Как да направя тавана карбон?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
6466
Автомобил:
Двигател:

Как да направя тавана карбон?

Мнениеот 6466 » Чет 15 дек 2011 18:12

Колеги искам да попитам някой да е правил тавана с карбон ? И с какъв карбон ако взема от някой по евтин ще изтрае ли ? И колко ще ми излезе долу горе.Благодаря предварително!

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Как да направя тавана карбон?

Мнениеот nokiangage » Чет 15 дек 2011 18:14

Под карбон фолио ли имаш предвид колега, защото иначе истинския карбон си "трае" дълго... mhihi

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 15 дек 2011 21:11

Това ми напомня на един образ при нас, който идва един ден и вика "да знаеш, че лепя карбон,ако някой иска, го прати, да му налепя" mhihi
Карбонът е материал, той се произвежда в дадена форма и се слага целия детайл - примерно преден капак или врата или някакъв панел или каквото искаш.Основно се използва,защото е по-лек (според мен не е по-здрав,дори напротив,но това е лично мое мнение и не съм сигурен дали е технически обосновано и съответно дали съм прав или не).Как точно ще се смени тавана на колата, като той е практически неразделна част от купето (има точкови заварки,но пипне ли се там,после забрави за геометрия и за нормални луфтове покрай вратите и да застават добре...)?
:beer

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 15 дек 2011 21:43

реално брони и други по автомобилите от карбон се лепят :wink: не е материя която да се отлива или такива тинтири-минтири
ама пича пита за фолио - някой му е казал че е карбон а не като :lol:

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Пет 16 дек 2011 0:34

Ми то всичко хубаво, но тази тема за тук ли е?! Пак оакан техн. раздел. Ама може ли гъзарийка, ама ако може по-евтина... scare Писнало ми е от такива шофьори! Лично мнение! 8)
Извинявам се са оф-а! Не се сдържах!

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Мнениеот Bucket » Пет 16 дек 2011 8:37

Мен ми се струва здрав :) http://www.youtube.com/watch?v=97hgEtuFsE0
Трябва да се разграничава това приложение от приложението за кокпити на болиди, където материала е self-destruct :mrgreen:

Потребителски аватар
6466
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6466 » Пет 16 дек 2011 16:50

Въпроса ми е за фолио извинявам се че не се дооточних и извинявам се за грешното място на темата.Някакво по здраво фолио и долу горе като цена ? Има един голф 4 в Ямбол който е така и то доста време и стой много красиво,но аз няма да си правя голфа защото е черен и няма да има ефект но на жената за корсата че боята там се е олуштила а тя иска нещо красиво другия вариант е тавана да го боядисам черен.И за да не спамя допълнително с нови теми да ви попитам и за тези външни лепенки за коли който има по сайтовете някой слагал ли е издражливи ли са ? Да не стане на първото миене и да я няма?

Потребителски аватар
da4ko
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEX 1995

Мнениеот da4ko » Сря 11 яну 2012 23:04

Колега, по рекламните агенции може да си намериш фолио от всякакъв тип. Продават и карбоново фолио в различни цветове и на различни марки. Аз лично съм работил с евтино карбоново фолио (13лв/кв.м.), ама не ти го препоръчвам, понеже лепилото му не е достатъчно здраво според мен. Иначе качественото карбоново фолио е немско около 75лв/кв.м. За твоя таван ще са ти необходими около 2 квадрата ;) Така си направи сметка дали ти е по-изгодно дали да боядисаш тавана или да го облепиш с фолио. Разбира се се посъветвай с половинката си относно естетичната гледна точка, как да изглежда колата ;)
Успех!

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 11 яну 2012 23:23

Изобщо някога виждали ли сте карбон?
Пробвали ли сте колко е здрав? А относно лепенето му, даже не ми се коментира.
Вече не сме 1990 има гугъл, прочетете, полезно е

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Чет 12 яну 2012 21:45

Имам карбоново гърне.Мога да кажа че беше наистина здраво.Нооооооо здраво,здраво до едно положение :oops:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 15 яну 2012 19:24

dinkonikolaev написа:Имам карбоново гърне.Мога да кажа че беше наистина здраво.Нооооооо здраво,здраво до едно положение :oops:

Тежичък си бил като малък...щом си пукнал цокалото..
:055:

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 16 яну 2012 20:48

:lol: Моя грешка ... карбонов аспух :)

Потребителски аватар
6466
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6466 » Сря 01 фев 2012 13:12

Бях взел за 27лева за целия таван но го дадох на един колега да не се занимавам аз а той го изхаби но направиш отзад на бронята едни лаисни там с него и доста време вече не е мръднало издражливо е ще направя тавана като се постопли защото то иска и топлина и ще ви покажа ефекта но е по евтино от боядисва и на самата кола ще стои добре.

Потребителски аватар
djmimo89
Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
Двигател: ADZ

Мнениеот djmimo89 » Сря 08 фев 2012 21:20

zfa159 написа:Това ми напомня на един образ при нас, който идва един ден и вика "да знаеш, че лепя карбон,ако някой иска, го прати, да му налепя" mhihi
Карбонът е материал, той се произвежда в дадена форма и се слага целия детайл - примерно преден капак или врата или някакъв панел или каквото искаш.Основно се използва,защото е по-лек (според мен не е по-здрав,дори напротив,но това е лично мое мнение и не съм сигурен дали е технически обосновано и съответно дали съм прав или не).Как точно ще се смени тавана на колата, като той е практически неразделна част от купето (има точкови заварки,но пипне ли се там,после забрави за геометрия и за нормални луфтове покрай вратите и да застават добре...)?
:beer

Карбона е изключително здрава сплав съставена от въглеродни нишки. Здрава е 2 или 3 пъти повече от стоманата, но зависи под какво напрежение(удар или натиск).

По темата. Тук при нас се продва такова фолио за 15лв квадрата. Залепва здраво като се нагрее с сешоар. Изпитано е.

spermotron
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spermotron » Пон 13 фев 2012 13:41

много е здрав колегата как може да каже че не е здрав в Америка правят метанови бутилки от алуминий корпуса а отгоре е карбон.Но са много скъпи за сега и сравнително са много по леки.

Върни се в “Направи си сам!”