 15:34

Здравейте.Искам да попитам някой дали има представа как стоят нещата с автомобил на старо и лизинга му.Срамувам се да кажа какви са ми критериите за автомобила,но все пак...до 2000 година и до 3000 лева.Варианта с потребителски кредит отпада,защото от няколко месеца почнах работа и няма как да бъда одобрен за такъв.Знам,че лихвите за лизингов автомобил са много повече от колкото на кредита,но просто нямам друг вариант.Работата ми е такава,че автомобила не ми е лукс,а необходимост.Към коя лизингова компания мога да се обърна с критериите,който искам?За първоначална вноска имам възможност да дам 600-800 лева,като автомобила може да е и 2000,може да е и 1600.3000 лв съм ги поставил като максимума на максимума :oops: .Периода на лизинга трябва да е 2 или 3 години,като вноската може да бъде максимум 100-120 лева на месец.
А как стоят нещата при лизинг от частно лице?Документация,тънки моменти?
П.С.Ще помоля колегите да се въздържат от коментари относно това,че търся толко евтина кола на лизинг,но в днешно време всичко е възможно :oops:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Автомобил на старо и лизинг?

Мнениеот hooligan_sk » Нед 11 дек 2011 16:14

Лизинговите къщи не се занимават с коли над 10г доколкото знам. Кредит ти е единствения вариант според мен. А най-добре събери 1500-2000лв от роднини и приятели и тва е :да:

damons
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damons » Нед 11 дек 2011 16:27

За това и аз знам,че със стари коли не се занимават,но като видях няколко автокъщи,който дават коли на лизинг през лизингова компания ми стана интересно.Автомобили на лизинг в автокъщите има от 1994 година нагоре.Това е причината да прибегна до този вариант.
Някой запознат как стават тези неща там?

Bavarcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bavarcho » Нед 11 дек 2011 16:47

hooligan_sk написа:Лизинговите къщи не се занимават с коли над 10г доколкото знам. Кредит ти е единствения вариант според мен. А най-добре събери 1500-2000лв от роднини и приятели и тва е :да:

занимават се

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 11 дек 2011 17:06

Всичките ти критерии водят до полумутренски лихвари, за съжаление.
Ако самата автокъща предлага собствен лизинг е Ок, но минаването през лихвари ще ти оскъпи лизинга много.
Помисли за временно решение с много евтина кола, докато посъбереш трудов стаж за кредит от банка

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”