въпрос относно покупка на жилище
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос относно покупка на жилище
искам да питам вас колеги как и къде може да се провери дали един имот не е запориран от банка или нещо подобно,да обясня,значи предстои ми покупка на един апартамент,човекът от когото го купувам го е купил преди 2 години и сега поради финансови причини трябва да го продаде,сега като бях при нотариуса тя каза че може да ми провери от май 2002 напред за евентуални запори или задължения на имота за други наследници или собственници които могат да имат дял в него,някой наясно ли е каква е процедурата да казва да не взема да изгоря 

- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос относно покупка на жилище
Аз като си копувах жилище беше чрез агенция и те се оправяха бележки работи на тях тва им е работата да гледат за точно такива работи дали всичко е точно та мисълта ми е че в данъчното може да ти дадат отговор на въпроса НАП там също поздрави 

Нотариусът ще ти направи проверката,внася таксата в съда и ти даде разпечатка,ще провери да не е възбранен,за някакви тежести,залагания,ще види и собственикът не дължи ли нещо 
Това е добре да се направи във възможно най-последния момент преди подписване на договора

Това е добре да се направи във възможно най-последния момент преди подписване на договора

Нотариусът преглежда документите които му се предоставят,не е негова работа да ги изготвя,ако има брокер той ги изготвя,яко не,тичаш сам
- Ivaylichko
- Автомобил:
- Двигател:
Отиди в Агенцията по вписвания
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От агенцията по вписванията се взимат тези документи. Взимаш копие от нотариалния акт на имота, после отиваш в имотния регистър, попълваш една бланка там, 10 лева ти е таксата, изготвят ти удостоверението за тежести за 1 седмица. Ако платиш 50 лева става на другия ден.
Ама пак не е сигурно, че всичко, което ще излезе е вярно..правят адски много грешки там. Поне аз колкото пъти съм вадил такива удостоверения от 10 удостоверения поне на 2 има няква грешки и не излизат дадени ипотеки или възбрани...
Ама пак не е сигурно, че всичко, което ще излезе е вярно..правят адски много грешки там. Поне аз колкото пъти съм вадил такива удостоверения от 10 удостоверения поне на 2 има няква грешки и не излизат дадени ипотеки или възбрани...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, наеми си адвокат, който се занимава с имоти. С тези работи шега не бива.
Колега,удостоверението за ограничени вещни права или така нарченото удостоверение за тежест не е никакава гаранция че имота е чист.точно 5 минути след като си го взел може да бъде вписано някакво ограничение,но то не е пречка да се извърши сделка.Удостоверението за тежести не е задължителен документ за изповядване,а по-скоро за успокоение на купувача.Моя съвет е да го вземеш последния момент преди изповядването,примерно ако изповядвате в 15:00 го вземи в 13:30.а преди това за твое успокоение можеш устно да провериш в агенцията по вписване за тежести.Нотариусите също могат да го проверят на момента.
П.П.гледай кой са собствениците по нотариален акт и говори с тях за покупката,ако са наследници трябжа да ти предоставят смъртен акт на собственика и удостоверение за наследници.
П.П.гледай кой са собствениците по нотариален акт и говори с тях за покупката,ако са наследници трябжа да ти предоставят смъртен акт на собственика и удостоверение за наследници.
-
- Автомобил:
- Двигател:
леле вие ме разбихте,сега нотариуса каза че може да провери нещата от май 2002 година до сега,за евентуални други наследници или тежести на имота и ме пита дали това ми е достатъчно,но нали рабирате че в това тежко време че човек иска всичко да е наред да няма после проблеми,затова и питам навсякъде,а в съдда дали не могат да ми дадът такава информация ще отида и до там,ще разпитам на всякъде ад не слагам така лесно главата в торбата,ако има още някой идей да казва как може да се направи такава проверка че май в четвъртък сме при нотариуса 

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
dobrin написа:Колега, наеми си адвокат, който се занимава с имоти. С тези работи шега не бива.

tdi90 turbo написа:леле вие ме разбихте,сега нотариуса каза че може да провери нещата от май 2002 година до сега,за евентуални други наследници или тежести на имота и ме пита дали това ми е достатъчно,но нали рабирате че в това тежко време че човек иска всичко да е наред да няма после проблеми,затова и питам навсякъде,а в съдда дали не могат да ми дадът такава информация ще отида и до там,ще разпитам на всякъде ад не слагам така лесно главата в торбата,ако има още някой идей да казва как може да се направи такава проверка че май в четвъртък сме при нотариуса
Колега ,щом си на нотариус вдруги ден би следвало да имаш предварителен договор.Там какви клаузи има? Ако нямаш то направо си се наврял с двата крака.В този случай кажи на нотариуса да ти организира удостоверение за ограничени вещни права и някой от сътрудниците му да го донесе преди сделката,ако го пусне утре то в четвъртък ще е готово,но незнам колко ще ти струва.
Пиши после какво е станало и как е минала сделката.Дано всичко да е наред.
п.п.Ако има наследници и собственика е жив те не играят и не те вълнуват.Интересува те само собственика,той ти продава имота си.Всички други са аут и немогат да претендират за собственост.
-
- Автомобил:
- Двигател:
king написа:tdi90 turbo написа:леле вие ме разбихте,сега нотариуса каза че може да провери нещата от май 2002 година до сега,за евентуални други наследници или тежести на имота и ме пита дали това ми е достатъчно,но нали рабирате че в това тежко време че човек иска всичко да е наред да няма после проблеми,затова и питам навсякъде,а в съдда дали не могат да ми дадът такава информация ще отида и до там,ще разпитам на всякъде ад не слагам така лесно главата в торбата,ако има още някой идей да казва как може да се направи такава проверка че май в четвъртък сме при нотариуса
Колега ,щом си на нотариус вдруги ден би следвало да имаш предварителен договор.Там какви клаузи има? Ако нямаш то направо си се наврял с двата крака.В този случай кажи на нотариуса да ти организира удостоверение за ограничени вещни права и някой от сътрудниците му да го донесе преди сделката,ако го пусне утре то в четвъртък ще е готово,но незнам колко ще ти струва.
сега документите които имам са данъчна оценка на имота,утре ще са готови и скиците на самият имот,платен данък на имота,предварителен договор нямам,нотариусът каз че това са документите з момента които ми трябват на мен сега утре ще и ги нося,тя трябва да е проверила за тежести на имота от 2002 насам,и после не знам

tdi90 turbo написа:king написа:tdi90 turbo написа:леле вие ме разбихте,сега нотариуса каза че може да провери нещата от май 2002 година до сега,за евентуални други наследници или тежести на имота и ме пита дали това ми е достатъчно,но нали рабирате че в това тежко време че човек иска всичко да е наред да няма после проблеми,затова и питам навсякъде,а в съдда дали не могат да ми дадът такава информация ще отида и до там,ще разпитам на всякъде ад не слагам така лесно главата в торбата,ако има още някой идей да казва как може да се направи такава проверка че май в четвъртък сме при нотариуса
сега документите които имам са данъчна оценка на имота,утре ще са готови и скиците на самият имот,платен данък на имота,предварителен договор нямам,нотариусът каз че това са документите з момента които ми трябват на мен сега утре ще и ги нося,тя трябва да е проверила за тежести на имота от 2002 насам,и после не знам
Да те питам капаро даде ли?Педполагам че не си щом нямаш предварителен договор.Ако не си давал няма страшно.Утре отиди до агенцията по вписване и искай цялостна проверка откакто имат дани за съществуването на имота, зада се види цялата история на имота.Ако е чист купуваи смело,ако не,отиди при адвокат който е в час с недвижимите имоти.УСПЕХ
Също искай бележки за платени ток,вода,входни такси,парно и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
така значи вчера отидох при един адвокат и му обясних положението и двамата с него отидохме в съда и проверихме човекът от когото купувам жилището,също така и предишните собственници,всичко е наред няма ипотеки няма тежести няма нищо дет се вика чист е като момина сълза,сега днес ходих да проверя и токът и водата и там всичко е наред изчистени са сметки всичко,и утре в 11,30 живот и здраве сме при нотариуса да сключваме сделката,дано всичко да е наред,благодаря на всички за съветите утре вечер ще пиша какво е станало имам ли да черпя и темата може да се затвори,поздрави на всички колеги 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”