Здравеите колеги,
Става дума за GOLF 4 2002 AUM . От два дена след като затворя багажника (отклюучване и закючването работи ) ми светва на таблото надпис - 'luggage comp. оpen" че е отворен багажника във движение или на паркинг.
Постоянно писука грешката 'luggage comp. оpen" докато карам а най-лошото е че се оказа че през ноща вградената алармата (клаксон) се е включвала без причина предполагам пак защото си мисли че е отворен багажника.
Имате ли идея къде точно може да е проблема за сега от това което прочетох до сега от други теми мисля че може да е микроключето на багажника.
Другия въпрос е има ли начин колата да се заключи без да се пуска вградената алармата та поне тази вечер да не се пуска и да буди съседите.
Това което мисля да пробвам е да заключа само с завъртане на ключа а не с бутоните ? Другото нещо което ще направ е да натиса бутона долу на вратата за изключване на обемния датчик и за друго не се сещам
Багажник luggage comp оpen / Включване на фабрична аларма
- gtifen2012
- Автомобил: 1.8T AUM 2002
- Двигател:
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Багажник luggage comp оpen / Включване на фабрична аларма
Микро ключето е единия вариант. Другия е прекъснат кабел - най-често под гумения маншон на връзката между купето и багажника.
Не помня как заключвах моята, но пак не беше 100% без виена на аларма през вечерта.
Не помня как заключвах моята, но пак не беше 100% без виена на аларма през вечерта.
- gtifen2012
- Двигател:
Tipsy написа:Микро ключето е единия вариант. Другия е прекъснат кабел - най-често под гумения маншон на връзката между купето и багажника.
Опитай се да се сетиш как се заключва че др. вариант е да паркиам някъде далече по поляните
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
И аз мисля че е микро ключе.И плафонът ти в багажника сигурно остава да свети.Така че една брава втора ръка с работещо микро ключе.Иначе алармата има да се включва когато си поиска.Аз махах + на акумулатора но колата ми е в гараж.Заключвах всички врати с ключа но не издържах дълго и смених брава.Това е за пасажерска но симтомите са същите.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Махаш задната кора и заключваш колата.И гледаш,ако свети плафона и след няколко минути запищи фабричната значи е от микроключето или кабели в маншоните.Проверчваш първо по лесното (двата маншона),после сваляш бравата и побългаряваш микро ключето!
- gtifen2012
- Двигател:
в крайна сметка отвори и затворих 30 пъти багажника и спря да свети за сега 
мисля да пробвам да го почистя по-натам това микро ключе
А иначе плафона в багажника не ми свети (без значение отворено или затворено е) така я купих колата

мисля да пробвам да го почистя по-натам това микро ключе
А иначе плафона в багажника не ми свети (без значение отворено или затворено е) така я купих колата
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Може и лампата ти да е изгоряла!Смени я с изправна,тъкмо по-лесно ще видиш и проблема с багажника!
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Временно си отложил работата.Пак ще почне да писка особенно когато стане по студено! 

Заключваш два пъти бързо така деактивираш алармата ,а колата е заключена.
- gtifen2012
- Двигател:
kamo_73 написа:Заключваш два пъти бързо така деактивираш алармата ,а колата е заключена.
мерси много това ме интересуваше
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Заключваш два пъти бързо така деактивираш алармата ,а колата е заключена.
Това наистина е ценно

Ако колата е с фабрична аларма и заключиш колата с КЛЮЧА то алармата се активира автоматично,а ако я заключиш с КЛЮЧА два пъте бързо то дезактивираш алармата,а колата остава заключена.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”