Управление на печка на дизел на Шаран

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
surf
Автомобил:
Двигател:

Управление на печка на дизел на Шаран

Мнениеот surf » Вто 13 дек 2011 0:13

Имам проблем с загряването на парното зимата.Парно имам само когато натоваря колата в обороти само на дълъг път.В града просто не може да качи повече от 50-60 градуса.Имам печка .но тя не включва.Колата е с климатроник на който имам показания на сензор за външна температура.Проблема ми е ,че той отчита само 70 градуса.Смених го с чисто нов но пак същите показания.Най-вероятно има проблем с кабела или самата платка на климатроника.Търся схема на платката на климатроника.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: Управление на печка на дизел на Шаран

Мнениеот red.devilll » Вто 13 дек 2011 6:32

датчиците не са ли два или се лъжа? На Пасат 5 са два при теб не съм сигурен,но нека кажат тези които това им е работата.А за това,че не загрява зависи колко време караш-ако караш повечко и е така се насочи към термостат,а доколкото мисля аз няма как да пусне печката ако околната температура е 70 градуса.Това е печка все пак а не сауна и затова може да не се включва

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Вто 13 дек 2011 9:13

Трябва да се закачи на VAG-COM. Там ще се види защо не работи, вероятно изгоряла свещ.

surf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот surf » Вто 13 дек 2011 18:03

Колеги ,проблема е в сондата,че показва нереални градуси,т.е. е развалена или има някакъв проблем с нея.Закачих колата на диагностика и там се оказа същото.Смених сондата с нова но промяна няма, пак показва 70 градуса.Значи проблема или в кабела или в платката на климатроника.Затова ми трябва схема на тази платка за да знам какво да меря.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 13 дек 2011 18:14

Има датчик зад бронята и под филтъра на купето.Смени го и този,но по-добре от някой познат или от морга за да направиш проба дали е от него.Този който е под фитъра на купето е малко гаден за смяна

surf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот surf » Вто 13 дек 2011 18:40

А защо този датчик под филтъра на купето да влияе на печката.Каква е логиката.Там температурата е по-висока от външната

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Вто 13 дек 2011 20:23

Колега хубаво е да уточниш колата, това че е шаран с климатроник не е описание. Като заначало кажи кода на мотора и годината за да видя какво мога да ти изровя като схеми.

surf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот surf » Вто 13 дек 2011 22:05

мисля ,че мотора АФН 1.9тди 110 коня.Годината е 1999.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Вто 13 дек 2011 22:30

Кажи някакъв начин да ти пратя малко схеми. На шарана има 6 вида фабрични печки печки.Всички доколкото виждам се намират под пасажерското място зад шофьора. Ако дадеш някакви букви на печката мога да помагам с някакво инфо.

p.s. Управлението на климатроника обло ли е или правоъгълно? Закачал ли си колата на диагностика и дава ли някакви грешки по климатроника?

surf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот surf » Чет 15 дек 2011 0:44

И на диагностика даде тази грешка от външна сонда.Климатроника е с обло табло.давам ти един майл на който можеш да ми пратиш схеми.Предварително благодаря.balkim@abv.bg

pkunchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pkunchev » Пет 16 дек 2011 14:59

При мен печката се включва само кагато дам температурата на МАХ.
Тогава я чувам ,че започва да върти вентилатора отзад.

Потребителски аватар
milen78
Автомобил: Sharan 1.9TDII 110cc
Двигател: AFN 1997

Мнениеот milen78 » Нед 18 дек 2011 17:25

Това което чуваш не е печката ти а вентилатора който се намира в кората над задната гума и има отвори за духане във краката на най задните седалки или в багажника.
Печката се пали автоматично при температура на въздуха под 5градуса и температура на антифриза под 75-80 градуса.

velichko_i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velichko_i » Пон 02 яну 2012 13:04

Колега аз имам същия шаран - АФН 1.9тди 110 коня, 1999, и същия проблем , кажи ако си си решил проблема и как .. ???

surf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот surf » Вто 17 апр 2012 18:44

Колега ,още не съм оправил печката.Смених сондата за външен въздух която се намира под предната броня,но климатроника продължава да показва 70 градуса.Явно проблема е в самия климатроник,защото премерих кабела от сондата до климатроника и се оказа здрав.Не знам какво да правя.
Ако някой има идея,моля да сподели.
velichko_i написа:Колега аз имам същия шаран - АФН 1.9тди 110 коня, 1999, и същия проблем , кажи ако си си решил проблема и как .. ???

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”