Нечовешки разход! Голф 3 1.8 ААМ - Решен
- dynalias
- Автомобил:
- Двигател:
Нечовешки разход! Голф 3 1.8 ААМ - Решен
Здравейте от 6 месеца карам голф 3 и възникна следния проблем. Колата взе да гори към 18 газ градско и то във време 15 градуса а сега във 2-3 градуса същата работа. Извънградското е 13л газ. Та почна се първо нови кабели, свещи, капачка, палец и изпарител нови от магазина... После гледам колата вдига в това време 70 градуса, а лятото си държеше 90 викам си заминал е термостата.... и него смених с нов ... Сега колата пак залепя 70 градуса ...
явно това е нормално за зимата... Викам си то все едно по добре да я карам на бензин като ще гори 18... Минавам аз на бензин и хоп огаснах след 40 километра засякох я на бензин за 10 лева А98 от ОМВ 25км
това прави към 15-16 литра градско бензин
Моля колеги помагайте, че неможе да се смогва на тоя смрад аз все едно карам VR6 

Последна промяна от dynalias на Съб 20 апр 2013 9:09, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нечовешки разход! Голф 3 1.8 ААМ
Според мен не засичаш правилно разхода! Сипваш догоре бензин и караш 100 км. градско! И пак отиваш да заредиш до горе и ще видиш колко ти харчи! И газта се засича така, после сменяй нещо по колата! Това засичане което правиш не мисля че е правилно!
- dynalias
- Автомобил:
- Двигател:
Колега кой в днешно време засича така? Точно бензин няма как да стане... За газта бутилката ми е 20 литра и я пълня до горе и извънградско ми излиза 13л ? А преди съм я пълнил догоре и ми е горяла 9 извънградско това са 4 литра по един и същи път и зареждане от едно и също място ? В града несам я засичал... А за неправилното засичане прав си все остава малко бензин недозасмукан в резервоара ама за газта няма как да стане .... Как преди сипвах за 10лв газ и минавах 70км ,а сега сипвам за 10лв и минавам 35 е кажи, че не засичам правилно ... Ама мерси все пак ,че се отзова ,но за мен не е нормално...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
13/100 извънградско е доста сериозен разход. Дори и на макс. спийд на караш, което ме съмнява, едва ли ще надхвърли 12. Определено има проблем. Ако разходът ти на бензин е вярно засечен обърни внимание първо на него. Започни с проверка на запалителна система.
- dynalias
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:13/100 извънградско е доста сериозен разход. Дори и на макс. спийд на караш, което ме съмнява, едва ли ще надхвърли 12. Определено има проблем. Ако разходът ти на бензин е вярно засечен обърни внимание първо на него. Започни с проверка на запалителна система.
Е добре на майстор като ида какво да му кажа? Аз смених кабели, свещи, капачка, палец, изпарител и термостат просто си нямам на идея какво да гледам вече и какво да правя а забравих и въздушен филтър с нов съм сменил... Ако можеш кажи ми това и това направи или купи ама да знам, че ще се оправи...
Последна промяна от dynalias на Пон 19 дек 2011 22:21, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
А на бензин колко харчи?
Как е вървежа?
Как е вървежа?
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
сигурно е запушен филтъра в клапана преди изпарителя и изтича от там
не е зле да го погледнеш другото е самия изпарител
- dynalias
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:А на бензин колко харчи?
Как е вървежа?
И на бензин разхода се вдигна на 15-16 на 100 в града ...
Вървежа си е все същия...
сигурно е запушен филтъра в клапана преди изпарителя и изтича от там
Колега клапана е сменен заедно със изпарителя... Макар и испарителя да е турски ли каф беше пак трябваше да има разлика дори малка в разхода а той несе промени... Стария ми испарител БРЦ го сложихме на друга кола и си върви и гори като с нейния си ...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Близко е до акъла да я направиш първо на бензин, после да видиш как е на газ. Търси свестен сервиз около тебе.
Зацепване на ангренаж, центровка на запалване, вакууми, гарнитурки, компресия. Те такива елементарни неща...
Зацепване на ангренаж, центровка на запалване, вакууми, гарнитурки, компресия. Те такива елементарни неща...
- dynalias
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Близко е до акъла да я направиш първо на бензин, после да видиш как е на газ. Търси свестен сервиз около тебе.
е то ясно де зацепване на ангренаж и на запалване са направени гарнитурите сменени значи вакууми незнам какво точно ще рече а за компресията ще търся ако някой в габрово знае къде да ида...
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
от ламбдасондата дали неможе да е,запушен катализатор?Иначе температурата как е?
Не може да докараш разхода на бензин както преди когато колата е нямала газова уредба по простата причина ,че е скопена ламда сондата.
Като си сложиш газова уредба да караш на бензин после трябва да си баровец.
Когато сложиш газова уредба на кола разхода на бензин е по висок. А колкото до проблема трябва да идеш на газанализатор.
Като си сложиш газова уредба да караш на бензин после трябва да си баровец.
Когато сложиш газова уредба на кола разхода на бензин е по висок. А колкото до проблема трябва да идеш на газанализатор.
1.Разбери реално(не по таблото) на колко градуса работи двигателя.Няма гаранция,че новия термостат работи коректно.Мах. 70С е възможна причина за преразход на гориво.
2.Сложи делкото на заводското предварение за този двигател.
Ако и след това разхода остане същия я води на "доктор".
2.Сложи делкото на заводското предварение за този двигател.
Ако и след това разхода остане същия я води на "доктор".
-
nepreklonniq
- Автомобил:
- Двигател:
Еее...как пък на всички с този мотор ААМ разхода ни е все висок...Едва ли е до консумативи...или до неправилна центровка...Миналата седмица засякох разход от 20/100 при пълна бутилка - 32лт. изминати 160 км само градско и с пенсионерско каране...днес е малко по-добре положението - разход 15/100 при същите условия - загрят двигател и пенсионерско каране. Извън градско - разход при скорост от 120-130 на магистралата и изминати 220 км. - 10/100... Не е до центровка, защото колата е проверявана от различни майстори - на газанализатор и с ВАГ - ком, няма грешки дори и ламбдата си е жива все още и е с нормални параметри...Пробвах при свалено гофре на входящия топъл въздух от колекторите и активна клапа ...все същото си е ...няма разлика в горенето - все толкова си гори...Мотора загрява до работна температура и я поддържа при всички режими на работа - 90градуса.
При мои колеги с пасат, ABS мотора, и те дават същия разход при многобройните засичания - при единия е сменен изпарителя с чисто нов преди 15дни - разход до 18/100 градско
Все едно карам ЗИЛ с този разход 
При мои колеги с пасат, ABS мотора, и те дават същия разход при многобройните засичания - при единия е сменен изпарителя с чисто нов преди 15дни - разход до 18/100 градско
Все едно карам ЗИЛ с този разход 
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
ако тоя ААМ така си харчи по-добре връщайте колите на скрап...
Върни се в “Автогазови уредби”