Kакви са причините за възникване на ПТП
Re: Kакви са причините за възникване на ПТП
Не подържана кола от към Спирачки гуми окачване, несъобразена скорост, алкохол, не спазване на дистанция!
- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
Мойте са:
1. Ровех mp3 - и не забелязах че един е спрял с 70-80 директно го ударих отзад.
2. Несъобразена скорост - изхвърчах от завоя
3. Сняг и лед, въпреки че бях с нови зимни гуми пак се хлъзнах - кофти път с наклон - заврях се под един тир.
4. Нулирах трип компютъра и бяха сложили някви знаци на средата на пътя, докато вдигна глава отнесох няколко.
Това са по сериозните, останалите са малки.
p.s. Никога не карам с алкохол, даже и половин бира да съм пил.
1. Ровех mp3 - и не забелязах че един е спрял с 70-80 директно го ударих отзад.
2. Несъобразена скорост - изхвърчах от завоя
3. Сняг и лед, въпреки че бях с нови зимни гуми пак се хлъзнах - кофти път с наклон - заврях се под един тир.
4. Нулирах трип компютъра и бяха сложили някви знаци на средата на пътя, докато вдигна глава отнесох няколко.
Това са по сериозните, останалите са малки.
p.s. Никога не карам с алкохол, даже и половин бира да съм пил.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
ии едно от снощи... Карам си аз с 50км/ч заобикалям 2 спрели коли на тротоара(в града) и се разминавам с друго МПС и между 2те коли изкача куче . Включи се АБС-а ударих го с скорост 20-30км/ч и кучето ме гледа тъпо а бронята сол .... Това само в България може да се види животни по пътя и ако викна застрахователите ще ми се исмеят туко виж и полицията акт да ми пише...
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
най главната причина за ПТП е неспазването на правилника за движение по пътищата,ТОВА Е

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
shako9793 написа:в много случаи заради жени-водачите

-
- Автомобил:
- Двигател:
luboveliki написа:най главната причина за ПТП е неспазването на правилника за движение по пътищата,ТОВА Е![]()
![]()
![]()

Висока скорост и неправилно изпреварване,спричаният път скача доста и мазалът е на лице 

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
По мое мнение основните причини са :
1. Лошо обучение на новите шофьори и занижен/неправилен контрол при издаване на книжките и при движение по пътищата, което води до ниска пътна култура и некъдърно или безумно (понякога в съчетание на двете)шофиране.
2. Отвратителното състояние на пътищата - голяма част от ПТП-тата, които са в следствие от лош път се прикриват с термина "Несъобразена скорост".
3. Мизерията в която живеем и която ни принуждава да караме коли в лошо техническо състояние - не мисля, че някои кара опасна кола само защото така му е кеф.
Всички други причини, изброени в по-горни постове са функция от тези три.
фОРМУЛАТА Е ПРОСТА : Y=fX
П.П. : Така и не разбрах защо махнаха "Полигона" от обучението и практическият изпит
1. Лошо обучение на новите шофьори и занижен/неправилен контрол при издаване на книжките и при движение по пътищата, което води до ниска пътна култура и некъдърно или безумно (понякога в съчетание на двете)шофиране.
2. Отвратителното състояние на пътищата - голяма част от ПТП-тата, които са в следствие от лош път се прикриват с термина "Несъобразена скорост".
3. Мизерията в която живеем и която ни принуждава да караме коли в лошо техническо състояние - не мисля, че някои кара опасна кола само защото така му е кеф.
Всички други причини, изброени в по-горни постове са функция от тези три.
фОРМУЛАТА Е ПРОСТА : Y=fX
П.П. : Така и не разбрах защо махнаха "Полигона" от обучението и практическият изпит
-
- Автомобил:
- Двигател:
Също така да не забравяме и джигитите които се изнасят мега бавно когато им скимне без да се огледат.. Примерно като си в колелото до Хотел Мираж ( в Бургас ) и си в посока омв тези които идват от младост/петрол бензиностанцията са длъжни да изчакат, но почти секи ден като се пребирам с баща ми се някой изкача пред нас и спирачки... Такива и да ги биеш им е малко.. Като карат слаби коли и не могат да се изнесът бързо да си чакат. Няма заради някакъв джигити дето не могат да карат да си търкаме гумите и не дай си боже да блъснеш такъв, защото после само проблеми и разкарване напред назад...
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
НА първо място НЕСЪОБРАЗЕНАТА СКОРОСТ. на второ липсата на ДИСТАНЦИЯ. НА трето липса на адекватно поведение на пътя като цяло. простака в живота си е и нула на пътя. БЪДЕТЕ РАЗУМНИ, КАРАЙТЕ СЪС СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ И СПАЗВАЙТЕ ДИСТАНЦИЯ. Живота се води един по документи, или греша?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”