Проблем с датчика на Хол - Голф 4 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
VW Golf 4 1.8T - GTI
Автомобил:
Двигател:

Проблем с датчика на Хол - Голф 4 ?

Мнениеот VW Golf 4 1.8T - GTI » Сря 14 дек 2011 19:52

Здравейте колеги , купих си оборудване за диагностика от колегата вагком VCDS 11.110 и като го закача на колата ми излизат тея грешки . Колта е Голф 4 1,8Т 150 коня АГУ мотор . Купих нов датчик на Хол но пак го показва след смяната с новият :( Колата нещо е спъната , турбото надува на 0,3 - 0,4 бара , харчи много и т.н . Някой може ли да ми каже дали е колта в сервизен режим и това ли е датчика на Хол :) Как евентуално да я оправя проблема , колегата Васко от раздел сервизи ми каза да провера дали стига до там ток обаче сега е тъмно и трябва време и да е светло , ще проверя и ще пиша :да: Благодаря Предварително !!! :beer

Колата пали и без хол датчик и е в движение !

http://drive.bg/popup_image.php?pNumImage=1&pID=856215

Address 01: Engine Labels: 06A-906-018-AGU.lbl
Part No: 06A 906 018 R
Component: 1.8L R4/5VT MOTR HS D03
Coding: 04000
Shop #: WSC 00000
VCID: 316596C7F8295A8B

2 Faults Found:
00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
30-00 - Open or Short to Plus
00561 - Mixture Adaptation
14-00 - Adaptation Limit (Add) Exceeded
Readiness: N/A

Последна промяна от VW Golf 4 1.8T - GTI на Пон 19 дек 2011 19:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Re: Това ли е датчика на Хол на Голф 4 ?

Мнениеот toni82 » Сря 14 дек 2011 20:20

колега непознавам добре този мотор но на мен ми се струва че това точно не е датчик на хол.по принцип без него трябва да имаш проблем тоно с паленето.нека обаче колегите с такъв двигател да кажат.

Потребителски аватар
VW Golf 4 1.8T - GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW Golf 4 1.8T - GTI » Сря 14 дек 2011 20:31

ми незнам с точност дали е това ама бях подочул гледах снимки и го взех и си помислих сменям го и всичко е вече на 6 но не :( , новят дачик е на Бош чисто нов от магазин на Аутостар

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Мнениеот toni82 » Сря 14 дек 2011 20:42

добре но ти сигурен ли си че това е датчика на хол.

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Сря 14 дек 2011 20:49

Този датчик е за разпр.валове но има още един за кол.вал но мисля че след 99г.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 15 дек 2011 17:39

А защо не го взе оригинален от Порше. Аз купувах от там преди време. Нарича се датчик на коляновия вал. За същата кола - 170 лв. беше, но проблемите изчезнаха. Аз имах други симптоми обаче - непалене, но то и моя датчик си беше здрав, просто кабелчетата, които влизат в него бяха дали фира.

пп: защо не отидеш при някой форумен майстор - те обикновено имат възможност да пробват дадена част и ако проблема не е в нея да я върнат в магазина.

Потребителски аватар
VW Golf 4 1.8T - GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW Golf 4 1.8T - GTI » Пон 19 дек 2011 19:03

Пичове поразгледах буксата , кабелите и компютъра дори го напръсках с спрей за контакт при конекторите му но без резултат за тоя датчик :( Премерих волтажа на 3та букса - на 1 и 2 дава 12В а на 1 и 3 дава 4,5В напрежение . Какво може да е при положение че колата пали без включена букса на датчика на Хол , няма разлика дали е закачена буксата и постоянно набива грешка . Пали си и си върви е с малко намалена мощтност но си върви . Вече се чуда какво може да е та ако имате предложения казвайте , че доколкото съм чувал колата не трябва да пали без тоя датчик :( Благодаря Предварително ! :beer

Новият датчик пак е оргинален Бош и е 180 лв но това няма значене защото явно не е от това проблема :(

Последна промяна от VW Golf 4 1.8T - GTI на Пон 19 дек 2011 20:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Re: Проблем с датчика на Хол - Голф 4 ?

Мнениеот vladovelin » Пон 19 дек 2011 20:19

Това, което е на снимката е датчик на Хол, но не е за монтиране в делкото.По всяка вероятност това стои в края на разпределителния вал.Каква роля играе в работата на мотора не ми е известно.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 19 дек 2011 20:34

Какви делка, аз мислех, че 1.8Т няма делко. Доколкото зная компирът при по-новите коли взема сигнал от датчик на кол.вал и този на разпр.вал - който се явява датчик на Хол в случая. Известно ми е, че ако някой от двата е в неизправност автомобилът влиза в сервизен режим, но работи и пали. Толкоз знам, да помагат и другите колеги :beer

Потребителски аватар
VW Golf 4 1.8T - GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW Golf 4 1.8T - GTI » Пон 19 дек 2011 21:27

Здравейте , Благодаря на отзовалите се ! Значи датчика на Хол тоез на коляновият вал седи точно под пласмасовият капак на агренажният ремък не е като при някой други модели но най интересното е , че има ток по буксата но явно незнам как е свързано така че да пали без тоя датчик . Имах проблем първоначално като купих колта гаснеше в движение , обаче се оказа че алармата ми прекъсваше тока към горивата и неискаше да запали веднага най късно след 2 - 3 мин палеше - оправен проблем . Другият проблем който скоро беше получен и затова колата е в това положение е , че бях си дал колата в един сервиз уж да направат едно , а те друго скапаха . Та тамън тръгнах от сервиза и след няма и 5 км колата загасна и незапали изобщо . Въпросните " Майстори " от тоя сервиза обаче ако мога така да се изразя я забутаха до едно друго сервизче :D за диагностики и после ми казаха някакъв датчик който го смениха за около 30 лв и имало някаква бобина ( нея не съм я сменял ) ама каква точно не разбрах и бая се бях нервирал заради положението на колата . Не е със сигурност бобинта на свещите , че си работи нормално колата . Затова непалела казаха и ок дадох 30 кинта и си взех колата , неразбрах точно , но пак даваше още преди да спре да пали пак грешка датчик на ХОЛ :( От тогава колата е така и невърви както трябва - показва дачтика на Хол като грешка . Данеби нещо в сервза за диагностики се чудя да са презакачили и преправяли , та да избегнат датчика на Хол за да пали ? Ако отида в тоя сервиз за комп. диагностики не се бях сетил , че там може да я оправат ако са я преправяли нещо за да пали , но за момента и аз вече нямам никакви други идей :banghead: Благодаря Отново Колеги !!! :beer

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Пон 19 дек 2011 23:10

При твоя двигател бобините са 4 ,за всеки цилиндър е отделна така че е напълно възможно да имаш бобина за смяна но трябва да видиш на диагностика на кой цилиндър е?

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirogti1983 » Пон 19 дек 2011 23:25

00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40) - датчик на РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯ ВАЛ ,
който няма нищо общо с коляновия вал . и да определено е в авариен режим докато не си получи сигнала от РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯ ВАЛ

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Вто 20 дек 2011 22:57

Тази тема много ме обърква... какво делко, какви пет лева... бобина? Да - 4 са. Но ако нямаш ток по едната, ще си на 3 цилиндъра и няма начин да не забележиш по простата причина, че двигателят ще ти подскача под капака в опит да изскочи навън... А този датчик ми стана интересно наистина какво преобразува и какво прави точно... :roll:

Потребителски аватар
VW Golf 4 1.8T - GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW Golf 4 1.8T - GTI » Сря 21 дек 2011 19:14

Колеги и аз доста съм объркан заради дачика --- Camshaft Position (Hall) Sensor (G40) - датчика на разпределителния вал . Как пали и работи е най - чудното :( . А за бобините на свещите са си на 6 нямах предвид за тях , имало някаква бобина ли , намотка или незнам точно ама къде точно по двигателя или в някой датчик обърквация голяма :D До няколко дни ще видя какво ще направя с колата и ще пиша пак , но дано да е положитело и колата вече да е напълно оправена :)

Поздрави !!! :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 21 дек 2011 19:52

Нали ти описах как и защо работи. Просто взема сигнал от датчик на кол.вал. Който е съвсем отделен. Датчик на хол дава информация, кога първи цилиндър е в ГМТ на компира. Това прави той. Датчикът нищо не преобразува, той просто дава сигнал.
Ето принципа му на работа:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 0%BE%D0%BB

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”