Bora 1.6 SR въпрос за масло
Re: Bora 1.6 SR въпрос за масло
Колега това че ти гори масло не чак толкова голям проблем,ще смениш гумички на клапани,маслени сегменти и за стара кола ще влезеш в някакви норми.Аз в този случай виждам големия проблем в сипването на повече масло в ДВГто от"МАЙСТОРА".Какъв майстор е тоя, особено маслар,където не знае най-масовия автомобил колко масло побира-като производителя/VW/ изрично е упоменал в книжката маслото да не превишава макс. и е поставил метална пластина с надпис на англ. и немски на видно място на двг.че ако маслото е над максимума , има опасност да се повреди катализатора!!!!
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
HEBROS написа:...Аз в този случай виждам големия проблем в сипването на повече масло в ДВГто от"МАЙСТОРА".Какъв майстор е тоя, особено маслар,където не знае най-масовия автомобил колко масло побира-като производителя/VW/ изрично е упоменал в книжката маслото да не превишава макс. и е поставил метална пластина с надпис на англ. и немски на видно място на двг.че ако маслото е над максимума , има опасност да се повреди катализатора!!!!
Колега, не знам на какви майстори попадаме аз и ти, но аз вече си наливам маслото сам! Що ли? Е виж ми двигателя в подписа ABS, масов двг и то много смея да твърдя ... Навсякъде и всеки един каталог ми вади 3,8 литра масло. Сменям масло и филтър наливам 3.8 литра и уй - точно на минимума. Сипах и остатъка от 4-литровата туба. Колата е в абсолютно хоризонтален гараж и на другата сутрин ставайки дигам щеката и изненадан гледам, че е на средата min/max. Айде още около 300-350 мл и отиде на максимума. И моята е дърта (на 19 години) и гори около литър от смяна на смяна та затова не я държа на средата между минимума и максимума, но никой не може да ми каже къде отива това масло още първоначално като го сипвам, нали уж беше 3.8л? Айде да не са броили филтъра, ама той няма как да хване над половин литър масло ?!
И затова отсега аз сам си сменям маслото и филтъра. Взимам си 5л тубичка и си наливам, като на другия ден задължително проверка и доливане. Оттам насетне остатъка от тубата си го возя за аварийни случай - я закъсал колега, я счупване на маслен датчик и т.н.
Това което си писал направо е странно
при мен колкото си дава производителя ,толкова си побира.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
azrod написа:HEBROS написа:...Аз в този случай виждам големия проблем в сипването на повече масло в ДВГто от"МАЙСТОРА".Какъв майстор е тоя, особено маслар,където не знае най-масовия автомобил колко масло побира-като производителя/VW/ изрично е упоменал в книжката маслото да не превишава макс. и е поставил метална пластина с надпис на англ. и немски на видно място на двг.че ако маслото е над максимума , има опасност да се повреди катализатора!!!!
Колега, не знам на какви майстори попадаме аз и ти, но аз вече си наливам маслото сам! Що ли? Е виж ми двигателя в подписа ABS, масов двг и то много смея да твърдя ... Навсякъде и всеки един каталог ми вади 3,8 литра масло. Сменям масло и филтър наливам 3.8 литра и уй - точно на минимума. Сипах и остатъка от 4-литровата туба. Колата е в абсолютно хоризонтален гараж и на другата сутрин ставайки дигам щеката и изненадан гледам, че е на средата min/max. Айде още около 300-350 мл и отиде на максимума. И моята е дърта (на 19 години) и гори около литър от смяна на смяна та затова не я държа на средата между минимума и максимума, но никой не може да ми каже къде отива това масло още първоначално като го сипвам, нали уж беше 3.8л? Айде да не са броили филтъра, ама той няма как да хване над половин литър масло ?!
И затова отсега аз сам си сменям маслото и филтъра. Взимам си 5л тубичка и си наливам, като на другия ден задължително проверка и доливане. Оттам насетне остатъка от тубата си го возя за аварийни случай - я закъсал колега, я счупване на маслен датчик и т.н.
Да не би картерът да ти е сменяван или щеката ти да е друга

-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
stefan4o написа:azrod написа:HEBROS написа:...Аз в този случай виждам големия проблем в сипването на повече масло в ДВГто от"МАЙСТОРА".Какъв майстор е тоя, особено маслар,където не знае най-масовия автомобил колко масло побира-като производителя/VW/ изрично е упоменал в книжката маслото да не превишава макс. и е поставил метална пластина с надпис на англ. и немски на видно място на двг.че ако маслото е над максимума , има опасност да се повреди катализатора!!!!
Да не би картерът да ти е сменяван или щеката ти да е друга
Ами дай размери на стандартните за ABS мотор и ще кажа. Дотогава не мога да гадая имаме ли съвпадение. Лично на мен не ме бърка половин литър масло отгоре, но споделям.
Съжалявам за офф-топика, но бих помолил някой, който има инфо да сподели за различните картери и на кои мотори се слагат. Може и на лично за да не пълним темата на колегата с баласт

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”