Bora 1.6 SR въпрос за масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
HEBROS
Автомобил:
Двигател:

Re: Bora 1.6 SR въпрос за масло

Мнениеот HEBROS » Вто 20 дек 2011 12:35

Колега това че ти гори масло не чак толкова голям проблем,ще смениш гумички на клапани,маслени сегменти и за стара кола ще влезеш в някакви норми.Аз в този случай виждам големия проблем в сипването на повече масло в ДВГто от"МАЙСТОРА".Какъв майстор е тоя, особено маслар,където не знае най-масовия автомобил колко масло побира-като производителя/VW/ изрично е упоменал в книжката маслото да не превишава макс. и е поставил метална пластина с надпис на англ. и немски на видно място на двг.че ако маслото е над максимума , има опасност да се повреди катализатора!!!!

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 22 дек 2011 9:23

HEBROS написа:...Аз в този случай виждам големия проблем в сипването на повече масло в ДВГто от"МАЙСТОРА".Какъв майстор е тоя, особено маслар,където не знае най-масовия автомобил колко масло побира-като производителя/VW/ изрично е упоменал в книжката маслото да не превишава макс. и е поставил метална пластина с надпис на англ. и немски на видно място на двг.че ако маслото е над максимума , има опасност да се повреди катализатора!!!!

Колега, не знам на какви майстори попадаме аз и ти, но аз вече си наливам маслото сам! Що ли? Е виж ми двигателя в подписа ABS, масов двг и то много смея да твърдя ... Навсякъде и всеки един каталог ми вади 3,8 литра масло. Сменям масло и филтър наливам 3.8 литра и уй - точно на минимума. Сипах и остатъка от 4-литровата туба. Колата е в абсолютно хоризонтален гараж и на другата сутрин ставайки дигам щеката и изненадан гледам, че е на средата min/max. Айде още около 300-350 мл и отиде на максимума. И моята е дърта (на 19 години) и гори около литър от смяна на смяна та затова не я държа на средата между минимума и максимума, но никой не може да ми каже къде отива това масло още първоначално като го сипвам, нали уж беше 3.8л? Айде да не са броили филтъра, ама той няма как да хване над половин литър масло ?!
И затова отсега аз сам си сменям маслото и филтъра. Взимам си 5л тубичка и си наливам, като на другия ден задължително проверка и доливане. Оттам насетне остатъка от тубата си го возя за аварийни случай - я закъсал колега, я счупване на маслен датчик и т.н.

Потребителски аватар
HEBROS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEBROS » Чет 22 дек 2011 19:07

Това което си писал направо е странно :shock при мен колкото си дава производителя ,толкова си побира.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 22 дек 2011 19:09

azrod написа:
HEBROS написа:...Аз в този случай виждам големия проблем в сипването на повече масло в ДВГто от"МАЙСТОРА".Какъв майстор е тоя, особено маслар,където не знае най-масовия автомобил колко масло побира-като производителя/VW/ изрично е упоменал в книжката маслото да не превишава макс. и е поставил метална пластина с надпис на англ. и немски на видно място на двг.че ако маслото е над максимума , има опасност да се повреди катализатора!!!!

Колега, не знам на какви майстори попадаме аз и ти, но аз вече си наливам маслото сам! Що ли? Е виж ми двигателя в подписа ABS, масов двг и то много смея да твърдя ... Навсякъде и всеки един каталог ми вади 3,8 литра масло. Сменям масло и филтър наливам 3.8 литра и уй - точно на минимума. Сипах и остатъка от 4-литровата туба. Колата е в абсолютно хоризонтален гараж и на другата сутрин ставайки дигам щеката и изненадан гледам, че е на средата min/max. Айде още около 300-350 мл и отиде на максимума. И моята е дърта (на 19 години) и гори около литър от смяна на смяна та затова не я държа на средата между минимума и максимума, но никой не може да ми каже къде отива това масло още първоначално като го сипвам, нали уж беше 3.8л? Айде да не са броили филтъра, ама той няма как да хване над половин литър масло ?!
И затова отсега аз сам си сменям маслото и филтъра. Взимам си 5л тубичка и си наливам, като на другия ден задължително проверка и доливане. Оттам насетне остатъка от тубата си го возя за аварийни случай - я закъсал колега, я счупване на маслен датчик и т.н.

Да не би картерът да ти е сменяван или щеката ти да е друга :Mr Green Fun

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 23 дек 2011 10:56

stefan4o написа:
azrod написа:

Да не би картерът да ти е сменяван или щеката ти да е друга :Mr Green Fun

Ами дай размери на стандартните за ABS мотор и ще кажа. Дотогава не мога да гадая имаме ли съвпадение. Лично на мен не ме бърка половин литър масло отгоре, но споделям.
Съжалявам за офф-топика, но бих помолил някой, който има инфо да сподели за различните картери и на кои мотори се слагат. Може и на лично за да не пълним темата на колегата с баласт :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”