1.9TDI Притриса на празен ход след смяна на маховик.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: 1.9TDI Притриса на празен ход след смяна на маховик.

Мнениеот stefan4o » Сря 07 дек 2011 7:25

SMEL написа:Аз съм с едно-масов отдавна/ГОЛФ 4 ТДИ 110/,но на всеки 10-12 хил.км. се чупи феродовия диск.Ползвах марка СТАРЛАЙН.Точно преди седмица се строши пак-втория.Сега купих и монтирах ЛУК и има проблем-при плавно потегляне притриса-на 1-ва,на задна все тая.С предната марка поне го нямаше този проблем.А тоя ЛУК кога ще се строши ще пиша.Така че на първо четене съм адски разочарован от ЛУК.
Между другото притискателя и феродовия диск са от ГОЛФ 3 ГТИ 150 коня-НЕКА ВСЕКИ ДА ЗНАЕ ТОВА като купува този вариант,защото като кажеш че е за ГОЛФ 4 цената е друга,Аз първия път се прекарах и го платих скъпо,после го дадох в един магазин и им казах да ми кажат от каква кола е и колко струва-ХАХАХАА --продавача изкара от склада и каза-Голф3 ГТИ 150 коня-240 лв. комплекта с лагер,с отстъпка 200 лв.
Ако някой има възможност да свери маховиците на двата модела,ТДИ-110 и ГТИ-150-може да се окаже че са взаимозамняеми и с маховик едномасов от морга да ни излиза доста по евтино. Дано да съм бил полезен с това инфо.

Колега ще ти извадя данните на някои автомобили от нета, ти си прецени. Забележи удебеленото и помисли логично:
Тип двигателя Дизельный
Модель двигателя AHF, ASV
Объем двигателя 1896 см3
Мощность 110 л.с.
При оборотах 4150
Крутящий момент 235/1900 н*м
Система питания Дизель

Тип двигателя Дизельный
Модель двигателя ASZ
Объем двигателя 1896 см3
Мощность 130 л.с.
При оборотах 4000
Крутящий момент 310/1900 н*м

Тип двигателя Бензиновый
Модель двигателя ABF
Объем двигателя 1984 см3
Мощность 150 л.с.
При оборотах 6000
Крутящий момент 200/3500 н*м

Обърни внимание на разликата във върт.момент при ПД-мотора (като на автора) и при абф/110хп тди.
Между другото в ЕТКА маховиците на 100к.с. ПД моторите и тези на АБФ ги дават с еднакви сер.номера.

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Пон 12 дек 2011 15:10

Physicx написа:Утре ако ми приведат заплата отивам при Иво ако наистина е от него не знам дали ще ми го заменят. Много съм притеснен да не се окаже от него после пак едни пари едни глупости, накрая ще ми писне и ще го заваря с СО-то и ще му е*а майката...

Колега какво стана , има ли развитие по твоя проблем ? И аз съм пред дилема - 2 масов с/у едномасов маховик и ми е интересно какво излезе ...

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 12 дек 2011 18:36

То от 1000 теми за маховици и простотии толкова ли не можаха хората да разберат че с едномасов има тресене и какви ли не проблеми,а за двумасовия дори и да е нов без значение от марката трябва да се бутне и софта малко за да се оправи претрисането специално при АХФ-а
Аз още преди 3г. като смених моя си сложих пълния комплект на Закс и пак си тресеше с новите,но не защото частите били менте,а защото софта на АХФ не е доизпипан и с течение на времето колата като остарее се получава този проблем.Брезел и Иво(варна)знаят как се оправя мнооого отдавна но няма кой да чете старите теми!!!

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Пон 12 дек 2011 19:14

Dorian написа:....тресеше с новите,но не защото частите били менте,а защото софта на АХФ ....

Аз ако съм сигурен , че са нови няма да се чудя. Проблемът е , че всичко е рециклирано ( кое сменено , кое не , малко лъснато с химия и хайде в магазина .. ) , ако беше хубаво всички щяхме примерно да караме регенерати , а нямаше да вземаме нови гуми

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Пон 12 дек 2011 19:51

Dorian написа:То от 1000 теми за маховици и простотии толкова ли не можаха хората да разберат че с едномасов има тресене и какви ли не проблеми,а за двумасовия дори и да е нов без значение от марката трябва да се бутне и софта малко за да се оправи претрисането специално при АХФ-а
Аз още преди 3г. като смених моя си сложих пълния комплект на Закс и пак си тресеше с новите,но не защото частите били менте,а защото софта на АХФ не е доизпипан и с течение на времето колата като остарее се получава този проблем.Брезел и Иво(варна)знаят как се оправя мнооого отдавна но няма кой да чете старите теми!!!

И на мен един приятел ми каза че Иво му казал за това тресене,че щял да му го оправи,на същия двигател..

xtrm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xtrm » Сря 14 дек 2011 10:57

Колеги и аз нов маховик и съединител(LUK), но притрисането си остана,ходих на диагностика но никакъв резултат.Изчетох повечето теми в форума но така и не разбрах дали това притрисане може да се оправи без слагане чип и сменяне на софтуера.
Ако е възможно посочете ми някой в софия които може да го оправи.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 14 дек 2011 11:34

Може, като прекодираш колата на автоматик (ВАГ-КОМ, двигателя, кодинг, пишеш 1 ако сега е 2).

Втория вариант е - софтуер, но само за оправяне на тресенето. Без да се пипа нищо по картите за вървежа на колата. Има и кой в София да ти го направи. За инфо - на ЛС.

santana1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santana1 » Сря 14 дек 2011 11:39

Питай и тук!!!http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=201662&start=0 heavy metal zork

Колега brum, а защо на ЛС ги даваш координатите само,кажи го в темата,може да е полезно! :да:

brum

Мнениеот brum » Сря 14 дек 2011 14:43

Ми питай Вентоман-а, прави ги тези неща и то на доста смислени пари. В темата със сервизите има и за него тема.

santana1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santana1 » Сря 14 дек 2011 15:10

brum написа:Ми питай Вентоман-а, прави ги тези неща и то на доста смислени пари. В темата със сервизите има и за него тема.

"За смислени пари" mhihi е откога така,аз друго бях чувал,ама айде! :kissy:

brum

Мнениеот brum » Сря 14 дек 2011 15:14

Ми кажи ми къде го правят по-евтино тогава. И мен ще ми е интересно. Пък и на хората ще си полезен.

Под смислени влагам две неща - няма кой да го направи по-евтино. И смислена оценка на вложеният труд.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 14 дек 2011 15:17

santana1 написа:
brum написа:Ми питай Вентоман-а, прави ги тези неща и то на доста смислени пари. В темата със сервизите има и за него тема.

"За смислени пари" mhihi е откога така,аз друго бях чувал,ама айде! :kissy:

Наистина са смислени парите. Ако не желаеш да си надуваш турбината, а само да оправиш тези бъгове, офертата е добра. Колкото до самия проблем, не е нито в маховика нито в ГНП-то - ПРОВЕРЕНО. Не се знае за сега от къде идва реално, лекува се софтуерно и си караш :bishop

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 14 дек 2011 15:59

brum написа:...
Втория вариант е - софтуер, но само за оправяне на тресенето. Без да се пипа нищо по картите за вървежа на колата. Има и кой в София да ти го направи. За инфо - на ЛС.

Той и от софтуер ли почна да разбира? maikomila

brum

Мнениеот brum » Сря 14 дек 2011 16:19

А, софтуер още не е седнал да пише :) .

Върни се в “Дизелови агрегати”