Голф3 - Припукване на пружина при завой на дясно
- krasimir_gti
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Припукване на пружина при завой на дясно
Преди 2 дни смених пружините със спортни Eibach,принципно колата ми е с малкиа тампон на макферсъна но новите пружини са малко по 6ироки и се наложи да сменя 4а6ките под тампона с тези от по големите тампони зада си легне пружината както трябва и и направих регулаж и вси4ко бе6е ок но ...... на следва6тият ден при въртене на волана от левия тампон взе да се 4ува едно ужасно трак-трак и колата взе да върви като патица по пътиа и сега .... тъи като в момента е 9 4аса сутрината и е адски студено навън 4акам да стане към 10 и отивам и я по4вам-подготвил съм се-взел съм и двата вида тампони и малките и големите и съ6то и двата вида лагер4ета и за единиа вид и за другиа вид тампони и по4вам да разглобявам след малко 6тот се съмнявам както по нагоре написах 4е на малките тампони сложих 4а6ки дето ляга пружината на тях от големите тампони и сега е един от двата проблема-или блокирало лагер4е на тампавона или тия 4а6ки дет сложих от големите тампони да не лягат добре на малкиа тампон и да се наложи да сложа големите тампони каквито имам резерва-дове4ера 6те напи6а какъв е бил проблема 6тот кат гледам тоя проблем е като епидемиа.
Последна промяна от krasimir_gti на Нед 11 дек 2011 17:10, променено общо 1 път.
- krasimir_gti
- Автомобил:
- Двигател:
Ха-ха за скапаниа ден ...... освен вси4ки несполуки днес ..... и преден лагер по4на да 6уми ..... а за останалото-както ве4е писах по нагоре в темата-при смената на пружините новите (Aibach sport) бяха по 6ироки и се наложи на малките тампони на макферсъните дет си бяха на колата да сложа 4а6ки дет ляга амортисиора на тях от тези дет са за големиа тампон и тези 4а6ки направо се бяха изкривили 6тот те не лежат така добре на лагер4ето ...... и смених вси4ко днес и колата ве4е не е с малките тампони а е с другия модел-по голямите-днес смених тампоните с по големите като им сложих и нови лагер4ета-сложих и други 4а6ки 6тот старите се бяха изкривили а големите тампони са и с друг вид гаики там с едни дет са с два прореза а не такива дет се стягат с гаи4ен клиу4-да но гаиките се намират само втора ръка и неса много 4итави-всмисал 4е тиа двете прорез4ета дет се слага специалниа клиу4 за затягане са се охлузили и да ги стегне6 след това е мисиа невазможна та сега вси4ко ми хлопа и тропа отпред и ...... и утре трябва пък и такива гаики да търсиа а и този преден лагер .....
- krasimir_gti
- Автомобил:
- Двигател:
Ве4е ми се струва 4е GTI тва не е знак за мо6тност и красота а е дамга 4е са прокълнати-ако взема да ви пи6а колко проблеми съм имал с тази кола за 6-те години дет я карам-сигурно и година няма да ми стигне да се оплаквам ..... само проблеми и то оправи6 едно а в съ6тото време се с4упат поне две ........
Колега този мотор ,който е 115 коня трите му разновидности са доста здрави мотори.
Често срещани проблеми
Няма стабилен празен ход, има ужасни ел.стъкла поне от моя гледна точка.
Другото е подръжка на автомобила било тя от теб или по предните собственици.
Иначе за това тракане има вариант да се сменят само пружините с по високи примерно дизел или има едни гумени тампони между навивките за постявяне но от тях нямам впечатления.
Трябвало е да внимаваш когато си вземал пружини с кой тампон са.
Често срещани проблеми
Няма стабилен празен ход, има ужасни ел.стъкла поне от моя гледна точка.
Другото е подръжка на автомобила било тя от теб или по предните собственици.
Иначе за това тракане има вариант да се сменят само пружините с по високи примерно дизел или има едни гумени тампони между навивките за постявяне но от тях нямам впечатления.
Трябвало е да внимаваш когато си вземал пружини с кой тампон са.
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Темата е за голф 3, но да споделя моето преживяване с голф 4.
Сменяхме тампоните на макферсона и всичко си беше нормално, няколко месеца/1-2/ след това се наложи смяна на амортисьори. При тази смяна ни направи впечатление, че чашката, която е между пружината и лагерчето е леко изкривена, но нищо... монтирахме си го така. На следващия ден се получи пукането като на пружина, по 3 пукания докато се завърти волана на пълен ляв/десен.
Този проблем се оказа, че го има при доста коли, но там ефекта от пукането е само по веднъж и то само в определени ситуации.
При мен всичко се оправи след като поръчахме нови чашки, нови лагерчета и сложихме шайба преди лагерчето/така беше по етка/.
При друг колега пукането си остана, но неговото беше от единичните.
Сменяхме тампоните на макферсона и всичко си беше нормално, няколко месеца/1-2/ след това се наложи смяна на амортисьори. При тази смяна ни направи впечатление, че чашката, която е между пружината и лагерчето е леко изкривена, но нищо... монтирахме си го така. На следващия ден се получи пукането като на пружина, по 3 пукания докато се завърти волана на пълен ляв/десен.
Този проблем се оказа, че го има при доста коли, но там ефекта от пукането е само по веднъж и то само в определени ситуации.
При мен всичко се оправи след като поръчахме нови чашки, нови лагерчета и сложихме шайба преди лагерчето/така беше по етка/.
При друг колега пукането си остана, но неговото беше от единичните.
-
martin0309
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф3 - Припукване на пружина при завой на дясно
при мен като завия надясно има едно занасяне а като мина бавно през неравност пак пука оказа се преден тампон на ляв носач
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”