динамо на голф 3?!
динамо на голф 3?!
колеги динамото на тройката започна да ми издава свирещи звуци,ремъкът ми е добре,такаче предполагам е от динамото.някой може ли да ми каже дали е с лагери или фтулки и лесно ли се сменят?
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: динамо на голф 3?!
Еми не е супер трудно стига да знаеш какво правиш.Трябва ти менгеме,секач,чук ,клещите и клчючовете са ясни и яки ръце.
За 40тина лв заедно с частите ще ти го оправят ако отидеш някъде.
За 40тина лв заедно с частите ще ти го оправят ако отидеш някъде.
- mitaka8028
- Автомобил:
- Двигател:
Щом вече има свирещи звуци не е добре лагера е запекъл направо за оста не е трудно стига да ти се занимава
- mitaka8028
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е станало като мойто и лагерите и оста и четките и ужас така че първо го разглоби и ще видиш какво е за смяна
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи от модела четките може да са заедно с реле-регулатора.Също е възможно колектора на ротора да е изяден от четките.Не е много пари,маха се от оста и се слага нов и се запояват два проводника.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
tokaii написа:колеги динамото на тройката започна да ми издава свирещи звуци,ремъкът ми е добре,такаче предполагам е от динамото.някой може ли да ми каже дали е с лагери или фтулки и лесно ли се сменят?
2 бр лагери и четки/реле регулатора е около 15-20 лв с четките/
Откачи ремъка от шайбата на динамото и завърти на ръка - ако се върти трудно - лагери, ако е лсено но скрибуца -четки са заминали , а с тях и колекторите - надрани от стоманените пружини на четките.
Ще ту трябва и скоба за лагерите.Задния лагер се вади по-трудно поради малкото място за захват.
Внимателно с шайбата лесно се огъва при напън и удряне.
Не знам кой набор е алтернатора и автомобила, но 1 спрейче против ръжда няма да е излишно.
Да не забравиш да откачиш акумулатора !!!!! преди интервенция.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 само да допълня.не е нужно да се върти трудно на ръка за да е зле.може да има лек луфт като се клати шайбата наляво надясно и пак да издава ужасни звуци.
регулатора се познава дали е зле по премигването на крушките.няма какво друго да му стане.четките рядко се изтъркват до 0.
регулатора се познава дали е зле по премигването на крушките.няма какво друго да му стане.четките рядко се изтъркват до 0.
- vlado0o^
- Автомобил: GTI Edition
- Двигател: 1994 2.8 AAA
Алтернатора Валео ли е? колата има ли климатик?Ако има провери си обтяжната ролка на ремъка,както и шайбата на компресора.релето с четките ми излезе 35 лева на мен...иначе се разглобява сравнително лесно 
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
остави каква е колата.за алтернатора пита колегата каква марка е.това какъв е двигателя не говори много каква марка е алтернатора.виж на него какво пише.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”