a2k написа:Здравейте!Имам пасат 3 93г 1.8 моно+газ,и съм решил да зи взема дизел,защото взе да ми писва от изпарители,прегледи,зимата полудчва разхода на газта,замразват изпарители,пак на бензин малко соленичко.Та решил съм го,но нямам никакъв опит с дизели така ч всчка информазия ще ми е полезна.Трчбва ми кола до 100 кс.заради данъка иначе обичам си карам силничко понякога
,по възмокност да е малко по практична от седана(хечбек или комби),не изключвам варианти за толедо,голф или нещо друго но голфа е минималем вариант.Най-много ме интересува подръжка,цени на части(нови/втора ръка),по-чести проблеми при тях главно при моторите,разликата между отделните мотори на vw и opel(евентуално някои друг)имам предвид понеже те нямат по един мотор
.По какво да позная добрия мотор(то на тия години кола
),но да не се набутам.Ами в момента това се сещам,ако има нещо друго ще го уточнчваме в последствие.Ще ви помоля за мнения за мнения подплатени с факти не клишета и фенски изказвания.Мерси предварително
agent_kowalski написа:Пасата 1.8 който си имал тройката газ спокойо си гори 10.къде ти е 10 газ по 1.22 ,къде 8 нафта по 2.51-днещни цени това.Айде 12 газ да харчи пак 12 по 1.22 е към 15лв,а 9 по 2.51 към 23лв.
a2k написа:аз съм чувал за други раъходи на дизела 5,5-6-7макс.все пак искам кола до 100 коня.
a2k написа:аз съм чувал за други раъходи на дизела 5,5-6-7макс.все пак искам кола до 100 коня.
Milevv написа:a2k написа:аз съм чувал за други раъходи на дизела 5,5-6-7макс.все пак искам кола до 100 коня.
Ако искаш по-здраво и евтино за поддръжка, вземи си Фолксваген!
Опелите който имаш предвид, не са старите опели които бяха евтини за подържане, здрави и непретенциозни!
Особенно с дизелите им, големи ядове може да имаш, в това отношение Фолксвагена е много по-напред!
agent_kowalski написа:приятелю взимаш една лагуна и това е.пасат 5 ще ти дойде много на бюджета и за подръжка също.можеш да вземеш пасат 4 на милион километра,но при положение че имаш пасат3 ,а пасат 4 реално е същия няма смисъл.
така че според мен лагуната е твоята кола.
успех с избора
stefan4o написа:a2k написа:аз съм чувал за други раъходи на дизела 5,5-6-7макс.все пак искам кола до 100 коня.
Ти може много работи да си чувал ама... Карал ли си дизел през зимата? Виждал ли си го как загрява и дали успява да стигне до работна температура? Освен ако не искаш да си вземеш някой предкамерен трактор от времето на моята таратайка![]()
5.5 разход зимата, градско на разстояния 5км и каране само на студена кола няма как да бъде постигнат. По-добре си оправи газовата, явно имаш проблем щом ти е така завишен разходът.
a2k написа:Milevv написа:a2k написа:аз съм чувал за други раъходи на дизела 5,5-6-7макс.все пак искам кола до 100 коня.
Ако искаш по-здраво и евтино за поддръжка, вземи си Фолксваген!
Опелите който имаш предвид, не са старите опели които бяха евтини за подържане, здрави и непретенциозни!
Особенно с дизелите им, големи ядове може да имаш, в това отношение Фолксвагена е много по-напред!
колега дай някакви примери за ефтината подражка за vw и респективно откъде ще ми дойдат ядовете с opelagent_kowalski написа:приятелю взимаш една лагуна и това е.пасат 5 ще ти дойде много на бюджета и за подръжка също.можеш да вземеш пасат 4 на милион километра,но при положение че имаш пасат3 ,а пасат 4 реално е същия няма смисъл.
така че според мен лагуната е твоята кола.
успех с избора
колега обоснови се защо лагуната,части,обслужване,евентуално проблеми !?stefan4o написа:a2k написа:аз съм чувал за други раъходи на дизела 5,5-6-7макс.все пак искам кола до 100 коня.
Ти може много работи да си чувал ама... Карал ли си дизел през зимата? Виждал ли си го как загрява и дали успява да стигне до работна температура? Освен ако не искаш да си вземеш някой предкамерен трактор от времето на моята таратайка![]()
5.5 разход зимата, градско на разстояния 5км и каране само на студена кола няма как да бъде постигнат. По-добре си оправи газовата, явно имаш проблем щом ти е така завишен разходът.
колега не казвам че ще гори зимата 5.5л но и 7-8л да ми гори пак ще ми е по-добре или ще ми идва сащото,но няма да се занимавам с допалнителни главоболия(годишен преглед на газовата уредба,платна на изпарителя и т.н.)
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: KirilIvanov и 47 госта