Мъка! Засякоха ме и си натресох Пасатината!!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мъка! Засякоха ме и си натресох Пасатината!!!!

Мнениеот dimitarpetrov » Пон 18 сеп 2006 21:15

Да се оплача на колегите!
Прибирам се значи днес от работа и си карам по до болка познатият маршрут из Младост 3 и о небеса!!!!!!!! от една уличка от дясно като се изряза един образ с Голф 2-ка да пресича главния път по който се движа, ама без да се оглежда! Поглежда към мене, вижда ме че наближавам с 40-50 км/ч, опули се, зяпна и наби спирачки насред кръстовището! а аз на 7-8 м. ат него! Рипнах на спирачките, ама Пасатер Комби не спира като Порше - свирнаха спирачките, 2 м. спирачен път и - тряяяяяяяс! Набих се аз челно във вратата и задния калник на оня! Призля ми! от 16 г. съм шофьор, имам над 250 - 300 000 км зад гърба си (във и извън България) и това ми е първата катастрофа!
Никой не пострада от нас.
Оня ме гледа виновно и мълчи. По едно време вика "Абе аз съм болен, на лекарства и не трябва да шофирам, ама рекох да закарам колата на жената!" Е, закара я!
Слизам, гледам, и ми се дорева!
Обичам си колата, харесвам я и като видях кво и е ми се смъчни :cry: :
Десен фар- на сол
Маската - попукана на няколко места
Халогена в бронята - на сол, само лупата здрава
Капака от натиска се огънал откъм шофьора нагоре, при пантата
Бронята хлътнала здраво и от двете стране дето е хвната за гредите се изогънала здраво.
Избутах я от кръстовището, отварям капака - гредата над радиатора - поддала там където се хваща за калниците и гредите.
Тая от долу - и тя така
Радиатора - влязъл и той на вътре, но без теч.
Запалих - работи добре, няма повреди по мотора. От това поне ми олекна.
Гледам го и оня, мислех да го шамаросам (което си е сериозно - ядосани 120+ кг. имат тежки шамари :lol: ), ама той верно не знае къде е от лекарствата, 30-40 год. мъж стои като наакан, дожаля ми.
Мамка му, без извинение, викам се, "толкоз години внимавам и пазя себе си и другите на пътя, що не си стоя този в къщи да си пие лекарствата - и за него добре, и за другите!"
Та тва ми е болкат сега, рекох да я спделя с колегите.
И понеже, както споменах ми е сефте да имам катастрова, утре съм на оглед в Бул Инс, в Бояна, та някой да сподели какво се прави. Имам протокол от КАТ че оня е виновен, полицата е ток, какво да гледам и да внимавам? Имате ли представа за тези щети какви пари дават и кога - след 10 дни трябва да пътува оттатък "голамата вода" за 2 месеца и да знам дали да вадя пълномощно на жената?
А, и съответно ориентировъчно някой да знае как върви преден капак за Б3, десен фар (целия, че са се потрошили щипките), маската отпред и дали като откача бронята от купето ще си възстанови формата? И дали се намира лесно по моргите БОрдо Металик?
Железата не са проблем, имим МНОГО добър майстор, който ще оправи гредичките - калниците не са пострадали.
Това е, оплаках се!

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Пон 18 сеп 2006 21:24

колега кофти за случката,с такива идиоти се напълни.та значи отиваш там и спираш на паркинга за огледите,оттам отиваш вътре да си пуснеш молба или нещо такова беше то общо взето на 3 места се пише едно и също,после подаваш докементите и отиваш при колата.отваряш капака да снимат под него какво е станало и отвън и си готов и чакаш 1 месец.гледай само какво ти пишат ново и какво за ремонт.всичко счупено си го запази като я оправяш.а и ако каското ти е на вноски трябва да ги платиш ако имаш.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 18 сеп 2006 21:30

Хубаво е да гледаш на огледа да опишат всички видими щети, дори и най-малките детайли. За всяко нещо после се плаща. Най-вероятно ще има и втори оглед, след като закараш автомобила в сервиз и я разглобят, защото много често има неща, които не са видими на пръв поглед. Поне е добре да настояваш за втори оглед.
Части по моргите трябва да има достатъчно и по принцип, тенекиите не са скъпи. Повечко ще ти струва самия ремонт и боядисването. Дано по мотора да няма поражение.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 18 сеп 2006 21:33

Пълно е с тапаци вечееееее. :? Мене така като ме треснаха след боята слизам викам кво праиш бе? :shock Оня ми вика видех те от далече ама мислех... :shock :lol: Като дойдоха КАТ и те го питаха кво е мислил толко време че ме е нацепил така грубо. :shock Мотора ти е без грижи щом радиатора е здрав няма де се косиш. :) Ако нямаш каско пак става зависи в коя компания е ГО-то на виновния. :wink:
Втори оглед дават само ако нещо не се отваря. При мене в случая багажника. :) Иначе нема такива екстри. Отваря ли се снимат всичко и чао. :wink:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 18 сеп 2006 22:15

Колега много гадно ,ама кво да се прай има и такива охльови,който постоянно незнаят къде се намират,независимо с хапчета или не,но кво да се праи имало да става ебимо мамата,ние да сме йиви и здрави,железа се праат и купуват.
Адашка направо вади пълномощно на булката да се разправя с тия от Бул Инс,защото след един месец ти излиза щета и трябва лично да си земеш парите.
Както казват колегите внимаваш и гледаш всичко,дигаш капака и сериозен оглед,презастраховай се с втори оглед.
Най-доброто е че имаш протокол от кат,че не си виновен,което ше рече че застрахователите ще бъдат максимално дашни.
Но помисли да ли не е по-добре щом не си виновен да ли не е по-добре да ползваш гражданската на онзи голфиер.Преценявай.Успех

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 18 сеп 2006 22:27

MITKO_DVD написа:да ли не е по-добре да ползваш гражданската на онзи голфиер.Преценявай.Успех

Каското си е сила, а и наистина ще му платят предоволно, при положение, че ще си вземат паричките от ГО-то на виновния. Моя случай беше подобен и останах много доволен от каското си. Долу-горе ми платиха 30% повече, от колкото реално ми струваше ремонта, при положение, че тенекиите се купуваха нови :)

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 19 сеп 2006 8:40

Ако си имаш Каско (с обезщетение в сервиз) иди при твоя застраховател-той ще си търси парите от застрахователя на виновния.
Ако нямаш отиваш при застрахователя на виновния и чакаш колкото ти пуснат по експертна оценка....

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 19 сеп 2006 8:42

Само не им я оставяй те да ти я правят, че после ще ти се плаче още повече.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 19 сеп 2006 9:30

musura написа: Поне е добре да настояваш за втори оглед.

задължително, така както ти се е разместил радиатора, мое и да е протекъл при крачетата...... при мен беше така навремето, ама тогава никой не ми каза, да си поискам втори оглед в БулИнс и не ми признаха нищо от радиатора...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 19 сеп 2006 10:53

еййй, аман в тая джунгла, аман просто

Потребителски аватар
dimitarpetrov

Мнениеот dimitarpetrov » Вто 19 сеп 2006 12:01

Малко ъпдейт:
Ходих на оглед - описаха всичко - броня, халоген, капачка халоген, маска, фар с мигач (мигача е здрав, само хлопа - заминали щипки) - нови, капак - ниво 2, арки лява и дясна - нови, рамка радиатор - ниво 1, греда под радиатора - ниво 2.
Ето какво намерих като цени и части до сега:
Труд изпъване греди, рогове, стойки броня, изправяне капак и боядисване металик - 500 лв. за 5 дни.
Материалите - отделно
Втора употреба:
Десен фар - 70 лв
Маска - 80 лв (Никси каза че ще провери в Лозен за по-тънки цени :bowdown )
Броня без гредата в нея - 30 лв с пазарлък
Трябва след обяда да занеса фара и маската за да могат да разпарчетосат и да почват.
Хубавото е че радиатора не тече от никъде.
Абе като гледам - 700 лв ми не мърдат общо.
Не знам дали от Бул Инс ще покият толкова. Някой може ли да сподели опит и мнение за цените?

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 19 сеп 2006 12:54

Много гадна случка, но важното е, че ти си жив и здрав. Иначе ми се струва, че са малко множко паричките. Ето темата с моя удар -> http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... D%E8%F2%E5
Всичко стъпи на около 750лв. (капак - 50лв., маска оригинална стъклопластова - 50лв., мигач оригинален Hella - 15лв. - всичко втора ръка). 115лв. за части и около 600 лв. за изпъване на роговете, оправяне на гредичката, изпъване на бронята, изчукване на ляв, десен калник и капак и пребоядисване + пастиране. Можеш да видиш снимки как е станала - има ги в темата.

И успех в търсенето на частите! Маската и мигачи ги взех от Симеон, а капака от форума.

Потребителски аватар
dimitarpetrov

Мнениеот dimitarpetrov » Вто 19 сеп 2006 15:21

Намерих си броня за 30 лв, за фар ми искат 70 лв, за маска - 80 лв, за труд по опъване, боядисване металик и пасване - 500лв. + самата боя и консумативите. как и да го гледам - 700+ отиват, ама нямям време да обикалям и да търся :( . Ако някой има десен фар за Б3 на по-добра цена(в София да е ) го вземам веднага!
Апропо, didoriginal, това дето ти дадоха застахователите покри ли ти разходите?

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 19 сеп 2006 15:42

Малко разяснения относно обезщетенията на застрахователите.
Когато нямаш застраховка Каско на твоя автомобил и не си виновен отиваш при застрахователя по застраховка Гражданска отговорност на виновния. Тогава всички застрахователи изплащат обезщетение по експертна оценка-не се интересуват ти колко пари си дал!
Ако обаче си си направил Каско тогава обезщетението се изплаща от същата компания като можеш да си избереш 2 варианта:
1/ изпращат те в доверен сервиз и не се разправяш да си търсиш части и занимаваш с пари.Вземаш си колата от сервиза след като подпишеш декларация че си доволен от ремонта!
2/плащане по експертна оценка-по същия начин като по гражданската
1-2 компании могат да ти предложат и трети вариант-да им представиш после фактури , но и там има условия от къде си купил частите-рядко ги признават после на 100%

Потребителски аватар
dimitarpetrov

Мнениеот dimitarpetrov » Вто 19 сеп 2006 15:58

:? Това е притеснително....
Никси ми звънна току-що - намерил ми е фар за 50 лв! :bowdown
Сега спешно търся маска за добри пари!
Апропо, дайте някакъв телефон на "Италианеца", и как да стигна до него. тука го споменавате доста често и да зема да звънна

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”