проблем с палването на B4
проблем с палването на B4
Здравейте, колеги.От една седмица ми се появи проблем с запалването.Колата е Пасат Б4 2Е мотор 94г(на газ и бензин).Като подам на контакт вместо да светнат лампите по таблото те почват да мъждукат или изобщо не светват и колата просто не пали(връшайки контакта всичко светва,но...).Не е от акумулатора,защото го мерих,а и си свети зелено.Мислих си за проблем с бобината защото преди ми беше избила, но ако е тя изобщо нямаше да мога да запаля, а аз след неколко кратно ръчкане по кабелите и молби... успявам.Днес на няколко пъти палих като разкачах една букса която се намира под контактния ключ.Някои знае ли за какво служи и дали има на нея някоя маса която да ми се губи и да ми пречи на запалването???Мога ли да разбера дали има някакъв имобилаизер или ме прецаква алармата(тя не е фабрична)???
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с палването на B4
Отиваш на търсене -> попълваш в полето, ключови думи - смяна клеморед -> гледаш резултатите и четеш.
Иначе и ти добре си се насочил - имобилайзер, аларма - също могат да бъдат, сред заподозрените.

- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Аз също залагам на клеморед,ако беше от имобилайзер или аларма щяха да светят лампите,но да не иска да запали.
- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А стартера върти ли?
Re: проблем с запалването на B4
Стартера върти и когато напръскам буксата с кабелите с контактен спрей колата даже понякога пали.Разгледах доста от написаното за клемореда и съм сигурен, че е от него.Не ми стана ясно защо е направено толкова сложно за смяна та трябва да се сваля целия кормилен прът.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
P_Tonev написа:Стартера върти и когато напръскам буксата с кабелите с контактен спрей колата даже понякога пали.Разгледах доста от написаното за клемореда и съм сигурен, че е от него.Не ми стана ясно защо е направено толкова сложно за смяна та трябва да се сваля целия кормилен прът.
Защото и сервизите и те деца хранят, нали се сещаш? Ако всичко можеше да се ремонтира в домашни условия ехееее

-
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Защото и сервизите и те деца хранят, нали се сещаш? Ако всичко можеше да се ремонтира в домашни условия ехееее
Може, може. Не бъди такъв песимист. Ако хората разсъждаваха като тебе, още щяхме да живеем в ехееее ...каменната ера.

Иначе по темата кък колегата: ако волана е с въздушна възглавница, откачи клемата на акумулатора, преди да почнеш, да не стане някоя беля. От там на татък, всичко е творческа изява от теб.
- пинко
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.8 abs 1994
bachest написа:stefan4o написа:Защото и сервизите и те деца хранят, нали се сещаш? Ако всичко можеше да се ремонтира в домашни условия ехееее
Може, може. Не бъди такъв песимист. Ако хората разсъждаваха като тебе, още щяхме да живеем в ехееее ...каменната ера.![]()
Иначе по темата кък колегата: ако волана е с въздушна възглавница, откачи клемата на акумулатора, преди да почнеш, да не стане някоя беля. От там на татък, всичко е творческа изява от теб.
виж това viewtopic.php?f=6&t=294419
колега сменявай смело! 12лева беше в евро 07 клемореда нов.аз от там го взех,а бях със същите симптоми като твоите
ако имаш такъв за пробва свали само предпазните пластмаси около волана и изключи буксата.включи на буксата този клеморед за пробра,вкарай отвертка и завърти и ще видиш ,че ще запали

Колеги, БЛАГОДАРЯ за съветите.Смених клемореда и всичко си дойде на мястото.Просто до сега не се бях сблъсквал с подобно нещо и затова първо се насочих към кабели, бобина стартер и т.н.Когато при подаване на контакт лампите вместо да светнат изгасват, а акумулатора ви е в изправност, значи е клеморед.
След бутаници в грешни места както теб колега,че и закупуване на друго делко,защото за момент запали с чуждо делко,защото по случайност ми е сработил клемореда си купих делко .. и сега си го бия в главата