Енергоспестяващо устройство - мнения
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Енергоспестяващо устройство - мнения
И аз съм виждал в нета карантиите на въпросното устройство-един кондензатор и едно съпротивление и диод за светодиода и тва е.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
fox_vt написа:И аз съм виждал в нета карантиите на въпросното устройство-един кондензатор и едно съпротивление и диод за светодиода и тва е.
Този уред е по-технологичен -с два диода

Последна промяна от icoico на Пон 12 дек 2011 17:56, променено общо 1 път.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Даже и грец има (някои нямат
) , "струва си парите" , пък и малко ток харчи , колко са два свтодиода
!
"Професионална изработка" , топъл силикон едно-друго
.
Като дете си мислех и вярвах на тезата , че човек е произлязал от маймуна и в дълъг процес на усъвършенстване е достигнал до настоящето ниво , и че този процес продължава . Вече започва да ми се струва , че процеса маймуна-човек може и да важи , но е в точно обратна посока , и като се стигне до маймуна пак няма спиране надолу
.

"Професионална изработка" , топъл силикон едно-друго

Като дете си мислех и вярвах на тезата , че човек е произлязал от маймуна и в дълъг процес на усъвършенстване е достигнал до настоящето ниво , и че този процес продължава . Вече започва да ми се струва , че процеса маймуна-човек може и да важи , но е в точно обратна посока , и като се стигне до маймуна пак няма спиране надолу

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Затова Германците са напред , за тях 2 диода и грец ,а за нас само един диод
Ако имаше един симистор да прави шум , можеше на двойна цена да се продава.

Ако имаше един симистор да прави шум , можеше на двойна цена да се продава.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:Този уред е по-технологичен -с два диода![]()
Колко струва това чудо?

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ljubon написа:icoico написа:Този уред е по-технологичен -с два диода![]()
Колко струва това чудо?
Не зная ,сайтът е ъндър кънстракшън

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:прочетох някъде ,че в "Амазон" се продавало евтино-само за 159 евро
За толкова пари ще купиш един вагон с кондензатори и диоди.

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ljubon написа:icoico написа:прочетох някъде ,че в "Амазон" се продавало евтино-само за 159 евро
За толкова пари ще купиш един вагон с кондензатори и диоди.
Нищо не разбираш от електроника.Според производителя в тоя уред има управляващ процесор,сигурно ще да е онова голямото сиво цилиндрично... нещо

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Производителят е допуснал голяма, фатална грешка.
1. Направил е кутията разглобяема с винтове, а не залепена.
2. Съдържанието не е капсуловал в смола, за да не надничат любопитни вътре.

1. Направил е кутията разглобяема с винтове, а не залепена.

2. Съдържанието не е капсуловал в смола, за да не надничат любопитни вътре.

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Не че нещо но съм чувал за случай за устройство влияещо на ел мера и се включвало към контакта цена 300 лв май беше може и повече да е било.Та представлява щепсел с 30-40 см кабел който влиза в малка черна кутийка залята вътре със черна смола.Та горкия човечец дето си го е купил си е мислил типично по български да го разглоби,да копира схемата и да го продаде на всички комшии.И не мога да си представя физиономията му когато внимателно разчупил смолата и вътре нямало абсолютно нищо кабела влиза и е залят от смолата
това било действителен случай.

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
fox_vt написа:Не че нещо но съм чувал за случай за устройство влияещо на ел мера и се включвало към контакта цена 300 лв май беше може и повече да е било.Та представлява щепсел с 30-40 см кабел който влиза в малка черна кутийка залята вътре със черна смола.Та горкия човечец дето си го е купил си е мислил типично по български да го разглоби,да копира схемата и да го продаде на всички комшии.И не мога да си представя физиономията му когато внимателно разчупил смолата и вътре нямало абсолютно нищо кабела влиза и е залят от смолата![]()
![]()
това било действителен случай.
Това устройство е вариант на така наречената "Румънска кутия" ,метод на измама изнамерен в САЩ в началото на миналия век

Колеги , ако някои се е почувствал обиден много се извинявам.Аз просто споделям принципно какво би помогнало да се направи икономия не да се купува тази или друга подобна измишльотина .Мога да заявя, че аз не продавам или дистрибутирам това устройство.
Колега Milmar PFC както казваш е наистина много добра система, но да не забравяме колко хора могат да си позволят качествена техника в България.Много ми е интересно един Телевизор Neo (или подобна марка) или някоя енерго спестяваща крушка от Китай или каквото и да е внесено в БГ от третия свят е проверено за неговите параметри.До колкото ми е известно контрола на техника почти не се прави (да не говорим пластмасите от които са направени колко са вредни и т.н.).
Но това една друга тема която не искам да закачам.
За тези които се интересуват от научна обосновка нека се върнат в часовете по теоретична електротехника и най вече дяла с Формулите на Максуел може и малко да се прочете и за сигнали и системи .Аз не знам Дипломата ти по какво е Pensia но явно не е проблем да я запалиш.
Само за протокола регистрирах се в форума на VW защото от една седмица имам Венто и се интересувах от информация за тази колица.
Ще се радвам да се срещаме и по другите под форуми.
Поздрави на всички и всичко най...
Колега Milmar PFC както казваш е наистина много добра система, но да не забравяме колко хора могат да си позволят качествена техника в България.Много ми е интересно един Телевизор Neo (или подобна марка) или някоя енерго спестяваща крушка от Китай или каквото и да е внесено в БГ от третия свят е проверено за неговите параметри.До колкото ми е известно контрола на техника почти не се прави (да не говорим пластмасите от които са направени колко са вредни и т.н.).
Но това една друга тема която не искам да закачам.
За тези които се интересуват от научна обосновка нека се върнат в часовете по теоретична електротехника и най вече дяла с Формулите на Максуел може и малко да се прочете и за сигнали и системи .Аз не знам Дипломата ти по какво е Pensia но явно не е проблем да я запалиш.
Само за протокола регистрирах се в форума на VW защото от една седмица имам Венто и се интересувах от информация за тази колица.
Ще се радвам да се срещаме и по другите под форуми.
Поздрави на всички и всичко най...
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
digger77 написа:digger77 написа:...от една седмица имам Венто .
...
Много безаварийни с количката !
digger77 в първия Ви пост , забелязах желание у Вас да ни обеди, че едва ли не един кондензатор като тези, които се продават би намалил фоновия ми шум в ел. мрежата.След втория Ви пост виждам, че явно не съм Ви разбрал, за което и аз се извинявам.На вас не Ви ли липсват старите токоизправители?
П.С.Безаварийни километри с новата Ви придобивка.
П.С.Безаварийни километри с новата Ви придобивка.
Няма проблем, грешки прави всеки .Нали за това сме хора да се разберем и да си помагаме.
Не държа да си говорим на Вие.
Мерси за пожеланията,
Лека седмица, приятно пътуване и без аварийно.
Не държа да си говорим на Вие.
Мерси за пожеланията,
Лека седмица, приятно пътуване и без аварийно.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”