Моят опит с чистачките - как открих най - добрите
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Re: Какви чистачки използвате ?
Аз съм доволен от едни безшарнирни китайски, 10лв комплекта година и половина чистеха перфектно, отскоро започна едната да прескача но ще изкара зимата, мисля че за 10 лв е повече от добре. Да не говорим, че брат ми си купува чистачки за една торба пари и те карат пак толкова година и зимата като ги вкости студа, чао.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
fox_vt написа:mupk0 написа:Попринцип всеки сезон(преди лятото и преди зимата) си взимах чистачки от Метро такива без марка. 2.99лв за 41см (2бр) И така 2 години.Сега си взех Валео за 12-15лв(не помня).Еми по-доволен съм,стига да не се скапят за по-малко от 1 годинаИначе онези работят супер.За 5-6месеца им свършва живота,но цената им е символична.
И аз си взех от метро безшарнирни за 6-7 лв бройката ми бива ги отначало малко скърцат но като се понамокрят се оправят иначе чистят перфектно.
Тези от метро не са лоши, но за лятото не стават-т.е. не могат да премахнат насекоми и други лекета.Много им е тънка гумата/силикона.За зимата не са лоши.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Само шампионки, предишните ми изкараха две години, а сегашните са на осем месеца. Много съм доволен. 

Абе има ли Шампионки - ментета? Моите ги взех от Еко за 24 лева, изкараха 8 месеца, почнаха да замазват и ЯКО да скърцат. Сега съм с Валео, ще ги видим и тях. /тях също ги взех от Еко
/

-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Моите са оригиналните дошли с колата от преди 5 години. Задната не чисти много, затова пък предните още се държат, но почнаха леко да замазват. Чудя се оригинални ли да взема, или да търся алтернативни.
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
StrEagle написа:Моите са оригиналните дошли с колата от преди 5 години. Задната не чисти много, затова пък предните още се държат, но почнаха леко да замазват. Чудя се оригинални ли да взема, или да търся алтернативни.
Ако имаш финансова възможност вземи си пак оригинални, от оригиналното по хубаво няма

- Христов
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък съм много доволен от Flennor. И безшарнирните и раменните са добри, едните 2 години другите сега 2ра зима ще ги карам.
От Метро бях взел безшарнирни "бананки" - 1 година и е Ок, след това трябва да е обилен дъжда да влязат в режим да чистят добре.
От Метро бях взел безшарнирни "бананки" - 1 година и е Ок, след това трябва да е обилен дъжда да влязат в режим да чистят добре.
- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
След като си прецаках фленорките по най-безумния начин взех BOSCH TWIN комплект 53+48 см и задна. Чистят доста добре, а и шофьорската е със спойлер, точно както е оригинално.
Имам проблем обаче със шофьорската чистачка - каквото и перо да сложа(със сегашния Бош, с фленора, приятел ми даде и чисто нова шампионка 53 см за пробата)в двата края на перото остават едни 2-3 сантиметра, в които чистачката маже, а в останалата част буквало стъклото е излизано.
Не, че е нещо фатално, но е дразнещо. Пружината на рамото изглежда да е ОК, има си съвсем приличен натиск към стъклото, въпреки, че колеги ме убеждаваха, че е от рамото. Когато сложа по-малката чистачка пред шофьора го няма този проблем - чисти ОТ-ДО перфектно. Ще се радвам, ако някой е имал този проблем и сподели решение.

Имам проблем обаче със шофьорската чистачка - каквото и перо да сложа(със сегашния Бош, с фленора, приятел ми даде и чисто нова шампионка 53 см за пробата)в двата края на перото остават едни 2-3 сантиметра, в които чистачката маже, а в останалата част буквало стъклото е излизано.

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Това ти е проблема! Смени рамото с читаво такова и няма да имаш този ефект.focke-wulf написа:въпреки, че колеги ме убеждаваха, че е от рамото.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Пасажерското ми рамо правеше подобен номер но като го огънах малко и се оправи,ако не искаш да сменяш или да го огъваш натисни рамото леко с ръка и някой да пусне чистачките и без да охлабваш натиска гледай какво ще стане.
- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
А иначе какъв е правилният начин за притискане на рамото към стъклото? При мен остават 2 ъгълчета на малката чистачка.
Примерно, на пасат б5.5
Примерно, на пасат б5.5

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
А сигурен ли си дали чистачката ти е с нормалната за модела дължина.Преди бях с 45см на Г2 и не чистеха добре..откакто слагам 41см както е заводски проблеми няма 

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Pirogov написа:Champion
Тоже!!!
Повече експерименти не си правя! И на жената на Микрата взех-и там спрях проблемите

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Valeo шарнирни на две седмици... ама защо се подлъгвам и аз по писаници във форума... пълни БОКЛУЦИ... мажат, мръзнат, поне още им е здрава гумата
Майната им на тия 25 лева, къде не отишли... другия път от 5 лева и така

Майната им на тия 25 лева, къде не отишли... другия път от 5 лева и така

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”