относно горенето на масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: относно горенето на масло

Мнениеот ALiGaToR » Нед 11 дек 2011 23:20

Че не знам какво може да и е на тази кола ама един основен ремонт на двигателя няма да излезе повече от 1000 лева. И колата за още 1000. И ще стане че за 2000 лева ще имаш една кола с двигател който няма да ти дава дертове следващите поне 50000км. Ако има компресия значи ще минеш много тънко както казаха колегите. От едни гумички разход до 3-4 литра на 10000км е напълно постижим. От личен опит само заради едните гумички на мен ми вкарваше около 3 литра за 10000км. Тамън си мислех че е от сегментите и след като сменихмше гумичките и спря да го гори. Но се оказва май, че нямам компресия но пък разход на масло няма.
Според мен ако е добре с окачване, купе и електроника, взимай. А двигателя има два варианта. Но най-скъпия няма да ти излезе повече от 1000 лева, според мен.

И както се казва. Наслука!

bellucci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bellucci » Пон 12 дек 2011 0:00

колата е на сигурни 147 000 км просто не е карана много човека си я е карал в Испания 4-5 години по 2-3 пъти в седмицата тея амортисьори ролки ремъци сичко е сменил там и е тръгнал към България.. колата тук на табелата за влизане във Варна става на 147 000 км приблизително говоря... тука не е карана изобщо вече 3 месеца.. не е карала никога Зима тая кола тъй като в Испания той е бил в някакъф град в по Южната част кадето зимата минималните температури са падали до 5-7 градуса.. на сняг нее стъпвала..
проблеми относно ходовата част няма никакви е това горене на масло се е получило на скоро нито пуши като се запали много нито нищо... това е информацията за колата ;)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 12 дек 2011 9:28

щом е така звучи добре.като ти харесва взимаш и караш :) маслото може дори да е от някакъв теч,да не го гори,просто трябва някой да я погледне и да каже

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 12 дек 2011 10:54

А дано, ама надали...
Колко такива коли са ми минали през ръцете, дето са стояли и не са карани.
А знаеш ли колко познати си идват до Бг през отпуските с колата, за да си я ремонтират тук? Щото в Испания за смяна на амортисьори, ремъци, ролки ще му вземат повече от колата.
Друг въпрос е, както някой преди мен каза, че не е добре да се купува "тунингована" кола - като зная какви ги правят и карат maikomila !
Не, че ти пожелавам да е така, ала опитът ми сочи друго.
А опит е това, което получаваш, когато нещата не са се получили, както искаш.

bellucci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bellucci » Пон 12 дек 2011 11:37

muns61 написа:А дано, ама надали...
Колко такива коли са ми минали през ръцете, дето са стояли и не са карани.
А знаеш ли колко познати си идват до Бг през отпуските с колата, за да си я ремонтират тук? Щото в Испания за смяна на амортисьори, ремъци, ролки ще му вземат повече от колата.
Друг въпрос е, както някой преди мен каза, че не е добре да се купува "тунингована" кола - като зная какви ги правят и карат maikomila !
Не, че ти пожелавам да е така, ала опитът ми сочи друго.
А опит е това, което получаваш, когато нещата не са се получили, както искаш.

съгласен съм тук съм постнал тази тема за да може да чуя хубавите и лошите страни а не да слушам само добрите коментари а другите да ги подминавам.. благодаря ти че казваш нещата деректно без овърташ.. искам само да ти кажа че тази кола е от сигурен човек който няма как да ме излъже.. отдалечаваме се от темата.. въпросите ми бяха само върху горенето на масло нищо повече ;)

bellucci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bellucci » Пон 12 дек 2011 11:41

а колкото до "тунинга" той е някакъф минимален само и единствено спортното гърне и краиния ауспух + ниското окачване.. другия тунинг е козметичен от сорта на затъмнени стъкла смяна на вида на копчетата.. волан и Recaro салон.. друго май нямаше ;)

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 12 дек 2011 12:07

Кола без кусури няма, както казах всичко е късмет - и нова да вземеш пак не е гаранция че на втория месец няма да те остави някъде, както и стара кола може да ти служи вярно доста време :) Имаш си глава на раменете - само ти си я виждал наистина (предполагам) - състояние итн, ти и ще плащаш за нея, ти ще я караш, така че каквото и да говорим тук решението си е твое - както е казал колегата - вероятно ще има и други неща, но за тези пари, даже и да правиш другo поне ще знаеш, че ще е направено както трябва, вместо да вземаш "стегната" за 2000 или 2500лв като естествено и в такива случаи почти винаги се получава горната история.. Мое мнение естествено, не ангажирам никой.

bellucci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bellucci » Вто 13 дек 2011 10:38

и така не можах да разбера ако горенето на масло се дължи от сигментите как може да се оправи дали изобщо може и евентуално цена ?

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Вто 13 дек 2011 12:03

Ами напълно поправимо е горенето на масло. В случая ако е от сегментите, просто се подменят с нови. Но е хубаво така и така ще се вадят бутала то да се направи направо едно основно ремонтче. Който ремонт няма да излезе много над 1000 лева. Но след този ремонт двигателя няма да ти създава подобни дертове дълго време. А и двигателя ще стане като нов.
Но аз пак залагам това да са гумичките на клапаните.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 13 дек 2011 12:35

Колко точно масло гори тоя змей?
Сегменти - 100 - 150 лв
Биелни лагери - 25 - 60 лв
Гарнитури к-т = около 70 - 90
Семеринги - 15-30
Гумички - 10 -15
Водачи - 32-70
Шлайф глава - 20-50

Добавяш масло, филтри, ремък, ролка. Ремъци по периферията.
Това е, ако са ти добре бутала и цилиндри. Работата - отделно, колкото се спазариш.
А какво още може да излезе...
Затова кола с проблем се купува, ако можеш сам да си я направиш, инак рискуваш нахендряне.

bellucci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bellucci » Вто 13 дек 2011 12:45

muns61 написа:Колко точно масло гори тоя змей?
Сегменти - 100 - 150 лв
Биелни лагери - 25 - 60 лв
Гарнитури к-т = около 70 - 90
Семеринги - 15-30
Гумички - 10 -15
Водачи - 32-70
Шлайф глава - 20-50

Добавяш масло, филтри, ремък, ролка. Ремъци по периферията.
Това е, ако са ти добре бутала и цилиндри. Работата - отделно, колкото се спазариш.
А какво още може да излезе...
Затова кола с проблем се купува, ако можеш сам да си я направиш, инак рискуваш нахендряне.

разбрах че на 10 000км е изгорила към 0.6л масло което нз много ли е..

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 13 дек 2011 12:48

Не е много, по стандарт за VW 1л. на 10000км е нормално.

Последна промяна от snupeca на Вто 13 дек 2011 12:52, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Вто 13 дек 2011 12:51

bellucci написа:
muns61 написа:Колко точно масло гори тоя змей?
.

разбрах че на 10 000км е изгорила към 0.6л масло което нз много ли е..

Ехеййй, тя си е в ред, бе. Ние тука на такъв разход се молим (образно казано :Mr Green Fun ). Ти както ни засили, аз го разбрах като праска си 2 литра. О.6 си е в норма от всякъде. :да:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 13 дек 2011 12:57

ALiGaToR написа:Ами напълно поправимо е горенето на масло. В случая ако е от сегментите, просто се подменят с нови. Но е хубаво така и така ще се вадят бутала то да се направи направо едно основно ремонтче. Който ремонт няма да излезе много над 1000 лева. Но след този ремонт двигателя няма да ти създава подобни дертове дълго време. А и двигателя ще стане като нов.
Но аз пак залагам това да са гумичките на клапаните.

Ами смяна на сегменти според тебе какво се води? Смяна на сегменти е основен ремонт , а майстора отделно ти казва дали някоя част става или не става. А това за 600 грама на 10 000км не е за ремонт. Аз изобщо няма да отворя мотора за 600 грама. Щом върви колата значе от настъпване ги гори тези 600 грама. Карай я до 3000 об. до смяна на масло и ще видиш , че не гори масло. Но ако непрекъснато я вкарваш в критичните може и 2 литра да изгори за 10 000км.

Последна промяна от nikson85 на Вто 13 дек 2011 13:03, променено общо 2 пъти.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 13 дек 2011 12:58

Баа нищо и няма.Дори здрав мотор ,ако се кара редовно в обороти може да похапва и повече,а ако се кара кротко почти да не пипа маслото.Взимай и карай и това е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”