И аз съм си направил рационализация.
Слагам филтър от домашен аспиратор.
Струва 2,5лева и като го разрежа стига за 4пъти.(Представлява меко кече, дебело 2-3милиметра)
Как изглежда филтър купе на 35 000км-снимка:)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И моя филтър изглеждаше по същия начин, с малко повече листа
Само че аз си го почистих(прахосмукачка, пране, "вениш") е не светна, пак си е сивкав, но като пуснах да духа парното в колата и разликата беше огромна в силата на въздуха, поне на мен така ми се стори.
А иначе колко струва един такъв подобен филтър, дори и да е без активен въглен?

А иначе колко струва един такъв подобен филтър, дори и да е без активен въглен?
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Колеги незнам да ли сте запознати ,но този вид филтри се сменят най-много през 20 000км.,ако обаче се кара повече градско или в прашни местности може и по рядко да речем през 10 000км.При някой модели този филтър не е само на климатика (демек като пускате климатика само тогава минава въздух апрез него),напротив през филтър минава целия въздуха за купето.
ANNIHILATOR написа:И аз си сменям ватат вместо филтър на 10 000 км. Тез дето нямаме филтър си слагаме вата или както го казват киче за аспиратори. Върщи същата работа с тази разлика че няма активен въглен и като застанеш зад някоя ифа можеш да се одушиш.Vento написа:Спокойно колеги! Аз го сменях преди на 15.000км и изглеждаше по същия начин, сега го сменям на 10.000км с маслото и почти няма разлика! В тая мръсна държава с тоя прах и пушещи Икаруси и камиони трябва да го сменям всеки месец. Айде нема нужда!
Наистина за 10 к км става черен.Е то зависи и къде караш де.
Само моля те ми кажи как го закрепваш че и аз нямам филтър а само някакна мрежа и си мисля че ще е хубаво да е покрия с нещо

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Uneek написа:Днес си погледнах моя филтър на климата на 5500 км е и го гледах ей такаОт снежно бял беше станал черен. И както си го гледах се сетих за готините икаруси със стикери "Еко двигател закупен от програмата ФАР"
Същото положение на 7 хиляди изглежда зле, тъй че онзи на 35 000 си е нормален

- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как изглежда филтър купе на 35 000км-снимка:)
Stivi написа:Не съм имал за цел да го докарам до това състояние,но нали не е свързано с вървенето на колата та малко го позабравих! Но като взе да се появява изпотяване на стъклото разбрах че нещо не е наред-ето това се оказа така че ако и вие сте го позабравили прегледайте го
гигантска снимка! mod edit: vaskoto1
Аз като взех колицатаи покарах 60 000 км. И преди да я взема още е бил този и мога да кажа, че малко хора са виждали такъв "филтър"

Aз като взех мойта кола и взех веднага филтър за купето. Като го сменях си помислих , че тея от магазина са объркали нещо щото новия беше на хармоника а като видях стария преди да го сваля беше равен. Като го свалих разбрах че всичко върху филтъра е мръсотия
(тоя от снимката си е направо цвете спрямо моя)направо се хванах за главата кой знае от колко време не е сменян 

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”