Не знам как да си формулирам заглавието.
Не знам дори дали е тук мястото да си кажа кво ме мъчи.
Имам "проблем" и не знам как да го реша, застрахователите пръст нямат, да не повярва човек.
Преди точно 3 месеца ми нанесоха щета на колата, докато беше паркирана пред къщата на село както повеляват законите посред бял ден. Един малоумник почти успя да се качи върху нея докато минаваше с "джипа" си. Тоя дори не разбра, не спря, та се наложи да го гоня . Тогава се разбрахме да оправя колата и да ми плати ремонта /не викахме полиция, а сега осъзнавам че е трябвало/, човека от селото, бащата го знае, с две думи, няма де да бяга. До тук бяха "хубавите" неща.
Намерих хора дето си разбират от работата, оправиха колата. Платих си ремонта за да се изчистя пред тях. Отивам и съобщавам колко съм платил за ремонта на тоя агент, и получавам обещания за плащането. И това така беше преди 2 месеца!
Три пъти правя посещения в дома на тоя, заключено, не отварят, а свети на всякъде. С две думи, крие се. Писна ми.
Та въпроса ми е следния - аз има ли как да го накарам тоя Убавец да ми се издължи по легален начин??? Не е ли възможно да подам жалба за нанесени щети, от избягал явен извършител и да привикам свидетелите да потвърдят това нещо??? Май не, понеже аз сам съм заличил повредите???
Пояснения:
- колата ми има каско, но не съм се занимавал да завеждам щета, понеже не предполагах че си имам работа с путк@;
- полиция не викахме /подозирам че тоя охлюв нямаше ГО нито на джипката, нито на ремаркето с което ме издра/, за това и да беше толкова склонен да приеме да плати за ремонта на думи;
- това цялото нещо става пред свидетели, хора видяха как го гоних по улицата, видяха и щетите по колата;
- имам снимки с дата и час на пораженията по колата;
- имам документи от сервиза за ремонта на колата;
- питам за легален начин на решаване, нелегални се сещам доста

Тя малко работата ми е след дъжд качулка, но не предполагах че така може да постъпят. Наивно от моя страна, но не съм гении

Отворен съм за идеи и предложения.