Капачки на отвори за поставяне на крика B5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Капачки на отвори за поставяне на крика B5

Мнениеот vladobg78 » Нед 11 дек 2011 13:15

Здравейте колеги,

Сутринта като слязох да подкарвам пасата-B5, 1997ма година, забелязах че някой ми е гепил и двете капачки които покриват отворите на праговете за поставяне на крика...да им увехнат ръцете :rocketwhore
Къде мога да намеря сега такива капачки...по моргите ли да гледам, или директно във VW. Предполагам,че оригинални ще са сума. Някой купувал ли е такива да сподели. Не че са важни за колата ама е грозно без тях мамка му.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Капачки на отвори за поставяне на крика B5

Мнениеот feikot » Нед 11 дек 2011 13:35

Преди бяха по 20так,чувам,че и по 12 кинта излизали на някъде.Те тия тапи се крадат и изчезват най-много.Кълнах ги и аз,ама си карам вече 2ра година без 2 тапи...здраве да е.

ПС Съвет от мен,като слагаш новите,в тази фуга на прага,в която влиза тапата бутни малко силиконец,не че няма да могат да ти ги откраднат,но ще предотвратиш падането им от снега и леда.А и целите да ги залепиш със силикон,пак няма да сбъркаш (така вече няма да могат да ти ги откраднат) защото крика и без това се слага зад тях...

Последна промяна от feikot на Нед 11 дек 2011 13:37, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
kokokode
Автомобил: Pasat tdi 1.9
Двигател: AHH 1999

Мнениеот kokokode » Нед 11 дек 2011 13:37

А аз мислех че ми се е счупила.Не съм си и предста вял че може да я откраднат.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Нед 11 дек 2011 13:40

Мерси колега за съвета..20 кинта нямам да дам за една пластмаса...ако ми остане време някой ден ще видя по моргите дали се намира някоя. Всичко се краде в тая държава..на баща ми на пасата онзи ден му гепиха пластмасата на мигача прозрачната. scare

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Нед 11 дек 2011 17:29

На мен миналата зима ми падна едната капачка на път за работа като съм минал през някоя дупка. С времето пластмасата старее и от студа и от слънцето става по-крехка и чуплива. Беше ми се счупила едната пантичка на капачката и като съм минал през дупката се е счупила и другата панта и е изпаднала. Питах за нова в Юнитрейд и ми каза цена около 15лв. Питах и по морги, но ги дават в комплект с праговете. Отделно не ги дават :twisted: :banghead: За сега си карам така, но е грозно и ако ми изпадне евтино от някъде, ще си взема, че нещо 15лв. за една пластмаска не ми се давт. Ако сложа нова със сигурност ще я залепя да не "пада". То и без това като вдигам на крик не ги пипам, че иначе може някоя да остане без панта и да се счупи.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Нед 11 дек 2011 19:25

Крадливо племе :banghead: Много ме дразнят такива простотии

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Нед 11 дек 2011 20:13

И моите ги гепиха веднъж-купих нови 15лв бр.След няма и половин год. пак изчезнаха но вече такива пари не давам.Грозно е без тях но съдба-какво да направя.Мисля че ако вземеш да ги лепиш ще стане по лошо защото тези дето крадат са все изроди и даже по голяма беля ще ти направят.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Нед 11 дек 2011 20:34

Да и аз мисля,че с лепенето ще ти счупят я джам я огледало..то това са боклуци, какво да очакваш от боклук, освен да направи мизерия

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Нед 11 дек 2011 20:38

15лв бройката в Ауто+ вече 2 пъти си купувам.

Има го варианта да падат от кал и лед,но не е възможно два пъти да ги изгубя моите.
Има доста хора,които плачат някой да ги спипа клекнали до колата.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 11 дек 2011 20:49

А бе хора, какво се вживявате толкова за едни капачки, и моите са откраднати, питах за нови, но ме отказа цената. Като си втренчвате погледите в праговете, се забелязват, иначе - не. Пълнете си резервоара, вместо да давате кинти за тъпи и ненужни пластмаси. :да:

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Нед 11 дек 2011 20:54

Когато ги няма тея капачки,ми се цапат праговете и се пълни с боклуци.

Дразня се от такива "дребни" неща. :beer

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Пон 12 дек 2011 2:42

Тука си прав Радо :да: И аз се дразня, че ми няма едната, но пък и 15лв. са си 15лв. От друга страна, както някой каза - какво ги гледате тия капачки, ами то въпроса не е в гледането. То и да ожулиш я калник, я вежда, броня и т.н. кво от тва - няма да го гледаш я?!!??! Ми не става. Всяко нещо по колата макар и дребно да е си дразни. Има си такива хора дето си ни дразни. Искаме да ни е хубава колата - в смисъл да си е запазена. Не че колата е всичко на този свят, но всеки си има някакви интереси и мераци. Пък и на човек като му се занимава и му е мерак лошо няма. :да: Лошото е, че има гадове дето не мислят като нас и не им пука за другите. Като ти открадне старата овехтяла капачка на праговете, какво си мисли? Че ще му стои вечно ли? И на него ще му падне от дупка или от някой като него. Ако се замисли, че има такива като него дето ги крадат, но къде ти. И както винаги всеки да се оправя, както може. Айде лека. :screwy :banana :beer

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 12 дек 2011 7:37

Колега, като ходиш по автоморгите не стига че ще си загубиш времето, но и ще си отровиш нервите да обясняваш на някои не дотам интелигентни хора за коя тапа става въпрос, а те ще те гледат като извънземен.Затова ако искаш тапи взимаш нови по 15 лева от Ауто+, ако не ти се дават си караш така.Тия неща ги казвам от личен опит.Пък и 30 лева за две тапи не е чак толкова много, стига човек да си направи добре разчета на парите.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Пон 12 дек 2011 8:25

Колега 30 лева не са много и на драго сърце ще ги дам. Стига да знам че утре няма пак някой боклук да ми ги вдигне. И аз ще съм му купил нови тапи хем. Щото в бананова република Булгаристан гаранции за нищо нямаш. Ей за това ме е яд - 30 лева къде не съм ги дал.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 12 дек 2011 9:25

Абе, че е много кофти да ти гепят нещо всеки го знае от личен опит в тая държава, на мене да ти кажа ми откраднаха лявата чистачка заедно с рамото, та какво да говоря.Мисълта ми е ако си решил все пак да ги взимаш тия капачки,е да не ходиш по моргите да ги търсиш, защото само ще си загубиш времето и ще изхарчиш гориво и накрая не се знае дали ще си на някаква далавера, затова ти препоръчах направо в Ауто+, за да е сигурна работата.

Върни се в “Passat”