Мнения за Xperia ARC S
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Мнения за Xperia ARC S
Поднових договора с оператора и си викам да взема едно телефонче. Поръчал съм ARC-а ама още не е пристигнал т.е. не съм го и взел. Ако някой е чувал нещо стресиращо за телефончето да сподели, че за сега само добри отзиви чувам ама знае ли човек.
- radi_nrj
Re: Мнения за Xperia ARC S
Като и да е. Телефончето го взех и за сега съм доволен. Водят го един най-бързите смартфони с едноядрен процесор и за сега впечатленията ми се покриват с твърденията им.
Първи впечатления:
Единственото ми притеснение беше:
Сензора, който гаси екрана като опреш телефона до ухото - за щастие работи адекватно (четох за оплаквания от този сензор при X8).
Все пак е телефон и най-важното е да можеш да се обадиш. В тоя ред на мисли:
Говорителя звучи прекрасно.
От среща също те чуват прекрасно.
Срещнах проблем с прехвърлянето на контакти от стария телефон (SE С510) чрез Bluetooth. Андроида не чете файла (.vcs мисля, че му беше разширението)
Останалото си е като на всички андроиди.
Първи впечатления:
Единственото ми притеснение беше:
Сензора, който гаси екрана като опреш телефона до ухото - за щастие работи адекватно (четох за оплаквания от този сензор при X8).
Все пак е телефон и най-важното е да можеш да се обадиш. В тоя ред на мисли:

Останалото си е като на всички андроиди.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
По Bluetooth от SE Z550 към Galaxy Mini (Дроид 2.2) си ги прочете всички (отбелязах ги всички -> изпращане чрез Bluetooth; не чрез backup файл, което май ти си направил). Тъпото е, че някои контакти ги дублира поради някаква причина. Странно е, че при теб не е станало, ама с тия техники...
Това, което се сещам, е да си ги качиш през MyPhoneExplorer в GMail и да си ги синхронизираш, ама май им се разбъркват полетата понякога.
Честито и със здраве да си го ползваш!
Това, което се сещам, е да си ги качиш през MyPhoneExplorer в GMail и да си ги синхронизираш, ама май им се разбъркват полетата понякога.
Честито и със здраве да си го ползваш!

- radi_nrj
radi_nrj написа:Срещнах проблем с прехвърлянето на контакти от стария телефон (SE С510) чрез Bluetooth. Андроида не чете файла (.vcs мисля, че му беше разширението)
![]()
И това се оправи, проблема е бил моето андроидно невежество

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
като го ползваш оше малко, ако може да му направиш едно хубаво ревю...че живо се интересувам от този модел...
- radi_nrj
Значи, телефончето е почти пълен отличник, в момента пиша от него. Батерията държи 10 часа при постоянно човъркане и подсветката на max. On screen qwerty клавиатурата е супер прецизна и дори за човек с дебели пръсти не е проблем да пише сравнително бързо.
Проблемите до тук са:
Като работиш с някоя по натоварваща апликация осезаемо загрява процесора, а той е до сензора на камерата. Тръгнеш ли да снимаш в този момент снимките ще са по-лошо качество.
Сигнала на wi-fi-то е слаб, но може би проблема, е че го сравнявам с лаптопа, на който просто антените са доста по мощни. TP-Link 1043 по диагонал в 3-стайна панелка го хващам на една чертичка.
Проблемите до тук са:

- radi_nrj
Ето го и първия сериозен проблем.
Пущината не ще да се свързва с лаптопа през синия зъб. Намират се, "чифтосват" се и след това виндолса казва, че не е намерен драйвер
Прочетох една камара форуми и гледам същия проблем го има с всички експерии и с други андроид телефони.
На SE PC Comapanion пише, че Bluetooth функциите му не работят с дроиди.
П.С. Проблема беше решен със сваляне на последните драйвери за Bluetooth-а на лаптопа. Намерих инфо, че всички лаптопи с по-стари (Релийз преди 2009-та) Bluetooth драйвери могат да имат проблем с връзката с андроид телефони. Това важи и за скоро преинсталирани машини с WIN7 защото Bluetooth драйвера, който седмицата качва по подразбиране е стар!!!
Пущината не ще да се свързва с лаптопа през синия зъб. Намират се, "чифтосват" се и след това виндолса казва, че не е намерен драйвер

Прочетох една камара форуми и гледам същия проблем го има с всички експерии и с други андроид телефони.
На SE PC Comapanion пише, че Bluetooth функциите му не работят с дроиди.
П.С. Проблема беше решен със сваляне на последните драйвери за Bluetooth-а на лаптопа. Намерих инфо, че всички лаптопи с по-стари (Релийз преди 2009-та) Bluetooth драйвери могат да имат проблем с връзката с андроид телефони. Това важи и за скоро преинсталирани машини с WIN7 защото Bluetooth драйвера, който седмицата качва по подразбиране е стар!!!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
дай го новият де 

- radi_nrj
LILO&STICH написа:дай го новият де
Проблем ли? Изчерпаха се

Иначе бях изненадан колко хора бяха писали на съпорта на SE за проблеми с връзка с комп през синия зъб без адекватен отговор. Отделно намерих доста с HTC-та и Samsung-и със същия проблем и всичките с Андроид.
Само един се беше сетил да си ъпдейтне драйвърите на компа и след това беше писал ще е подействало

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
не.Аз нямам проблем.За другите които се мотаят както теб с този проблем 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Как ти завиждам само
Аз със моя Симбиан на Сатиото,мъкааааа

Аз със моя Симбиан на Сатиото,мъкааааа

- radi_nrj
Ето малко примерни снимки на 16:9

4:3

4:3

Телефона е супер...Ще споделя, че работя в Germanos и трима човека се чудехме в продължение на дни дали ARC S или Iphone 4S, но кризата си е криза и се спряхме на Arc-a.Бях досега с Nokia C7-00, от която бях много доволен, но исках телефон с Android-разликата е меко казано огромна.Единствения минус, който съм забелязал е, че загрява, а това не е много хубаво, защото почва да работи по-бавно(загрял е отново е по-бърз от останалите апарати). Както предполагам много хора знаят, че Garmin за Android все още няма и затова един колега от форума ми прати iGo,от която съм доволен,макар и да ми е малко странна.
- radi_nrj
Това със загряването го има и при мен, но snapdragon-а успешно се пази от прегряване като смъква тактовата честота и затова му пада малко производителността. Забелязъл съм че го прави предимно на игри с висока резолюция и на по-тежки web страници.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Браво, хубава тема 
Мисля и аз другата седмица да си подаря един ARC S

Мисля и аз другата седмица да си подаря един ARC S

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”