Как да направя тавана карбон?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Как да направя тавана карбон?
Колеги искам да попитам някой да е правил тавана с карбон ? И с какъв карбон ако взема от някой по евтин ще изтрае ли ? И колко ще ми излезе долу горе.Благодаря предварително!
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Как да направя тавана карбон?
Под карбон фолио ли имаш предвид колега, защото иначе истинския карбон си "трае" дълго... 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Това ми напомня на един образ при нас, който идва един ден и вика "да знаеш, че лепя карбон,ако някой иска, го прати, да му налепя"
Карбонът е материал, той се произвежда в дадена форма и се слага целия детайл - примерно преден капак или врата или някакъв панел или каквото искаш.Основно се използва,защото е по-лек (според мен не е по-здрав,дори напротив,но това е лично мое мнение и не съм сигурен дали е технически обосновано и съответно дали съм прав или не).Как точно ще се смени тавана на колата, като той е практически неразделна част от купето (има точкови заварки,но пипне ли се там,после забрави за геометрия и за нормални луфтове покрай вратите и да застават добре...)?

Карбонът е материал, той се произвежда в дадена форма и се слага целия детайл - примерно преден капак или врата или някакъв панел или каквото искаш.Основно се използва,защото е по-лек (според мен не е по-здрав,дори напротив,но това е лично мое мнение и не съм сигурен дали е технически обосновано и съответно дали съм прав или не).Как точно ще се смени тавана на колата, като той е практически неразделна част от купето (има точкови заварки,но пипне ли се там,после забрави за геометрия и за нормални луфтове покрай вратите и да застават добре...)?

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
реално брони и други по автомобилите от карбон се лепят
не е материя която да се отлива или такива тинтири-минтири
ама пича пита за фолио - някой му е казал че е карбон а не като

ама пича пита за фолио - някой му е казал че е карбон а не като

- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Ми то всичко хубаво, но тази тема за тук ли е?! Пак оакан техн. раздел. Ама може ли гъзарийка, ама ако може по-евтина...
Писнало ми е от такива шофьори! Лично мнение!
Извинявам се са оф-а! Не се сдържах!

Извинявам се са оф-а! Не се сдържах!
- Bucket
- Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
- Двигател:
Мен ми се струва здрав
http://www.youtube.com/watch?v=97hgEtuFsE0
Трябва да се разграничава това приложение от приложението за кокпити на болиди, където материала е self-destruct

Трябва да се разграничава това приложение от приложението за кокпити на болиди, където материала е self-destruct

Въпроса ми е за фолио извинявам се че не се дооточних и извинявам се за грешното място на темата.Някакво по здраво фолио и долу горе като цена ? Има един голф 4 в Ямбол който е така и то доста време и стой много красиво,но аз няма да си правя голфа защото е черен и няма да има ефект но на жената за корсата че боята там се е олуштила а тя иска нещо красиво другия вариант е тавана да го боядисам черен.И за да не спамя допълнително с нови теми да ви попитам и за тези външни лепенки за коли който има по сайтовете някой слагал ли е издражливи ли са ? Да не стане на първото миене и да я няма?
- da4ko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEX 1995
Колега, по рекламните агенции може да си намериш фолио от всякакъв тип. Продават и карбоново фолио в различни цветове и на различни марки. Аз лично съм работил с евтино карбоново фолио (13лв/кв.м.), ама не ти го препоръчвам, понеже лепилото му не е достатъчно здраво според мен. Иначе качественото карбоново фолио е немско около 75лв/кв.м. За твоя таван ще са ти необходими около 2 квадрата
Така си направи сметка дали ти е по-изгодно дали да боядисаш тавана или да го облепиш с фолио. Разбира се се посъветвай с половинката си относно естетичната гледна точка, как да изглежда колата 
Успех!

Успех!
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Изобщо някога виждали ли сте карбон?
Пробвали ли сте колко е здрав? А относно лепенето му, даже не ми се коментира.
Вече не сме 1990 има гугъл, прочетете, полезно е
Пробвали ли сте колко е здрав? А относно лепенето му, даже не ми се коментира.
Вече не сме 1990 има гугъл, прочетете, полезно е
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Имам карбоново гърне.Мога да кажа че беше наистина здраво.Нооооооо здраво,здраво до едно положение 

-
- Автомобил:
- Двигател:
dinkonikolaev написа:Имам карбоново гърне.Мога да кажа че беше наистина здраво.Нооооооо здраво,здраво до едно положение
Тежичък си бил като малък...щом си пукнал цокалото..

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM

Бях взел за 27лева за целия таван но го дадох на един колега да не се занимавам аз а той го изхаби но направиш отзад на бронята едни лаисни там с него и доста време вече не е мръднало издражливо е ще направя тавана като се постопли защото то иска и топлина и ще ви покажа ефекта но е по евтино от боядисва и на самата кола ще стои добре.
- djmimo89
- Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
- Двигател: ADZ
zfa159 написа:Това ми напомня на един образ при нас, който идва един ден и вика "да знаеш, че лепя карбон,ако някой иска, го прати, да му налепя"![]()
Карбона е изключително здрава сплав съставена от въглеродни нишки. Здрава е 2 или 3 пъти повече от стоманата, но зависи под какво напрежение(удар или натиск).
По темата. Тук при нас се продва такова фолио за 15лв квадрата. Залепва здраво като се нагрее с сешоар. Изпитано е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
много е здрав колегата как може да каже че не е здрав в Америка правят метанови бутилки от алуминий корпуса а отгоре е карбон.Но са много скъпи за сега и сравнително са много по леки.