SMEL написа:Аз съм с едно-масов отдавна/ГОЛФ 4 ТДИ 110/,но на всеки 10-12 хил.км. се чупи феродовия диск.Ползвах марка СТАРЛАЙН.Точно преди седмица се строши пак-втория.Сега купих и монтирах ЛУК и има проблем-при плавно потегляне притриса-на 1-ва,на задна все тая.С предната марка поне го нямаше този проблем.А тоя ЛУК кога ще се строши ще пиша.Така че на първо четене съм адски разочарован от ЛУК.
Между другото притискателя и феродовия диск са от ГОЛФ 3 ГТИ 150 коня-НЕКА ВСЕКИ ДА ЗНАЕ ТОВА като купува този вариант,защото като кажеш че е за ГОЛФ 4 цената е друга,Аз първия път се прекарах и го платих скъпо,после го дадох в един магазин и им казах да ми кажат от каква кола е и колко струва-ХАХАХАА --продавача изкара от склада и каза-Голф3 ГТИ 150 коня-240 лв. комплекта с лагер,с отстъпка 200 лв.
Ако някой има възможност да свери маховиците на двата модела,ТДИ-110 и ГТИ-150-може да се окаже че са взаимозамняеми и с маховик едномасов от морга да ни излиза доста по евтино. Дано да съм бил полезен с това инфо.
Колега ще ти извадя данните на някои автомобили от нета, ти си прецени. Забележи удебеленото и помисли логично:
Тип двигателя Дизельный
Модель двигателя AHF, ASV
Объем двигателя 1896 см3
Мощность 110 л.с.
При оборотах 4150
Крутящий момент 235/1900 н*м
Система питания Дизель
Тип двигателя Дизельный
Модель двигателя ASZ
Объем двигателя 1896 см3
Мощность 130 л.с.
При оборотах 4000
Крутящий момент 310/1900 н*м
Тип двигателя Бензиновый
Модель двигателя ABF
Объем двигателя 1984 см3
Мощность 150 л.с.
При оборотах 6000
Крутящий момент 200/3500 н*м
Обърни внимание на разликата във върт.момент при ПД-мотора (като на автора) и при абф/110хп тди.
Между другото в ЕТКА маховиците на 100к.с. ПД моторите и тези на АБФ ги дават с еднакви сер.номера.