Как вози Голф 4 ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Как вози Голф 4 ?

Мнениеот hooligan_sk » Сря 14 дек 2011 14:34

Всъщност по темата - не мисля че ще те дразни возенето на голфа след А4... все пак не говорим за S class и голф. Аудито е на доста по-къса база от Пасат Б5 и разликата с голф не е особена :да:

Към колегата Видол Николов - незнам защо си толкова впечатлен от тея пежаци, предполагам че до джетата са космически кораби, но искам да видя дали като тръгнеш да я сменяш ще вземеш Пежо или някой ВАГ ПП: карал съм такива пежа, но пък джета като твойта никога не съм карал :deal

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Сря 14 дек 2011 14:36

Vidol Nikolov написа:По написаното личи,че никога не си се качвал,камо ли да си карал 406.
Айде седни малко в тая кола,покарай я едни километри ..примерно 300..само 300 и пак пиши какво мислиш.Дотогава си остани със здраве заблуден за предимствата на голфа пред пежото

Да , благодаря за просветлението , но предпочитам да си остана дълбоко заблуден .

п.п Заблудата ми обаче не е основана само върху возия и окачване , даже това при мен е на заден план , но темата сега е такава :drunk

Потребителски аватар
mirkata_
Автомобил: Bmw
Двигател:

Мнениеот mirkata_ » Сря 14 дек 2011 14:39

Cekcu написа:Привет колеги. Сега карам Ауди А4 Б5 и съм много доволен от возията. Искам да си взема Голф 4 ТДИ, но незнам дали няма да ми е кофти возията след Аудито. Возил съм се в Голф 2 и 3 и возят доста дървено. При 4-ката по-меко ли е возенето или е същата работа ?

В сравнение с голф 2 и 3 голф 4 вози по- хубаво,но според мен не може да се сравнява с возията и самото държане на пътя на А4-ката

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 14 дек 2011 14:42

В София поне има много колеги с Г4 ,кажи че искаш някой малко да те повози и все един ще се навие срещу едно кафе та да добиеш лични впечатления вместо да почваме пак със споровете, е ли най-великата кола Голф, или има и по-велики :beer То аз съм чувал че и Лагуните возят меко пък са и евтини.... mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 14 дек 2011 14:43

Ако искаш ми пиши на ЛС за тест :да:

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 14 дек 2011 14:45

hooligan_sk написа:Към колегата Видол Николов - незнам защо си толкова впечатлен от тея пежаци, предполагам че до джетата са космически кораби, но искам да видя дали като тръгнеш да я сменяш ще вземеш Пежо или някой ВАГ :deal

Не,не са космически кораби.Просто са едни доста приятни за каране автомобили,и за годините в които се произвеждат,возията която предлагат,визията която имат и проблемите които създават са едно доста добро предложение.
Не са един и двама познатите ми,които скочиха от Фв на Пежо,повярвай ми никой от тях не би си купил пак Фв.
По стечение на обстоятелствата имам възможност да карам по-нови колички,голяма част от тях френски,ами повярвай-удоволсвтие е!
Нищо лично към голф4,но просто пежото е класи над голфа.Във всяко едно отношение.
Истината колеги,е че голяма част от форума мислят че ВАГ предлага еквивалент на Голф2 и Ауди80 в сегашните си разпространени модели-както нови така и втора ръка.Доста хора живеят с тази илюзия и някак си преоткриват тези отиващи си класики в собствените си автомобили...за съжаление това е само илюзия.
Да,наистина 1983-1992 бих казал на европейският пазар ВАГ са доминирали както по качество на материалите,които са използвали така и по качество на готова продукция на ниво обурудване,сглобка,шумоизолация,еластичност,надежност,антикор зашита.Външен вид ,който гали окото и много други...
Да обаче сега сме почти 2012,и фв определено не е това което е било.Има конкуренция и то доста впечатляваща.
Спирам до тук,не искам да влизам в конфликти с никого,както и в словестни спорове.
Определено като сменям джетата,няма да взема Фв,не защото не съм доволен-напротив..но определено Фв в съвременно измерение,не е това което е било някога.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 14 дек 2011 14:48

возията зависи от пружините някой модели са с различни примерно GTI също и от амортисьорите примерно с чисто нови Monroe вози доста леко по неравностите също зависи и от вида на гумите и размера на джантите според мен вози сравнително твърдо но пък за това е доста здраво и евтино за поддръжка

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 14 дек 2011 14:53

Vidol Nikolov написа:
hooligan_sk написа:Към колегата Видол Николов - незнам защо си толкова впечатлен от тея пежаци, предполагам че до джетата са космически кораби, но искам да видя дали като тръгнеш да я сменяш ще вземеш Пежо или някой ВАГ :deal

Не,не са космически кораби.Просто са едни доста приятни за каране автомобили,и за годините в които се произвеждат,возията която предлагат,визията която имат и проблемите които създават са едно доста добро предложение.
Не са един и двама познатите ми,които скочиха от Фв на Пежо,повярвай ми никой от тях не би си купил пак Фв.
По стечение на обстоятелствата имам възможност да карам по-нови колички,голяма част от тях френски,ами повярвай-удоволсвтие е!
Нищо лично към голф4,но просто пежото е класи над голфа.Във всяко едно отношение.
Истината колеги,е че голяма част от форума мислят че ВАГ предлага еквивалент на Голф2 и Ауди80 в сегашните си разпространени модели-както нови така и втора ръка.Доста хора живеят с тази илюзия и някак си преоткриват тези отиващи си класики в собствените си автомобили...за съжаление това е само илюзия.
Да,наистина 1983-1992 бих казал на европейският пазар ВАГ са доминирали както по качество на материалите,които са използвали така и по качество на готова продукция на ниво обурудване,сглобка,шумоизолация,еластичност,надежност,антикор зашита.Външен вид ,който гали окото и много други...
Да обаче сега сме почти 2012,и фв определено не е това което е било.Има конкуренция и то доста впечатляваща.
Спирам до тук,не искам да влизам в конфликти с никого,както и в словестни спорове.
Определено като сменям джетата,няма да взема Фв,не защото не съм доволен-напротив..но определено Фв в съвременно измерение,не е това което е било някога.

Ти сериозно ли ги мислиш тея неща???? Май проблема ти е че си карал предимно френски нови коли. Ако ВАГ някога е доминирал в Европа, това е точно сега - безусловно!! :063:

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 14 дек 2011 14:58

Да с безусловния първенец 2.0 mhihi тди
Абсолютният титуляр :lol:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 14 дек 2011 15:01

Vidol Nikolov написа:Да с безусловния първенец 2.0 mhihi тди
Абсолютният титуляр :lol:

И пак май живееш 5-7г назад, в ерата на ПД моторите... събуди се, те вече са история. 2.0 ТДИ е перфектен комън рейл мотор, който звучи почти като бензинов :kissy:

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Сря 14 дек 2011 15:03

hooligan_sk написа:
Ти сериозно ли ги мислиш тея неща???? Май проблема ти е че си карал предимно френски нови коли. Ако ВАГ някога е доминирал в Европа, това е точно сега - безусловно!! :063:

Те това им е и идеята на VW да пресвоят всички автомобилни марки под шапката VAG ,и не само в Европа .

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 14 дек 2011 15:34

Аз съм карал 406-вярно е че не може да се мери с Голф по возия (но те не са и в един клас), обаче колегата Николов изпуска момента със сервизирането на тия погърметини и като цяло качеството.Пежо и качество са мнооооого различни понятия, да возията я има и кво?Аз лично не съм карал с по-лигаво поведение на пътя от такова Пежо и другия гълъбарник 307 (да 307 предлага по-добър комфорт от Голф 4), но Голфа като пътно поведение е 3 педи над него.И незнам ама вие Пежо феновете се залъгвате много здраво че прехваленото ХДИ е едва ли не най здравия дизел, е не не е-пред мен има живи примери с тия бангии, вярно че и ВАГ си имат издънки ама поне не се натискат за приза номер едно дизел, както става след първите 3 минути с разговор с някой Пежо фен.Виж им обезценяването, виж и какви са им екстрите- да за тия пари взимаш базов Голф, но зависи какво искаш в една кола:надеждност или возия?Аз лично избирам първото.И аз не съм много фен на немските машини, ама като се изсипе някой френски фен ни в клин ни в ръкав с подобни изказвания и ми става супер.Нищо лично, ама и цените им не са хич евтинджииски на резервните части.Сори за офф-а.
Сега по темата:А4-та отзад вози отвратително и е супер тясна, но е с една идея по-комфортна от въпросния Голф, вероятно и заради по-качествените материали, по-обезшумения салон и по-сложното и скъпо окачване.Така, че аз си мисля че слизане от А4 на Г4 си е даунгрейд.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 14 дек 2011 15:40

Изобщо не съм съгласен.
Френският дизел е всепризнат,дори и от заблудените фв фанатици.

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Сря 14 дек 2011 15:44

Vidol Nikolov написа:Изобщо не съм съгласен.

Добре де scare . Разбрахме , бъди си фен на пежото и толкоз , Хайде със здраве :beer

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 14 дек 2011 16:03

Vidol Nikolov написа:Изобщо не съм съгласен.

Дай некви доказателства примерно линкове, лични случки.Изключваме онзи наистина здрав чист дизел 1,9 де който е от миналия век.Аз не твърдя че Фау ве правят най-добрите дизели, и от кой е всепризнат френския дизел, кой дизел-щото немския дизел бих казал е в пъти по-корав дори от прехваления 1,9d-примерно 2,0 или 2,5 d на Мерцедес, ама тука влизаме в едни спорове от които мисля, че няма как да изкараш френския двигател печеливш.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”