Polo 1.4 16V - Загуба на мощност

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
kalinky
Автомобил:
Двигател:

Polo 1.4 16V - Загуба на мощност

Мнениеот kalinky » Вто 22 ное 2011 18:07

Здравейте!От няколко дни имам следния проблем.При каране на 5-та скорост изведнъж колата спира да се набира и оборотите започват да падат,все едно съм си махнал крака от газта...Свалям предавките надолу-същата работа,колкото и да натискам педала няма никой,сякаш не и достига бензин :| :? Не го прави постоянно,но е доста неприятно.Лятото смених свещи,кабели,бобина,палец и капачка,така че ме съмнява оттам да идва проблема.Наскоро смених "пластмасовия таралеж",на който са термостата и датчиците,барабар с тях(не знам дали точно така се нарича),тъй като имаше теч на антифриз.В общи линии това е сменяно наскоро.Ще съм ви благодарен ако дадете някой съвет. :D
Забравих да спомена че на празен ход колата си работи равномерно и след като я изгася и запаля отново проблема изчезва...

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 1.4 16V - Загуба на мощност

Мнениеот Blizzarder-VW » Вто 22 ное 2011 19:18

Колега проблема ти най-вероятно е в дросела. Имах абсолютно същия проблем. Пробвай като ти направи проблема да подадеш газ до край и след това като върнеш би трябвало да се оправя. Но няма да спре да ти го прави. Дори и да ти работи на празен ход, пак е дросела с тия симптоми. Аз когато го сменях не можеха да ги ремонтират, но май вече има хора, които го ремонтират дросеа.. Провери дали е от него и ще мислим нататък. :)

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Вто 22 ное 2011 19:51

Бензинов филтър запушен, бензинова помпа, дросел клапа... Аз лично бих погледнал първо тези неща, след като казваш че си сменял елементи по запалителната система.

Потребителски аватар
Tatrata
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: ABF

Мнениеот Tatrata » Чет 24 ное 2011 14:58

Почни от бензинов филтър и помпа. Най-вероятно там е разковничето. Имал съм го проблема, но на Голф :deal

kaloyan_dr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaloyan_dr » Чет 01 дек 2011 11:57

Със същото поло съм 6n 1.4 16v dohc имам подобен проблем. Ходих на диагностика и се оказа дросела. Един от вариантите е ремонт на дросела другия смяна (пробвай да го почистиш и виж дали има пак проблем). А относно теча на антифриз колко ти излезе горе долу като цена смяната на всички тия джунджурии? :wink:

Потребителски аватар
Pathfinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pathfinder » Нед 11 дек 2011 10:44

и аз съм с такова Поло, имах го проблема...дросел-клапа е....и по точно стъпков електромотор...има едни графитни пътеки там, потенциометърче и др. джундурийки, които не подлежат на ремонт или смяна. Почисти ги, но пак не е гаранция че ще се оправи, моите са уж почистени, но пак си има едно колебание на оборотите на празен ход..е поне проблема със забиването на муцуната (загуба на мощност) ми изчезна...РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА : смяна на дросела или ако намериш само това стъпково моторче....ЦЕНА: 2ра ръка - 200 пари, ново - ок.700 пари....има тема по този въпрос..успех :) :да:

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Нед 11 дек 2011 17:42

и при мен го имаше същия проблем :) но не се оказа от дросела (както повечето хора мислят) просто се оказа една центровка ;) и направо литна :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”