Джета 2, 88г., 1.6 бензин - Чукане във волана
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Джета 2, 88г., 1.6 бензин - Чукане във волана
От известно време забелязвам едно "чукане-клатене" на волана като на крива джанта или балон на гумата. Усеща се м/у 30 и 70км/ч. Като интензивността му се променя със скоростта което за мене означава, че е нещо по гумата. Преди седмица свалих и двете предни гуми и ги давах на гумаджия - човека им наптрави баланс, като каза, че е слагал по много малко грамове и едва ли е било от това. Гумите също били добре. Спомена, че нещо дясната джанта има някакво леко отклонение, но нямало да е от това. Обаче проблемът продължава. Та въпросът ми е дали може да е от някъде другаде освен от предните гуми - нещо по окачване или пък от задните гуми?!?! Джета 2, 88г., 1.6 бензин
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Re: Чукане във волана
Сложи си някакви други джанти с гуми и пробвай. Ако има разлика, продължавай с размяна на гуми и джанти. Според мен причината на 90% е в търкалата 

- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
гуми и джанти.пробвай задните да сложиш отпред
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Абе и аз мисля, че трябва да е от тях, но пък разчитам на специалиста все пак - че си и платих!!! Сега ще потърся някакви други джанти да пробвам. А някой ми каза, че можело и от задните гуми да било което ме съмнява.
П.П. Това е идея за смяна на задните с предни, но ще ги сменям една по една, че да хвана от къде е!
П.П. Това е идея за смяна на задните с предни, но ще ги сменям една по една, че да хвана от къде е!
-
- Автомобил: Passat b5 1999
- Двигател: TDI 19 110
и аз имам подобен проблем лятото като бях с летни гуми се появи закарах я балансираха ги но продължи,върнах се и казах че продължава човека ми каза че може да е от скъсани телове и продължих да карам... дойде време за зимните гуми сложих ги балансирани сичко ОК и се надявах да се оправи проблема но продължи пак и със зимните гуми.Карах я на стенд предницата беше доста разбита(шарнири,биелети,задни тампони на носачите) смених всичко но продължава да тресе,тресенето не се усеща наляво-надясно,а поскоро нагоре-надоло или напред-назад немога да го обесня точно но си продължава най-много се усеща в интервала 30-70 км точно като при колегата,самоче при мен като карам с по висока скорост 100-120 тресенето намалява ...
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Но при мен не тресе колата а чука самия волан.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
смени майстора
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
icemans написа:Гумите също били добре. Спомена, че нещо дясната джанта има някакво леко отклонение, но нямало да е от това.
Е как хем били добре, хем дясна ще има някакво отклонение след баланс... А какво по-точно е това отклонение, защо не го пита колега?
-
- Автомобил: Passat b5 1999
- Двигател: TDI 19 110
а някой нещо по моя проблем ...
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Маркирайте предните джанти спрямо главината и ги завъртете на 180 градуса. Преди това изчегъртайте хубаво ръждата от главината и джантата. При мен имаше треперене над 90-100 и така се оправи. Може и да размените предни/задни, но пак почистете ръждата 

-
- Автомобил: golf 3
- Двигател: AEK 1995
вътрешно каре
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Виж 1 во дали некоя пластмаса не опира на прата на волана,другото е размяна с задните и проба 

- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Джета 2, 88г., 1.6 бензин - Чукане във волана
От къде пък може да е тази пластмаса и ако е нещо такова то няма ли да ми чука само при завой?! На прав участък не би трябвало или поне аз така мисля.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Никога 1 проверка не е излишна според мен 

аз също имах подобен проблем преди време.смених 4комплекта гуми с джанти и не се оправи,смених полуоските с двете карета и пак не се оправи.според мен е възможно да е нещо по диференциала щото си смених скоростите и всичко се оправи.смени си маслото в скоростната кутия и виж дали случаино няма някоя стружка.има ли стружки направо сменяй кутията...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”