А за колата, до сега не съм хвърлял гуми защото са се изтъркали.. всичките са заминавали с доволно грайфер при разни хора, за които най-важното е колко мм грайфер има

Muncho написа:...
tisho_psg написа:Muncho написа:Докато условията позволяват - защо не?!?!
Зимната гума не е наречена зимна заради зимата като календарен сезон, а заради климатичните условия които се предполага да са през този календарен период!
Ама тука много "баби" са се събрали.. дето като мине средата на Септември и без значение от градусите навън и навличат въшкарниците.
Фактът е че до момента ( в София ) времето позволяваше каране с летни гуми. Имаше сумарно около 3 дена сняг и поледица, когато се изискваха по-сериозни гуминетки. Предвид дългосрочната прогноза май за тази година авантата свърши.
За зимните гуми препоръчват да се ползват до 3 сезона и да се сменят с нови.И на третия сезон без значение колко си карал гумата си е влошила сериозно качествата в сравнение с първия.В този смисъл няма голяма полза да се спечелят няколко дена по-малко каране,като така или иначе трябва да се смени след 1-2-3 сезона гумата. Едва ли ще се изтърка фатално ако я сложиш през Ноември,вместо 2 часа преди първия сериозен сняг.
Както и да е,това решение го взима всеки за себе си.
PyMu написа:След снега на 8-ми декември, когато на практика стигнах до работа с шейна, а не с кола, си купих и смених гуми едва вчера в събота.
kat007 написа:PyMu написа:След снега на 8-ми декември, когато на практика стигнах до работа с шейна, а не с кола, си купих и смених гуми едва вчера в събота.
И доволно разработи EDS-a
stefan4o написа:Мда, те хората все още вярват, че електрониката е по-силна от физичните закони
vasil_koprivshtenov написа:Големия сняг около 8-ми Декември с 4-ри чисто нови гуми без никакъв проблеми качих и спуснах Боровец.... а на връщане настигнах снегорина малко преди Самоков.Та идеята ми е,че най-доброто е с 4 еднакви гуми.
Но от излиза солено от финансова гледна точка...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 65 госта