Излъгаха ме в магазин Интърнити на Глобул

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Излъгаха ме в магазин Интърнити на Глобул

Мнениеот Saho_Golf » Вто 20 дек 2011 2:20

Колеги понеже видях тук,че дискотирате за мобилните оператори искам сега да се оплача и аз как ме излъгаха мен и приятелката ми е Inernety - Глобул :banghead:
Отиваме с приятелката да си вземем предплатени карти на Глобул b-connect за да могат приятели и познати да ни звънят,че се набутваме на Виваком да им званим и какво стана: Отиваме и казваме на на продавач-консултанките в магазина дето е на бул.Стефан Стамболов до женския пазар и казаме искаме карти на Глобул предплатени и те почнаха да ни предлагат някакви оферти,че картите били безплатни имало оферта да си зареждаме по 12 лева всеки месец и сме щели да имам 2000 безплатни минути sms-a и неограничен интернет само за 12 лева на месец без да сме вързани с договор и аз пак попитах картата предплатена ли е? те - да.
Така дадоха ни едни договори уж за регистрация и ги подписахме без да гледаме.
И на тръгване ни казха,че трябвало да си "зареждаме" картите в техния магазин,че в другите неможело. И какво стана след няколко дни на 15-ти ми идва SMS : Сумата по ваша сметка е 0.81ст и далжите за Периода 15-11-2011 - 14-12-2011 сумата от 15.80лв и аз в шок :horror: отивам в близкия магазин на глобул заедно с приятелката и питабе: Абе защо имаме някакви дължими сметки като сме на предплатени карти,момичето каза да и кажа номера ми и ЕГН казвам ги и тя ми вика: мойто момче ама ти си на сметка и аз :horror: защото нито ни дадоха договори нито нищо незнаем до кога ми е валиднден обадихме се на оператор и почнаха да ни баламосват ка,че била изгодна офертата,че ако нямало как да се разтрогне договора ако не си платим 15.80лв за 3 дни и то не по наша вина. Накрая само ни казаха да си всемам договора и ако го разтрогваме да е до 30 дни и да нямаме задължения. Абе мушеници и то най-вече във вапростнния магазин Интърнити на бул;Стефан Стамболов. За това колеги ако си взимате предплатени карти на който и да е оператор внимателно гледайте какво подписвате.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Излъгаха ме в магазин Интърнити на Глобул

Мнениеот parno » Вто 20 дек 2011 6:22

не е коректно
ама да си гледал като подписваш

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 20 дек 2011 6:57

Saho_Golf написа:....
Така дадоха ни едни договори уж за регистрация и ги подписахме без да гледаме.
...

1. Да, некоректни са.
2. Ама и вие сте глупави.
3. Дано занапред да четеш ПРЕДИ да се подпишеш някъде! И като пише със ситен текст "Съгласен съм с общите условия", да искаш да ти дадат и общите условия да ги прочетеш ПРЕДИ да се подпишеш.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 20 дек 2011 8:46

Не че нещо пич,ама няма предплатена програма на която да си слагаш подписа.Тя затова е предплатена :idea: .
Има ли подпис и текст,значи те връзват :idea:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 20 дек 2011 8:56

Vidol Nikolov написа:Не че нещо пич,ама няма предплатена програма на която да си слагаш подписа.Тя затова е предплатена :idea: .
Има ли подпис и текст,значи те връзват :idea:

Що си мисля, че при предплатените вече не е така?
Трябва да се регистрираш, за да не е анонимна услугата.
А по темата - сами сте си виновни :idea: Те и ония са за бой, ама представяш ли си ако беше прочел договора къв сеир щеше да им спретнеш mhihi
Айде сега плащай.. И виж договора за къв период е, че като нищо може да са те треснали с 2-годишен.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 20 дек 2011 9:02

Покрай празниците стават все по-нагли с цел да си увеличат бонусите :evil:
Грешката си е ваша, че не сте прочели добре условията :(
Някой по-наясно да каже дали може да бъде прекратен договорът без неустойки (уж щяха да гласуват подобен закон).

Отиваш да си платиш сметката, а те ти вадят от 9 кладенеца вода, само и само да си изкарат заветните бонуси :не:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 20 дек 2011 9:22

Много сте умни всички...понякога и доктор по право да си, не можеш да разгадаеш всички уловки в тези договори, мислени и премисляни с години да те нахендрят. :banghead:

Към колегата....разтрогвай...пий една студена вода и повече внимание занапред...

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 20 дек 2011 9:42

Колега първо гледай, като подписваш нещо.
Второ ходи да разтрогнеш в магазина в който си подписал, ако не стане при тях отиваш в магазин на Глобул, не на техен представител, пишеш жалба и искаш те да ти го разтрогнат.
Третия вариант е говориш и си плащаш.
Четвъртия вариант е-не плащаш съдят те по бързата процедура мисля че беше, идва ти решение за това което дължиш, после можеш да го обжалваш писмено до няколко дни и да чакаш да видиш дали ще се откажат да те съдят. На позната минахме през тази процедура и вече от около година че и повече-нищо. Между другото след време може да почнат да те притесняват разни индивиди, че са изкупили дълговете на Глобул и им дължиш пари.
Внимавайте, че в момента във всички магазини се гонят някакви безумни таргети и всеки продавач прави всичко възможно да ги изкара било то коректно или не съвсем.

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Вто 20 дек 2011 9:55

Направо отиди в магазин на Глобул , при тия Интърнити ли са кви са , само сметки си плащай. Продавачите са хиени , това им е работата -да лъжат и да продават.Какви случки са ми разказвали приятели дето работят в тази област не е истина. И запомни ако ти предлагат нещо безплатно :) те лъжат яко!

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 20 дек 2011 11:07

Мети, Метиии, в днешно време се гледа всяка буква на документ, който подписваш.
Взимаш си го вкъщи и четеш подробно, ама вие нетърпеливи да си купите веднага и продавачите на това разчитат, на крак в магазина, аре подписвай, аре чао, следващия.
Сега пак си разгледай договора по-подробно и специално раздела "Прекратяване на договор", да видиш какви са условията за прекратяване.

п.п. може и да си пускаш един спел чек на мнението преди да го пуснеш, че пишеш като полицай.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 20 дек 2011 11:56

Всеки договор се чете поне по един път,това не е до колега само,ако има нещо където не си разбрал питаш и чак тогава се подписваш,сега плати си и анулирай договора,вземи си после една предплатена и :beer

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 20 дек 2011 12:04

За предплатена карта въобще подписва ли се нещо?! :?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 20 дек 2011 12:07

Mihailov78 написа:За предплатена карта въобще подписва ли се нещо?! :?

да и лична карта се иска, да не говорим, че на картата пише б-кънект, ама то трябва и акъл, не става само с ядене mhihi
Мети пии една студена вода и си плати :lol:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 20 дек 2011 12:17

Според мен си измисляш цялата изтория.
Просто няма как да те набутат с сметка,не може да си толкова глупав.
Като не ти дадоха пакет на Б-конект ти какво подписа.
Те ли ти взеха телефона и сложиха картите вътре.
Не вярвам че си такава шматка.Не не.
Преставям си цялата история и не ми се вързва. :screwy :screwy

ПС. Знам че са супер нагли тея по магазините mhihi

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 20 дек 2011 13:12

chefito написа:Много сте умни всички...понякога и доктор по право да си, не можеш да разгадаеш всички уловки в тези договори, мислени и премисляни с години да те нахендрят. :banghead:

Към колегата....разтрогвай...пий една студена вода и повече внимание занапред...

Абе извинявай, ама няма как да не видиш на договора, че е със срок, има си месечни такси и т.н.
Все пак е ДОГОВОР, а не регистрация.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”