Втория път смених радиаторчето,пак прегледах клапите,но топлото отново не дойде.Вече се съмнявам че проблема е в управлението на клапите,възможно ли е?Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем ще му бъда благодарен да ми помогне...Проблем с парното на МК3-Всичко е сменено,а не духа топло.
- SuperMoto
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с парното на МК3-Всичко е сменено,а не духа топло.
Здравейте колеги,колата е Голф 3 1997г. с КЛИМАТРОНИК,доста теми прочетох но решение на моя проблем не намерих.Проблема е следния два пъти свалях таблото още първия път подлепих клапите-топлото не дойде.
Втория път смених радиаторчето,пак прегледах клапите,но топлото отново не дойде.Вече се съмнявам че проблема е в управлението на клапите,възможно ли е?Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем ще му бъда благодарен да ми помогне...
Втория път смених радиаторчето,пак прегледах клапите,но топлото отново не дойде.Вече се съмнявам че проблема е в управлението на клапите,възможно ли е?Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем ще му бъда благодарен да ми помогне...- gozzu
- Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
- Двигател: BDE 2002 г
Re: Проблем с парното на МК3-Всичко е сменено,а не духа топло.
Ако не си проверил, виж маркучите които влизат в радиаторчето на парното дали и двата са топли и ако са топли, търси проблема другаде, друго което мога да споделя от опит е, че ако при даване на контакт дисплея на климатроника ти мига за около 12-15 секунди това означава, че има проблем(това съм го прочел в упътване за експлоатация) и най-добре отиди да го закачат на VAG-COM и да го прочетат. При мен при проверката с VAG-COM дава грешка на интериорния термо датчик, а като задам да духа в краката струята е слаба, но за клапите не дава грешка. Отиди при специалист най-добре във форума има.
Поздрави и успех.
Поздрави и успех.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Ами аз се сблъсквам с подобни проблеми всеки ден по няколко (нали с това се занимавам)
Ще ти изнеса лекция с възможните причини да си нямаш топло.
1. сподели с какъв двигател си, някой са с пластмасова водна помпа и когато тя започне да се чупи (турбинката да превърта в оста),дебита в системата пада - няма топло,но пък колата не прегрява,защото все пак има някаква циркулация.Ако си с двигател AFT/AGG/ADY/ADZ или ABF ,тогава помпата ти е стария тип,метална и практически вечна,ако не се разтече.
2. проблем с управлението на клапата за топло/студено - тя се управлява от ел. мотор,който може да се е прецакал и да не се движи (тогава ще ти мига дисплея по гореописания от колегата начин при даване на контакт).Може и механично клапата да не се движи от моторчето (тогава няма да има записана грешка за това).Съответно трябва да се направи подробна диагностика със софтуера (не само четене на грешки),за да се види дали и как се движи тази клапа,след това да се разглоби и да се види дали наистина се движи така,както смята контролера.
3. проблем с датчиците на климатроника - основно се срещат два вида проблеми - смята,че навън е много топло и не ти пуска топлото (по-рядко срещания вариант).По-чето срещания е да лъже датчика за вътрешна температура - примерно ти си му задал 22 градуса,то смята,че вътре е 30 ,а дефакто е 10-тина,да кажем и по всякаква логика,ти вее студено,за да докара 22 градуса.Това няма да е така само на положение Hi,където вече духа максимално горещо при всяко положение,без значение от датчиците
4. проблем с термостата - тогава водата си върти предимно през големия кръг,колата не загрява добре и съответно и парното е ялово.
Ако се размисля,ще измисля и още други възможности,но без качествена диагностика,няма да стане.
Ще ти изнеса лекция с възможните причини да си нямаш топло.
1. сподели с какъв двигател си, някой са с пластмасова водна помпа и когато тя започне да се чупи (турбинката да превърта в оста),дебита в системата пада - няма топло,но пък колата не прегрява,защото все пак има някаква циркулация.Ако си с двигател AFT/AGG/ADY/ADZ или ABF ,тогава помпата ти е стария тип,метална и практически вечна,ако не се разтече.
2. проблем с управлението на клапата за топло/студено - тя се управлява от ел. мотор,който може да се е прецакал и да не се движи (тогава ще ти мига дисплея по гореописания от колегата начин при даване на контакт).Може и механично клапата да не се движи от моторчето (тогава няма да има записана грешка за това).Съответно трябва да се направи подробна диагностика със софтуера (не само четене на грешки),за да се види дали и как се движи тази клапа,след това да се разглоби и да се види дали наистина се движи така,както смята контролера.
3. проблем с датчиците на климатроника - основно се срещат два вида проблеми - смята,че навън е много топло и не ти пуска топлото (по-рядко срещания вариант).По-чето срещания е да лъже датчика за вътрешна температура - примерно ти си му задал 22 градуса,то смята,че вътре е 30 ,а дефакто е 10-тина,да кажем и по всякаква логика,ти вее студено,за да докара 22 градуса.Това няма да е така само на положение Hi,където вече духа максимално горещо при всяко положение,без значение от датчиците
4. проблем с термостата - тогава водата си върти предимно през големия кръг,колата не загрява добре и съответно и парното е ялово.
Ако се размисля,ще измисля и още други възможности,но без качествена диагностика,няма да стане.
- SuperMoto
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за изчерпателния отговор,мотора е AFT и дисплея наистина мига като дам контакт...
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Да добавя,че също така може да е от водната помпа 
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
AFT е с изцяло метална помпа,с отделен корпус,като на ABS,2E,AGG,ADY и другите.Тази помпа е практически вечна,ако не протече и шанса да има проблем с нея,е нищожен,защото няма какво да и стане (витлата може да се износят след 200 - 300 000км пробег,ама пак има циркулация)...
Колегата е обяснил,че има проблем с грешка на климатроника,трябва да се види каква е,за да стане ясно какво му има.

Колегата е обяснил,че има проблем с грешка на климатроника,трябва да се види каква е,за да стане ясно какво му има.

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Мда..извинявам се.Не знам защо съм останал с впечатлението,че беше с пластмасови витла. 
- SuperMoto
- Автомобил:
- Двигател:
Грешките на климатроника са изчистени,смених едно моторче на клапата за топло-студено,но топлото не се появи,хаххаха,духа хладко,вече си мисля че радиаторчето което смених е менте (Topran от AutoPlus)и не може да циркулира водата през него,възможно ли е?
- anrivatenen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз преди време бях с менте радиаторче за парното така бях купил колата и проблема им е че вътре в самите тръбички нямат серпентина и водата минава много бързо през него и когато колата работи на място духаше хладно като дам газ и ще ми изгори ръката
преди месец някъде правих клапите и смених радиаторчето с оригинално от моргата и проблема изчезна пак има много лека разлиака когато е на място ама това сигурно си е нормално.Следователно колкото и да е менте това радиаторче което си купил като даваш газ примерно на 2000 оборота на място трябва пак да духа топло.(лично мнение)
преди месец някъде правих клапите и смених радиаторчето с оригинално от моргата и проблема изчезна пак има много лека разлиака когато е на място ама това сигурно си е нормално.Следователно колкото и да е менте това радиаторче което си купил като даваш газ примерно на 2000 оборота на място трябва пак да духа топло.(лично мнение)- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Обезваздушихте ли я 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
SuperMoto написа:Грешките на климатроника са изчистени,смених едно моторче на клапата за топло-студено,но топлото не се появи,хаххаха,духа хладко,вече си мисля че радиаторчето което смених е менте (Topran от AutoPlus)и не може да циркулира водата през него,възможно ли е?
Имаш ли газ? Като пипнеш маркучите към и от радиаторчето за парното и 2-та ли са топли?
- SuperMoto
- Автомобил:
- Двигател:
Няма газ,и двата маркуча са врели.Иначе мился че тя сама се обезвъздушава...
-
slavipleven
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
SuperMoto написа:Няма газ,и двата маркуча са врели.Иначе мился че тя сама се обезвъздушава...
А термостата смени ли го?На извън градско държи ли ти 90 градуса?При мен беше абсолютно по същия начин, клапи оправени,радиаторче сменено, обезвъздушена както трябва и топлото не е това което трябва да бъде и след смяната на термостат нещата са ОК. Топлото идва още от 50-60 градуса и като вдигне 90 градуса става баня!

viewtopic.php?f=5&t=290723&start=0&hilit=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Щом казваш, че и 2-та са врели явно самото радиаторче нещо е запушено нищо, че е ново.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”