4 Степенна скоростна кутия на Голф 2 - смяна

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Re: 4 Степенна скоростна кутия на Голф 2 - смяна

Мнениеот red rider » Сря 14 дек 2011 19:03

stefan4o ако си спомняш в една твоя тема бях споменал че има нещо такова , но ти тогава не ми поверва mhihi

viewtopic.php?f=5&t=269783

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Сря 14 дек 2011 19:31

Това и аз го забравих.Трябва да се подмени част от лостова система.Не съм сигурен,но мисля,че беше от към стойката която се закрепя за дифа и самия тампон.И наистина няма заводска 5 степенна кутия,на която да се натиска лоста за да влезе въпросната 5 предавка.

Потребителски аватар
zvera92
Автомобил: Vw Passat
Двигател:

Мнениеот zvera92 » Сря 14 дек 2011 21:02

Stefan40 естествено ,че съм карал кола с 5 даже и 6 степенна скоростна кутия,но ми беше просто интересно дали е нормално това.Мен специално не ми пречи това да натискам надлолу ,за да включа на 5-та.Тия дни като сменим втулките на лостовата с-ма,ще видя дали ще има някаква разлика,предполагам че ще е голяма.Мерси на отговорилите колеги! :drunk :drunk

red rider
Двигател:

Мнениеот red rider » Сря 14 дек 2011 21:05

Написах 20 реда и когато ги препрочетох се отказах :lol: , Стефане прав си говоря глупости ..
Имам само една мъничка молба към двама ви , ако може и ви е удобно да си повдигнете маншоните на скоростните лостове / ама как звучи само :lol: /и да направите по една снимчица , интересно ми е да видя какво има там .

Потребителски аватар
zvera92
Двигател:

Мнениеот zvera92 » Сря 14 дек 2011 21:07

За мен и Стефанч0 ли важат тези молби :Mr Green Fun ?Нямаш проблем утре ще щракна 1-2 снимки но няма според мен да видиш нещо загадъчно.

red rider
Двигател:

Мнениеот red rider » Сря 14 дек 2011 21:23

Стефане каква е разликата между стария и новия селектор ?

red rider
Двигател:

Мнениеот red rider » Сря 14 дек 2011 21:35

Не го приемай като заяждане моля моля :wink: . Отминаха ми тия години когато беше на мода :lol: , нашия спор /ако може да се нарече такъв/ е да се даде яснота по този проблем .Не че тия коли ще се карат още 20 години , но все някой ще попадне на тази тема и ще му е от полза . Аз знам какво искам да кажа / май тия 20 тина реда все пак трябваше да ги напиша за да съм по ясен / и много добре ми е ясно ти какво си направил :wink: .Все пак темата е на колегата , нека да си смени частите и да сподели .

zvera92 написа:Колеги,днес открих странно за мен нещо.Значи мислех ,че нямам 5-та предавка защото трябва да си сменя втулките на лостовата с-ма,но се оказа че имам 5-та

Това не го разбрах , имал си 5 скорости и си карал досега с 4 или ..това се случва с новата скоростна кутия ?

стефане четох темата открай до край 2 пъти но Звера така го е написал сякаш и първата му кутия е била 5 степенна :lol:

Последна промяна от red rider на Сря 14 дек 2011 21:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zvera92
Двигател:

Мнениеот zvera92 » Сря 14 дек 2011 22:18

red rider нещо не си разбрал темата,а Стефанч0 я е разбрал :mrgreen: .Оригинално бях с 4-степенна кутия,сега съм с 5-степенна вече 3-ти ден.Но още като сложихме "новата"кутия пробвах скоростите и 5 невлизаше.Майстора ми каза че са прекалено разбити втулките и затова неще.Но днес викам абе как нема да иска баах ти скоростите за кво ги сменявах тогава :Mr Green Fun ,и така открих как се включва новата 5 предавка :063: .Stefan4o да си видял да съм написал ,че ще троша пластмаси или да побългарявам,и аз съм от тия като тебе които обичат оригиналните изпълнения,просто казах ,че за сега не ми пречи да си натискам ,за да вкарвам тая 5-та.А тези части ако ги взема мога ли сам да ги сменя или е много играчка?

Потребителски аватар
zvera92
Двигател:

Мнениеот zvera92 » Пет 16 дек 2011 12:21

Отговор ??

vwpnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpnss » Пет 16 дек 2011 20:15

В крайна сметка на заводски монторана кутия 4Т трябва ли да се натиска надолу (вертикално) скоростния лост за да се включи 5-та предавка?
Под маншона ясно се вижда, че за 5-та я няма Г-образната пластмаса, както я има за задна предавка, да ограничава хода на лоста. Не знам на 5-та да не е счупена.

vwpnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpnss » Пет 16 дек 2011 20:44

Аз темата я следя и чета от както се появи. Виждал съм на ралични скоростни механизми някой щангички да са по-дълги, на други по-къси. За това ми стана интересно като стана дума за 5-тата скорост. Пък и наистина онова Г-образното на 5-та на лоста го няма. Просто е направено да опира в стеничката отстрани, за да ограничи хода на лоста.
Благодаря за отговора!

Потребителски аватар
zvera92
Двигател:

Мнениеот zvera92 » Съб 17 дек 2011 0:54

Колеги не се карайте :Mr Green Fun .Значи под маншона на ск.лост трябва да има такова Г-образно като за задната ли?Аз като го махна не виждам нищо по което мога да позная защо трябва да натискам надолу за да влезе тая 5-та.Майстора като му казах той ми вика "Нема проблеми ще резнеме малко там и ще стане" :063: ,ама май не е познал.Казвайте къде да търся причината?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Съб 17 дек 2011 8:24

Аз за какво си хабих клавиатурата да ти пиша толко време, да давам схеми и ОЕМ номера. Затривам си всички постове по темата, който чел - чел. :beer
Към автора - повече в твоя тема няма да пиша, дори и да мога да помогна. Ще помоля модератор да ми затрие постовете по тая тема :lol:

vwpnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpnss » Съб 17 дек 2011 10:33

Не трябваше да изтриваш мненията си. Имаше важни неща написани.
Аз разбрах, че за никоя 5-та предавка не се натиска лоста надолу.
Трябва да има Г-образно само за задна скорост.

Потребителски аватар
zvera92
Двигател:

Мнениеот zvera92 » Съб 17 дек 2011 20:02

stefan40 кво толко се расърди бе?Просто казах ,че нищо немога да видя като махна маншона.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”