няколко въпрос за пасат б5 1998 г 1.8 турбо
-
daniel_6umaher
- Автомобил:
- Двигател:
няколко въпрос за пасат б5 1998 г 1.8 турбо
здр. колеги искам да ви попитам няколко въпроса относно този пасат...първо да започна имам пасат б3 и сега си закупих този пасат (1.8т б5)нищо общо между двата... както и да е както при всички автомобили втора рака си има и своите забележки. много ще ви бъда благодарен ако ми помогнете така... първия проблем е има мирис на бензин във купето като погледнах от долу има скъсана леко меката връзка дали е от нея ...втория проблем е когато е на обороти има леко прекъсване но е периодично...и третия проблем са фаровете много долу светят опитах се да ги регулирам но бяха счупени врътките завъртях ги със клещи те но не се получава ..ще съм ви много благодарен ако ми дадете някои съвет ...благодаря предварително

- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: няколко въпрос за пасат б5 1998 г 1.8 турбо
1. Най - вероятно мириса е от меката връзка , при мен краиното гърне беше издънено и меришеше , оправи го.
2. Това за прекъсването може да е от 100 неща - скапан бензин , лоши/стари/не за тази кола свещи , запушен катализатор и тнт. Пробвай 1 по 1 сипи 100 октана виж дали ще пресяцва сложи други свещи(хубави) , иди в сервиз .
3. Отиди някаде където регулират фарове ако немогат да ги направят те , вземи си нови фарове има евтини оригинални 2-ра употреба из форума
2. Това за прекъсването може да е от 100 неща - скапан бензин , лоши/стари/не за тази кола свещи , запушен катализатор и тнт. Пробвай 1 по 1 сипи 100 октана виж дали ще пресяцва сложи други свещи(хубави) , иди в сервиз .
3. Отиди някаде където регулират фарове ако немогат да ги направят те , вземи си нови фарове има евтини оригинални 2-ра употреба из форума

-
bachest
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо главните букви, не ги уважаваш.
Като идея по точка 1 - има едни бандажни ленти за ауспуси. Купувал съм си такава преди време за 2-3 лева, хвърлил съм я в багажника. Можеш да пробвал да омотаеш прокъсаното и да видиш дали ще изчезне миризмата - не е решение на проблема, а за локализиране.
А по точка 2, може да пробваш диагностика за записани грешки в контролера на автомобила. Попитай в сервиз, от 10 до 20 лева би трябвало да струва. Ако има проблем по запалването и впръскването би трябвало да те насочи за проблема.
Като идея по точка 1 - има едни бандажни ленти за ауспуси. Купувал съм си такава преди време за 2-3 лева, хвърлил съм я в багажника. Можеш да пробвал да омотаеш прокъсаното и да видиш дали ще изчезне миризмата - не е решение на проблема, а за локализиране.
А по точка 2, може да пробваш диагностика за записани грешки в контролера на автомобила. Попитай в сервиз, от 10 до 20 лева би трябвало да струва. Ако има проблем по запалването и впръскването би трябвало да те насочи за проблема.
-
nasekomoto
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти колега,за прекъсването или придърпване ще ти кажа как се оправи при мене.Купуваш си един спрей за почистване на дросел клапи и почваш подред,първо почистване на дросела,после почистване на датчика за входящия въздух който се намира до дросела на два шестограма се държи и накрая дебитомера,намира се в кутията за въздушния филтър.
при мен от това се оправи прооблема.
фаровете не се регулират с клещи а със шестограми .но най вероятно са ти шчупени щипките за регулиране и ти е провиснал рефлектора.Често срещан проблем.
при мен от това се оправи прооблема.
фаровете не се регулират с клещи а със шестограми .но най вероятно са ти шчупени щипките за регулиране и ти е провиснал рефлектора.Често срещан проблем.
- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега само внимавай след като пръскаш тоя спреи да не палиш веднага изчакай да изсъхне да не си прежалиш после 300 лв за нов дебитомер , защото може да изгори (от опит знам)
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
За фаровете, във форума има колега, който ги ремонтира (рециклира) и то много добре. Казва се Geraka. Аз ходих при него за да ми ги оправи, защото ми казаха, че са счупени механизмите, но се оказа само, че са се откачили рефлекторите от осите за регулиране. Колегата ги почисти отвътре, смаза механизмите и полира фаровете и те станаха като нови.
п.п.: пращам ти ЛС с кординатите за да не се счита за реклама.
п.п.: пращам ти ЛС с кординатите за да не се счита за реклама.
Последна промяна от dmcdjveli на Пон 12 дек 2011 17:52, променено общо 1 път.
-
daniel_6umaher
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колеги за отговорите ....
изкам само да попитам как мога да намеря този човек за фаровете да се разберем...
- chocho1208
- Автомобил:
- Двигател:
По добре не пипай нищо по двигатела с разни спрейове и тн.за да нямаш разни главоболия както каза колегата от Пазарджик.Отиди на добър диагностик с добър сервиз и като ти каже какъв е проблема да го отстрани веднага и тогава плащай,а не само тук 20лв. там още 20 и ти казват разни неща,а всъщност не е точно това,та отиваш при 3ти,4ти майстор и чак там евентуално стават нещата.Внимавай много и аз ти го казвам от личен опит,не искам да споменавам имена на майстори от форума от които не съм доволен. 
-
daniel_6umaher
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колеги за помоща... Смених както казахте меката връзка и се оправи мириса на бензин. Остана сега фаровете да оправя и съм готов ... А да не забравя бихте ли ми предложили някакво масло (като марка)и ми казаха да сложа по хубав маслен филтар заради турбото вярно ли е ? И ако е така какъв мерси пак.....
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Аз моя го карах преди с Motul Synergie 6100, а сега с Castrol Magnatec и в двата случая 10/40. Който и от двата вида да избереш, според мен няма да сбъркаш.
Alex_Heat написа:Аз моя го карах преди с Motul Synergie 6100+ 10/40.