Vw Passat 2.5 tdi

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Vw Passat 2.5 tdi

Мнениеот Stivi » Пет 16 дек 2011 13:39

Има голфове с по 90 коня и то по-стари от този пасат а се продават за повече пари,това трябва да ти говори на какъв таралеж ще седнеш и то със събути гащи ако го купиш :)

Потребителски аватар
Pacholv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacholv » Пет 16 дек 2011 13:40

Колега, не я взимай тази кола каквото и ще да става! При тази цена колата със сигурност е тоталка! Преди да си купя моя Пасат гледах десетки обяви и ги проверявах в Сакар всяко шаси. Нагледах се уникални изродии. Тази кола не може да има такава цена и да не е тоталка! Поне на 500 к км е, а и сигурно има куп съсипани работи. Мнение за двигател не мога да дам, аз си се бях насочил към 1.9тди и за сега съм доволен, също и автоматика много ми харесва, пък като се счупи, има си майстори, и май не е толкова скъп вече ремонта... Само виж, че обявата е от август месец и си направи сметка защо не е купена на тази цена от тогава...

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 16 дек 2011 13:41

Пасата може и да е здрав,просто е проблемен двигател и няма кой да даде много пари.Аз за да го купя това нещо трябва наистина да е на 100хиляди,да има всички екстри и да е на символична цена.Иначе не бих се нагърбил с високия му разход и честите проблеми.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 16 дек 2011 14:44

Pacholv написа:Колега, не я взимай тази кола каквото и ще да става! При тази цена колата със сигурност е тоталка!..... Само виж, че обявата е от август месец и си направи сметка защо не е купена на тази цена от тогава...

Престанете така да говорите. Колата може да си е читава (в разумното значение на тази дума) Обявата ще седи още една година, защото никой! (почти) не купува коли с такъв двигател. За това и цената е такава. Няма никакво търсене. Виждаш че дори и на тази цена никой не иска да я вземе заради последващите проблеми.

Потребителски аватар
geleto91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geleto91 » Пет 16 дек 2011 14:49

Много надъхани форумни майстори с изказвания, че колата е имала удар, най-добре ходи и я гледай с някой който наистина разбира. А това, че пасата върви повече от е-46 320д или 1з двигателя вървял повече са пълни измислици. Голф 4 131коня и 150коня дизелите вървят като 320д на бмв.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 16 дек 2011 14:51

Силно избягван двигател и вероятно затова цената е такава... Двигателя наистина прави много проблеми. От друга страна поне преди 2-3г, Про ауто продаваха що годе проверени коли дори с някаква гаранция. Такаче може да се окаже и супер колата :да:

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Пет 16 дек 2011 16:12

стига с тея глупости за 2.5тди
мотора си е супер доволен
особено ако избере по - новите версии 180 или 163 коня

митовете и легендите са свързани с курници - милионери без адекватно обслужване

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 16 дек 2011 16:24

TDI-RS написа:стига с тея глупости за 2.5тди

Митовете сме ги видели как стават реалност на доста лачени и пазени коли :да: Иначе да, по-новите версии нямат проблеми :beer

Потребителски аватар
TDI-RS

Мнениеот TDI-RS » Пет 16 дек 2011 16:40

не ме разбирай погрешно, не отричам че има подобни сценарии
НО, всеки мотор си има ресурс, конкретно за този по спомени знам, че производителя го е заложил на към 350к. км.
Тук "хитреците" взимат "на далавера" екземпляри на над 350 - 400к. км. и почват ядовете.
особено ако за нещо което струва 100 лева, платиш 60 - 70., което се случва само на пазара за употребявани коли в Бг.
лично аз съм карал AFB мотор, взех го на 8 години и под 150к. км. и до продажбата на колата съм имал само един дебитомер / наистина слабо място на по - старите версии /.
дочувал съм по - скоро за затруднения в работата на горивната помпа, което също е излекувано в по - новите версии.
За валовете може би всеки знае - да, ама тук пак се връщаме на километрите.
Защото на тая цифра километри не съм чувал употребявани БМВ, Опел и Форд да не им чукат валовете...

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 16 дек 2011 16:50

И се стига до най-важното, да намериш кола под тези километри, което е мисията невъзможна общо взето.
Прав си, дебитомерите и помпите им са другите болни места.

Като цяло риска не се оправдава с тази кола/мотор/години. За тези пари бих търсил по-стар модел 1.9 110кс, ако искам да е дизел.

Потребителски аватар
valio_style
Автомобил: E36 cabrio E30 Turbo
Двигател: Unknown

Мнениеот valio_style » Пет 16 дек 2011 17:52

geleto91 написа:Много надъхани форумни майстори с изказвания, че колата е имала удар, най-добре ходи и я гледай с някой който наистина разбира. А това, че пасата върви повече от е-46 320д или 1з двигателя вървял повече са пълни измислици. Голф 4 131коня и 150коня дизелите вървят като 320д на бмв.

100% си измислям че 1Z стоков върви повече от М47 мотора(136кс), така е не върви повече... ..той директно го прескача :063:
Имам BMW имам и VW айде да знае кое как върви?

П.П. Извинявам се за Off Topic-a

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 16 дек 2011 20:45

не знам как решихте, че е удряна ... ремъците и доста работи по двг на тази кола се сменят, като се сваля цялата предница.После всичко зависи от майстора как ще я напасне. За фаровете също ... на една и съща кола един потъмнява, друг не, божа работа. За двг и скорости да не говорим, всичко си е до поддръжката, просто такива коли в чужбина са карани по мнооого км от всякакви хора, откъдето идват на по реални 100к в БГ и им почват проблемите рано или късно. Така че, отиваш - гледаш и преценяш. Да, има реален риск да попаднеш на кофти бройка и да влезеш в преразход, и да, този двигател с типтроник си харчи на градско, но за м/уградско е Но.1.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 16 дек 2011 21:08

За масов пасат 2.5 - 500 000к- 700 000к не е ли по реално .Поне в Германия има много такива на "добри" цени..

Потребителски аватар
TDI-RS

Мнениеот TDI-RS » Пет 16 дек 2011 21:35

StS написа:За масов пасат 2.5 - 500 000к- 700 000к не е ли по реално .Поне в Германия има много такива на "добри" цени..

ти сам даваш отговор защо почват да "куцат" 2.5
просто тоя мотор е правен за каране, ама не чак толкова.

а въпросният пример дето е дал колегата е точно това, което в последствие ще стане мит и легенда.
за тея пари и в тоя и вид - просто се приготви за бъдещи харчове.
колата е нагласена за продажба, като дори не са се постарали мн мн. такава цена за тоя модел, година и километри в Германия просто няма.
коженият волан рядко, мн рядко можеш да му видиш утенък под 200к. км.
а този е бая протъркан
а това с потъмнелите фарове и пресветата сила дето е оставила единия свеж е направо смехотворно.
тук говорим в 95% за страничен сблъсък

ако нямаш достатъчно пари, то по - добре слез една категория надолу, отколкото за тея пари да вземеш тоя дъргел!

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 17 дек 2011 3:14

TDI-RS написа:стига с тея глупости за 2.5тди

Също така да допълня,че 99% от хората,които пишат в темата не са и виждали вдигнат капак на такива мотори. Аз лично съм очарован от този мотор 180к.с ако пренебрегнем разхода.Вече се кара 3-та година и има около 120 000км навъртяни на него.служебен е и го карам само аз.Сменени са два пъти ремъци масла,накладки и две възглавници.А доколкото за обявата ако е пусната колата на много висока цена до сега е нормално да е седяла толкова време.
Колега ходи гледай и ако ти е на късмет я взимай и си приготви около 2000лв за обслужване и много безаварийни километри ти пожелавам :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”