теч на масло???
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
теч на масло???
имам едно въпросче или по-скоро допитване до извода до който съм достигнал, може и да греша...става дума за следното, имам течове на масло, по мотора, омаслен е картера, не е много, но е изцапано.само отдолу се забелязва това омасляване, със сигурност не е от пробката, предполагам е от семерината на коляновия вал?нарочно не пускам темата в технически понеже не става дума за VW, а за Kia Sephia, 1.5 бензинов мотор, но мисля че е от значение по-скоро принципа, а не марката на автомобила.благодаря предварително на отзовалите се
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: теч на масло???
не е проблем ако само омаслява от там ,иначе смяната е гърбава -като смяна на съединител еsmurf написа:се

- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Pichaga написа:ами на голфа е около 1 час, точиш маслото, разкачаш полуосите щото не моеш да стигнеш до некои вентчета на картера, слагаш новата гарнитура, почистваш старата, абе не се занимавай по-добре
Аз на моя съм я сменял и не съм разкачал никакви полуоси. Просто трябват подходящи инстроменти. Иначе е препоръчително да се смени - хем ще изчистиш хубаво картера, хем може да отстраниш теча ако е от там!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Pichaga написа:ами на голфа ... разкачаш полуосите щото не моеш да стигнеш до некои вентчета на картера, ...
На Г2 само скоростната кутия пречи. Там, дето е уширението заради съединителя. Ама на 3-ката си се разкачат...
Но си е гърч, де! Ако е лека капчица, не го барай! Казваш си "Гори го!" и си свиркай
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”