Здравейте Колеги.. Значи искам да ви попитам следното
Понеже съм нов шофьор и смятам да си купя коля и съм се спрял твърдо на Г3 ГТИ двигател 2.0
намерих един голф запазен е доста смисал такъф не е каран във България собственика му е доста добър приятел на баща ми и е живял в Испания 4 години и само там е каран самия Голф.. този голф е с двигател ГТИ 2.0 115к.с с ниско окачване спортно гърне и краен ауспух Remus салон Recaro.. и ми я дава само на мене за 1000лв
обаче след като е сменил маслото се оказало че голфа гори масло... и за това се спирам..
въпросите ми са: дали може да се оправи това с горенето на маслото по някакъф начин без да се сменя двигател.. и съответно колко пари ще ми излезе..
П.С:очаквам с нетърпение вашите съвети.. нов шофьор съм и мн искам да карам...
Избор на Голф 3 ГТИ
- krasimir_gti
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на Голф 3 ГТИ
сменя6 гуми4ки на клапани-струват 8 лева и 40 на маистора и си 6
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Този двигател е много здрав и стабилен.Много рядко има проблеми със сегменти и т.н.Тези двигатели имат три проблема,за да горят масло.Първия са гумичките на клапаните,които се сменят лесно,без да се сваля главата,втория е подобен проблем,както при 1.8 моно - цепят си водачите на клапаните и през цепките влиза по малко масло и го изгаря.Третия е самото масло,ако не покрива стандартите на VW, често го горят и аз лично съм стигал до разход от 2Л на 10 000км (карах известно време с Total 15W40).Смених марката на маслото с друго и спря да го пипа,не липсват повече от 200мл от смяна до смяна (10 000км),което е нищо за мотор на 20 години и никой не знае колко километра зад гърба си.
По принцип в Испания имат много добра система за минаване на преглед на една кола и доста обстойно ги преглеждат (не като тук или в Италия
) и със сигурност колата е добре от към ходова част и спирачки и двигателя не гори тонове масло,защото иначе никога няма да мине преглед там (даже мои познати там са ми разказвали как някой си кара,колата му пуши много примерно или дрънчи на разпад и се обаждат някъде и първия полицай я спира мигновено за проверка,да види какво се случва с нея).

По принцип в Испания имат много добра система за минаване на преглед на една кола и доста обстойно ги преглеждат (не като тук или в Италия
) и със сигурност колата е добре от към ходова част и спирачки и двигателя не гори тонове масло,защото иначе никога няма да мине преглед там (даже мои познати там са ми разказвали как някой си кара,колата му пуши много примерно или дрънчи на разпад и се обаждат някъде и първия полицай я спира мигновено за проверка,да види какво се случва с нея).
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
bellucci написа:...и ми я дава само на мене за 1000лв
обаче след като е сменил маслото се оказало че голфа гори масло...
Послушай колегите, аз също залагам на неподходящо масло или гумички на клапани.
Колата(модела) е "благодарна", един път ще и "легнеш" и после ще я караш с кеф

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Залагам, че ако я купиш, ще си доста редовен в този раздел! 

- GolfGtI115
- Автомобил:
- Двигател:
И аз карам същия модел и съм много доволен.И на мен ми гори масло но нищо фрапиращо.Вземеш ли го ще останеш доволен.Цените на частите са поносими.
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
И моята пропушваше и си хапваше по литър литър и половина (зависи колко съм я настъпвал
) от смяна до смяна и след смяна на гумичките не мърда маслото !
Двигателя ми е предполагам същия ,така че ако ти харесва всичко друго взимай я цената наистина е добра (дано само за теб да е такава) да не е да има някакъв по сложен проблем които само приятеля на баща ти да знае и затова да ти я дава толкоз евтино
) от смяна до смяна и след смяна на гумичките не мърда маслото !Двигателя ми е предполагам същия ,така че ако ти харесва всичко друго взимай я цената наистина е добра (дано само за теб да е такава) да не е да има някакъв по сложен проблем които само приятеля на баща ти да знае и затова да ти я дава толкоз евтино
да не е да има някакъв по сложен проблем които само приятеля на баща ти да знае и затова да ти я дава толкоз евтино[/quote]
нищо чудно
нищо чудно- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Модераторите да махнат едната тема.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Ето една тема на размисъл, кое колко струва при 2Е, пък колегата да си прецени:
viewtopic.php?f=11&t=295909