Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mely
Мнения: 2728
Регистриран на: Пет 26 авг 2005 10:28
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:
Местоположение: Стара Загора

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот mely » Нед 11 дек 2011 20:06


dready написа: От там купувам сминдух и чимен. Не знам дали са едно и също там го продават отделно.

http://gotvach.bg/%D0%A7%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD

Чемен,сминдух или рогата/крива/ мерудия - всичко е едно и също - поне така се продават.




Потребителски аватар
dready
Мнения: 1844
Регистриран на: Сря 25 май 2005 19:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот dready » Нед 11 дек 2011 21:05


Не съм много на ти с подправките. Аз казвам как го правя и от къде ги взимам. Всеки си преценява :)


Потребителски аватар
hooligans
Мнения: 18733
Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE
Местоположение: София

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот hooligans » Нед 11 дек 2011 21:55


А тази пъстърма, която е прекалено солена, може ли да се оправи/сготви
или да я хвърлям :banghead:


golfmk1
Low rider
Мнения: 5568
Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
Автомобил: OLD
Двигател: OTO
Местоположение: СТАРА ЗАГОРА

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот golfmk1 » Нед 11 дек 2011 21:58


Според мен не става за нищо.Прати ми я с еконт до поискване без наложен платеж и аз лично ще я изхвърля с някоя друга бира :lol:


Потребителски аватар
dready
Мнения: 1844
Регистриран на: Сря 25 май 2005 19:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот dready » Нед 11 дек 2011 22:19


hooligans написа:А тази пъстърма, която е прекалено солена, може ли да се оправи/сготви
или да я хвърлям :banghead:


Има надежда поне според мен. Слагаш я под течаща вода да я обезсоли и посе пак мажеш и слагаш да съхне друг вариант не виждам.


Потребителски аватар
barezifranko
Мнения: 999
Регистриран на: Вто 17 ное 2009 14:34
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993
Местоположение: Haskovo

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот barezifranko » Пон 12 дек 2011 17:24


Накисваш я във вода за 2-3 часа и след това я слагаш да изсъхне.


Потребителски аватар
AE86
Мнения: 1076
Регистриран на: Вто 27 окт 2009 12:22
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989
Местоположение: Русе

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот AE86 » Вто 13 дек 2011 20:48


Ето и обещаните снимки :) Една партида е готова за съхнене :beer
Прикачени файлове
1.JPG
2.JPG


golfmk1
Low rider
Мнения: 5568
Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
Автомобил: OLD
Двигател: OTO
Местоположение: СТАРА ЗАГОРА

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот golfmk1 » Вто 13 дек 2011 21:04


Вече два дни обикалям месарските магазини и в нито един няма и няма свински сърца facepalm В единия ми обещаха да ми запазят уж.Ще я видим утре тази работа.


Потребителски аватар
AE86
Мнения: 1076
Регистриран на: Вто 27 окт 2009 12:22
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989
Местоположение: Русе

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот AE86 » Вто 13 дек 2011 21:53


Пробвай телешките :) По-големи са и стават доста ПО-добри,а и цената им е лев под Свинските :)


golfmk1
Low rider
Мнения: 5568
Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
Автомобил: OLD
Двигател: OTO
Местоположение: СТАРА ЗАГОРА

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот golfmk1 » Вто 13 дек 2011 21:56


Твоите които си снимал телешки ли са?Гледах ги и тях ама ми се сториха странни, едни бели такива :roll:


Потребителски аватар
AE86
Мнения: 1076
Регистриран на: Вто 27 окт 2009 12:22
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989
Местоположение: Русе

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот AE86 » Вто 13 дек 2011 22:09


Телешки са.Бялото е лой и се маха ;) Трябва да се купи пак,че много жадни приятели имам :beer


golfmk1
Low rider
Мнения: 5568
Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
Автомобил: OLD
Двигател: OTO
Местоположение: СТАРА ЗАГОРА

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот golfmk1 » Вто 13 дек 2011 22:13


Изрязваш ли го или се бели просто :roll:


Потребителски аватар
AE86
Мнения: 1076
Регистриран на: Вто 27 окт 2009 12:22
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989
Местоположение: Русе

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот AE86 » Вто 13 дек 2011 22:18


Дай на ЛС,че оспамихме всичко тука :) Режат се....аз ги замръзявам малко,че по-лесно се режат


golfmk1
Low rider
Мнения: 5568
Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
Автомобил: OLD
Двигател: OTO
Местоположение: СТАРА ЗАГОРА

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот golfmk1 » Вто 13 дек 2011 22:25


По добре в темата за да е полезно за всички :wink:


Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот zloby3400 » Вто 13 дек 2011 22:32


Давай тука пиши кое как става,телешки сърца нямам време да обикалям да търся ама ако ми попаднат да знам какво се прави с тях. Как стават на вкус? Нали по твоята рецепта от първа страница говорим? Аз днес сложих 0.700 кг. свински шол в сол и утре го мятам на терасата да съхне и така като гледам до Нова Година през 2-3 дена ще закачам по нещо да се суши :beer



Върни се в “ОФФ-Топик - други”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 44 госта