проблем с палването на B4

Техническа и сервизна информация за Passat
P_Tonev
Автомобил:
Двигател:

проблем с палването на B4

Мнениеот P_Tonev » Съб 10 дек 2011 23:11

Здравейте, колеги.От една седмица ми се появи проблем с запалването.Колата е Пасат Б4 2Е мотор 94г(на газ и бензин).Като подам на контакт вместо да светнат лампите по таблото те почват да мъждукат или изобщо не светват и колата просто не пали(връшайки контакта всичко светва,но...).Не е от акумулатора,защото го мерих,а и си свети зелено.Мислих си за проблем с бобината защото преди ми беше избила, но ако е тя изобщо нямаше да мога да запаля, а аз след неколко кратно ръчкане по кабелите и молби... успявам.Днес на няколко пъти палих като разкачах една букса която се намира под контактния ключ.Някои знае ли за какво служи и дали има на нея някоя маса която да ми се губи и да ми пречи на запалването???Мога ли да разбера дали има някакъв имобилаизер или ме прецаква алармата(тя не е фабрична)???

bachest
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с палването на B4

Мнениеот bachest » Съб 10 дек 2011 23:54

Отиваш на търсене -> попълваш в полето, ключови думи - смяна клеморед -> гледаш резултатите и четеш. :D Иначе и ти добре си се насочил - имобилайзер, аларма - също могат да бъдат, сред заподозрените.

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Нед 11 дек 2011 17:20

Аз също залагам на клеморед,ако беше от имобилайзер или аларма щяха да светят лампите,но да не иска да запали.

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Нед 11 дек 2011 18:37

А стартера върти ли?

P_Tonev
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с запалването на B4

Мнениеот P_Tonev » Нед 11 дек 2011 20:10

Стартера върти и когато напръскам буксата с кабелите с контактен спрей колата даже понякога пали.Разгледах доста от написаното за клемореда и съм сигурен, че е от него.Не ми стана ясно защо е направено толкова сложно за смяна та трябва да се сваля целия кормилен прът.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 11 дек 2011 20:16

P_Tonev написа:Стартера върти и когато напръскам буксата с кабелите с контактен спрей колата даже понякога пали.Разгледах доста от написаното за клемореда и съм сигурен, че е от него.Не ми стана ясно защо е направено толкова сложно за смяна та трябва да се сваля целия кормилен прът.

Защото и сервизите и те деца хранят, нали се сещаш? Ако всичко можеше да се ремонтира в домашни условия ехееее :roll:

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Нед 11 дек 2011 20:41

stefan4o написа:Защото и сервизите и те деца хранят, нали се сещаш? Ако всичко можеше да се ремонтира в домашни условия ехееее :roll:

Може, може. Не бъди такъв песимист. Ако хората разсъждаваха като тебе, още щяхме да живеем в ехееее ...каменната ера. :lol:

Иначе по темата кък колегата: ако волана е с въздушна възглавница, откачи клемата на акумулатора, преди да почнеш, да не стане някоя беля. От там на татък, всичко е творческа изява от теб.

Потребителски аватар
пинко
Автомобил: passat b4
Двигател: 1.8 abs 1994

Мнениеот пинко » Нед 11 дек 2011 21:38

bachest написа:
stefan4o написа:Защото и сервизите и те деца хранят, нали се сещаш? Ако всичко можеше да се ремонтира в домашни условия ехееее :roll:

Може, може. Не бъди такъв песимист. Ако хората разсъждаваха като тебе, още щяхме да живеем в ехееее ...каменната ера. :lol:

Иначе по темата кък колегата: ако волана е с въздушна възглавница, откачи клемата на акумулатора, преди да почнеш, да не стане някоя беля. От там на татък, всичко е творческа изява от теб.

виж това viewtopic.php?f=6&t=294419

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 12 дек 2011 0:30

колега сменявай смело! 12лева беше в евро 07 клемореда нов.аз от там го взех,а бях със същите симптоми като твоите :да: ако имаш такъв за пробва свали само предпазните пластмаси около волана и изключи буксата.включи на буксата този клеморед за пробра,вкарай отвертка и завърти и ще видиш ,че ще запали :да: :да: :да:

P_Tonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P_Tonev » Пон 12 дек 2011 22:49

Колеги, БЛАГОДАРЯ за съветите.Смених клемореда и всичко си дойде на мястото.Просто до сега не се бях сблъсквал с подобно нещо и затова първо се насочих към кабели, бобина стартер и т.н.Когато при подаване на контакт лампите вместо да светнат изгасват, а акумулатора ви е в изправност, значи е клеморед.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 13 дек 2011 1:15

След бутаници в грешни места както теб колега,че и закупуване на друго делко,защото за момент запали с чуждо делко,защото по случайност ми е сработил клемореда си купих делко .. и сега си го бия в главата eusa :mrgreen:

Върни се в “Passat”