nikson85 написа:ALiGaToR написа:Ами напълно поправимо е горенето на масло. В случая ако е от сегментите, просто се подменят с нови. Но е хубаво така и така ще се вадят бутала то да се направи направо едно основно ремонтче. Който ремонт няма да излезе много над 1000 лева. Но след този ремонт двигателя няма да ти създава подобни дертове дълго време. А и двигателя ще стане като нов.
Но аз пак залагам това да са гумичките на клапаните.
Ами смяна на сегменти според тебе какво се води? Смяна на сегменти е основен ремонт , а майстора отделно ти казва дали някоя част става или не става. А това за 600 грама на 10 000км не е за ремонт. Аз изобщо няма да отворя мотора за 600 грама. Щом върви колата значе от настъпване ги гори тези 600 грама. Карай я до 3000 об. до смяна на масло и ще видиш , че не гори масло. Но ако непрекъснато я вкарваш в критичните може и 2 литра да изгори за 10 000км.
У вашия край на сменени сегменти казвате "основен ремонт" така ли? А смяна на всички лагери - основни, биелни, бутала, сегменти, водачи, семерини, на това как му викате, че ми стана любопитно?
Към автора - ако са 0.6л/10 000км не е проблем и автомобилът не е за ремонт.