1,3 пълна инжекция влизане на бензин в маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mitko_radev68
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

1,3 пълна инжекция влизане на бензин в маслото

Мнениеот mitko_radev68 » Съб 03 дек 2011 1:38

zdr колеги имам голям проблем количката ми е 1,3 пълна инжекция транзисторно без чукче и наковалня та проблема е когато запали работи като трактор излиза от аспоха 4ерен пушек мерише на бензин прекалено много и влиза бензин в маслото някои казва гарнитура на главата някои че не работили някои датчици за температурата от какво може да е и каде мойе да е праблема... БЛАГОДАРЯ предварително!!!

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Re: 1,3 пълна инжекция влизане на бензин в маслото

Мнениеот vaiper 1 » Съб 03 дек 2011 10:13

температурен датчик и караи по на далги разтояниа автомобила не е колело хе :beer

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 03 дек 2011 21:29

и аз така мисля-температурен датчик за компа,при единия пасат така се беше получило,като застудя и датчика показва нереални стойности ,примерно ако е около нулата той отчита все едно че е минус 30 градуса и така се променя предварението и отделно и се подава и повече гориво което не може да изгори и за това ти мирише на бенц от ауспуха,сигурно и много дими а
за пасата беше към 20 лева, а в един магазин ми казаха даже и 50
може да имаш два датчика, единия за компа и един за уреда на таблото,а може и да са два в един корпус
ако датчика е с 4 извода значи са два в общ корпус
а ако имаш два датчика с по два извода значи са отделни
за проба може да пробваш да извадиш буксата на датчика и да надеш накъсо клемите-така компа си мисли че е топло,ако объркаш буксите с тая на датчика за таблото то стрелката на уреда ще отиде на макс.тмпература
по спомен за температура около 70-90 градуса отговаряше съпротивление около 500 ома,така че може вместо да ги даваш накъсо да замостиш клемата с едно съпротивление 500-600 ома

пп:датчиците за температурата на водата са под делкото,сега се сещам че на полото са син и жълт ама не знам кой за къде е

Потребителски аватар
mitko_radev68
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mitko_radev68 » Вто 20 дек 2011 2:06

да оказа се синия датчика за температурата когато го замериха отчиташе космическите 6000 ома и продължаваше да се покачва :horror: черният показвал температурата на таблото а синият колко бензин да се подава към цилиндрите и таи като показвал винаги студен двигател направо се леело бензин... едно голямо БЛАГОДАРЯ на колегите!!! сега количката няма проблеми.
34546456.jpg
и ето е проблема - датчика
34546456.jpg
и ето е проблема - датчика

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”