Колеги вчера забелязах ,че немога да сменя габаритите на колата с лед габарити !
Когато сложих тъй наречените лед габарити ( габарит с 5 смдита свето диода ) ми светна на таблото
,че имам изгоряла крушка а в смди крушката светеше ! Не ми става ясно какво става сигурно
консумира по малко количество ток и дава грешка на таблото !
Колата е Пасат Б6 2006-7 2,0 ТДИ 140 к.с.
Ако темата не е за тука да се премести но аз мисля ,че е за този раздел !
Passat B6 лед габарити дава грешка на таблото
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Re: Passat B6 лед габарити дава грешка на таблото
темата е обсъждана
Трябват ти т.нар. canbus LED крушки (LED с консумация като на обикновенна крушка)
Трябват ти т.нар. canbus LED крушки (LED с консумация като на обикновенна крушка)
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
mccoy написа:темата е обсъждана
От каде да си ги купя !
Дайте линк !
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
viewtopic.php?f=6&t=300442
Ето една тема.
Но ако слагаш диоди с повишена консумация, се обесмисля използването им.
Лека
Ето една тема.
Лека
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
passat123 написа:mccoy написа:темата е обсъждана
От каде да си ги купя !
Дайте линк !
Oт тук - viewtopic.php?f=48&t=64667
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
kirhadj написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=300442
Ето една тема.
Лека
Ок но не знам диоди с повишена консумация !
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Тия дни ще погледна такива габарити с чип който лъжат ,че има
висока консумация а през това време съм , решил да сложа смд диоди в купето
и реших като за начало да направя една плочка от сорта за темата (направи си сам ) .
Купих най големите и силни по - светлина смд ...
Утре ще кача снимки как светят ...
ето и снимки !

Обложка

И резултата

висока консумация а през това време съм , решил да сложа смд диоди в купето
и реших като за начало да направя една плочка от сорта за темата (направи си сам ) .
Купих най големите и силни по - светлина смд ...
Утре ще кача снимки как светят ...
ето и снимки !

Обложка

И резултата

Извинявам се ако не му е мястото тук на питането ми, но то нещата са горе-долу свързани.
За смяна на габарит трябва ли да се сваля бронята и фара или може да се бръкне отзад? А за крушките на късите и дългите как стоят нещата? (за 6-цата става въпрос)
Много Ви благодаря.
За смяна на габарит трябва ли да се сваля бронята и фара или може да се бръкне отзад? А за крушките на късите и дългите как стоят нещата? (за 6-цата става въпрос)
Много Ви благодаря.

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
koszabg написа:Извинявам се ако не му е мястото тук на питането ми, но то нещата са горе-долу свързани.
Много Ви благодаря.
Без проблем се вадят мястото е малко тясно но не е проблем всичко става !
Няма нужда от вадене на брони и подобни за един габарит ...
За късите е да си еб“ мамата със извинение на мен ми се наложи да сменя
като отворих и извадих крушката чак тогава осетих проблема и отворих сервизната книжка
и какво пише пише ,че трябва да се смени в оторизиран сервиз ...
Което ако ти се случи на пътя да му мислиш та имам една снимка трябва както си е извадил така да я
сложиш което е трудно ... Трябва да се водиш острани има едно ограничение за посоката аз се водих по него
за дългите и аз не знам ...
Това е снимка на куплунга снимана е с Гсм но е вижда хубаво !
Последна промяна от passat123 на Сря 21 дек 2011 23:32, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва много да се внимава при смяната на късите. Аз преди месец се опитах сам да ги сменя, и се оказа, че светят като "свещи". Ходих до един познат, дето повече ги разбира и се оказа, че трябва много хубаво и плътно да влезе крушката в цокъла. 

Друго решение е да се сложат обикновени диоди и да се свърже един 70 ома резистор на късо да повиши консумацията. Може и по-високо но трябва да се експериментира. При подходщо избрана стойност компютъра успява да засече че диода е изгорял дори и със съпротивленито. Съпротивлението трябва да е 5 вата! Фабричния ксенон леко жълтее на фона на диодите...
-
- Автомобил:
- Двигател:
ДО КОЛЕГАТА ИМАМ Б6 СЛОЖИХ ДИОДИ-ПРОБЛЕМА ГО ОТСТРАНИХ С ВАГ-КОМ-SELEKT-CENT.ELECTRONIK-CODING-HELP CODING
TAM ИЗЛИЗА 24 бинарен код ВСЯКА ЕДНА ДВОЙКА ЧИСЛА СА ОТДЕЛЕН БИН КАТО ТОЗИ КОЙТО Е МАРКИРАН ОТДОЛО ИМА ИЗБРОЕНИ ОПЦИИ КОИТО СЕ МАРКИРАТ/АКТИВНО ИЛИ НЕ АКТИВНО/НА 19 БИН /19 ДВОЙКА ЦИФРИ/СА ИЗПРОЕНИ 7-8 ПОЗИЦИИ ЗА МАРКАРАНЕ-COOL DIAGNOSSE-СЪОТВЕТНО КЪСИ,ДЪЛГИ,ГАБАРИТИ,СТОПОВЕ,ХАЛОГЕНИ И ДР СВЕТЛИНИ,МАХАШ ОТМЕТКАТА НА COOL DIAGNOSSE:PARKING LIGHT ТОВА СА ГАБАРИТИТЕ И ГОТОВО.ТОВА Е ДИАГНОСТИКАТА НА КРУШКИТЕ ТАКА КОМПА НА КОЛАТА НЯМА ДА СЛЕДИ ГАБАРИТИТЕ С КАКВИ КРУШКИ СА.ТОВА Е ОТ ТАМ СЕ ПРАВЯТ И АКТИВИРАТ ВСИЧКИ СВЕТЛИНИ НА КОЛАТА.СЪОТВЕТНО АКО РЕШИШ ДА СМЕНЯШ НЯКОЯ ДРУГА С ДИОД НАПРИМЕР НА НОМЕРА ИЛИ В КУПЕТО ПАК ОТ ТАМ И ОК.ПРОСТО КАТО ИЗЗГОРИ НЯМА ДА ТИ СВЯТКА НА ТАБЛОТО ДА ТЕ ИНФОРМИРА.НЕ СИ ПРАВИ САМО ЕКСПИРИМЕНТИ С КЪСИТЕ И ДЪЛГИТЕ
TAM ИЗЛИЗА 24 бинарен код ВСЯКА ЕДНА ДВОЙКА ЧИСЛА СА ОТДЕЛЕН БИН КАТО ТОЗИ КОЙТО Е МАРКИРАН ОТДОЛО ИМА ИЗБРОЕНИ ОПЦИИ КОИТО СЕ МАРКИРАТ/АКТИВНО ИЛИ НЕ АКТИВНО/НА 19 БИН /19 ДВОЙКА ЦИФРИ/СА ИЗПРОЕНИ 7-8 ПОЗИЦИИ ЗА МАРКАРАНЕ-COOL DIAGNOSSE-СЪОТВЕТНО КЪСИ,ДЪЛГИ,ГАБАРИТИ,СТОПОВЕ,ХАЛОГЕНИ И ДР СВЕТЛИНИ,МАХАШ ОТМЕТКАТА НА COOL DIAGNOSSE:PARKING LIGHT ТОВА СА ГАБАРИТИТЕ И ГОТОВО.ТОВА Е ДИАГНОСТИКАТА НА КРУШКИТЕ ТАКА КОМПА НА КОЛАТА НЯМА ДА СЛЕДИ ГАБАРИТИТЕ С КАКВИ КРУШКИ СА.ТОВА Е ОТ ТАМ СЕ ПРАВЯТ И АКТИВИРАТ ВСИЧКИ СВЕТЛИНИ НА КОЛАТА.СЪОТВЕТНО АКО РЕШИШ ДА СМЕНЯШ НЯКОЯ ДРУГА С ДИОД НАПРИМЕР НА НОМЕРА ИЛИ В КУПЕТО ПАК ОТ ТАМ И ОК.ПРОСТО КАТО ИЗЗГОРИ НЯМА ДА ТИ СВЯТКА НА ТАБЛОТО ДА ТЕ ИНФОРМИРА.НЕ СИ ПРАВИ САМО ЕКСПИРИМЕНТИ С КЪСИТЕ И ДЪЛГИТЕ
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
ilian_1001 написа:ДО КОЛЕГАТА ИМАМ Б6 СЛОЖИХ ДИОДИ-ПРОБЛЕМА ГО ОТСТРАНИХ С ВАГ-КОМ-SELEKT-CENT.ELECTRONIK-CODING-HELP CODING
Това малко ме разколебава !
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Да опресним темата !
Та тези дни ще взема диоди които са
Диодни габарити с 9 SMD
Казаха ми ,че не им трябвало модул да лъжат за консумацията !
Понеже се доближавали до енергия консумирана от един габарит !

Та тези дни ще взема диоди които са
Диодни габарити с 9 SMD
Казаха ми ,че не им трябвало модул да лъжат за консумацията !
Понеже се доближавали до енергия консумирана от един габарит !

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Малко да изтупам темата реализиран е проекта !
Снимки и инфо по-късно !
Снимки и инфо по-късно !