Акумулаторът се изтощава адски бързо - причина?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
elesar
Автомобил:
Двигател:

Акумулаторът се изтощава адски бързо - причина?

Мнениеот elesar » Вто 20 дек 2011 17:43

Здравейте колеги,
след дълго ровене из форума не успях да намеря задоволителна или поне прилично систематизирана информация за този проблем. Ако някой от вас се е сблъсквал с него нека да напише тук каква е била причината и как е отстранил проблема?
Колата ми е Голф 3, 1,6 101кс. Откакто съм го купил, автомобила никога не е можел да изкарва повече от 2 дни без да му падне акумулатора. Ако в петък го паркирам и не го паля - в понеделник сутринта трябва да ми дават ток... Скоро закъсах - колата ми изгастна в движение. Оказа се алтернаторът, който вече е поправен и дава 14,5V. Сега вече зарежда добре, а и отделно заредих акумулатора със зарядно (цяло денонощие). Въпреки това акумулатора ми се изтощи много бързо - вече две сутрини една след друга не мога да запаля и се налага да ми дават ток.Днес си замерих консумацията при изключена кола - 22mA е и при 64 амперчасов акумулатор би трябвало да издържа над месец без проблем..... Въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с нещо подобно? Възможно ли е да се появява някаква голяма консумация известно време след загасянето и заключването на автомобила? Това, което намерих в няколко теми сочи към помпата на централното заключване или алармата...
Давайте идеи? :?: :idea:

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Re: Акумулаторът се изтощава адски бързо - причина?

Мнениеот dushanov » Вто 20 дек 2011 17:58

Колега, сега дай първо да видим:
-имаш ли аларма? Каква?
-имаш ли autoCD? Какво?
Обясни как точно заправи замерването. Защото има голямо значение! Имам кола като твоята, но проблем с ак-ра не съм имал. За сметка на това имам и корса Б която имаше абсолютно същите симптоми като твоята. Ето я темата: viewtopic.php?f=19&t=299933 Дано да ти е полезна!

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 20 дек 2011 18:01

Провери ли си клетките на какво дередже са?

Потребителски аватар
boyanmt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boyanmt » Вто 20 дек 2011 18:16

Колата каране иска колеги!
На кратко разтояние е НЕВЪЗМОЖНО дори да се възбуди акумулатора,камо ли да се зареди.
Все пак препоръчвам да се замери алтернатора,да се почистят всички връзки и клеми(Електроклийн спрей),пълна зарядка на акумулатора.Алармата и евентуално некачественна стерео уретба могат да дават оттечки,ама за 2 дена да се скапва акумулатора....странно е.
Другото важно,което се забравя е "изгъзиците" които допълнително се поставят по колата(БГ фейслифт)-в повечето случаи за супер некачественни и на 100% прецакват нещата.
Надявам се да съм бил полезен.
Успех!

damian d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damian d » Вто 20 дек 2011 18:26

Колегата да даде инфо кога е купил автомобила и дали този акумулатор е бил при покупката на Голфа. Защото ми се струва , че акумулатора е здал багажа много отдавна. Провери го в магазин за акумулатори с товарна вилка.

harlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harlova » Вто 20 дек 2011 19:31

Трябва и алтернатора да се провери според мен

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 20 дек 2011 22:38

harlova написа:Трябва и алтернатора да се провери според мен

Колегата е казал още в началото, че алтернатора е поправен и работи в норми!
damian d написа:Защото ми се струва , че акумулатора е здал багажа много отдавна. Провери го в магазин за акумулатори с товарна вилка.

На мене също ми мирише на сдуфан акумулатор...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 20 дек 2011 22:48

elesar написа:заредих акумулатора със зарядно (цяло денонощие).

Ако зарядното ти не изключва при зареден акумулатор, то си го презаредил и си му разказал играта. :bishop
Провери си акумулатора с товарна вилка, може да е пътник вече. :012:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 20 дек 2011 23:52

TiL написа:: Мерих с китайски мултицед(8лв)

Читавият мултицеД се казва мултицеТ. :beer

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Чет 22 дек 2011 9:42

dushanov написа:Колега, сега дай първо да видим:
-имаш ли аларма? Каква?
-имаш ли autoCD? Какво?
Обясни как точно заправи замерването. Защото има голямо значение! Имам кола като твоята, но проблем с ак-ра не съм имал. За сметка на това имам и корса Б която имаше абсолютно същите симптоми като твоята. Ето я темата: viewtopic.php?f=19&t=299933 Дано да ти е полезна!

Алармата е Valcor, слагана е преди 3 години като купувах колата. CD-то е ново, сложих го преди няколко месеца, LG. Замерването - при запален автомобил, без включени консуматори имам 14,6V а с включени консуматори 14,4V. При загасен автомобил без никакви включени консуматори - клемата на плюса се сваля и с мултицет включен на обвхват 10А включен последователно във веригата - 22mA.

Traytor написа:Провери ли си клетките на какво дередже са?

Добре са, според мен нямам мъртва клетка, тъй като при зареждане със зарядно от всички клетки излизат балончета :)

boyanmt написа:Колата каране иска колеги!
На кратко разтояние е НЕВЪЗМОЖНО дори да се възбуди акумулатора,камо ли да се зареди.
Все пак препоръчвам да се замери алтернатора,да се почистят всички връзки и клеми(Електроклийн спрей),пълна зарядка на акумулатора.Алармата и евентуално некачественна стерео уретба могат да дават оттечки,ама за 2 дена да се скапва акумулатора....странно е.
Другото важно,което се забравя е "изгъзиците" които допълнително се поставят по колата(БГ фейслифт)-в повечето случаи за супер некачественни и на 100% прецакват нещата.
Надявам се да съм бил полезен.
Успех!

Наистина колата я карам от вкъщи до работа ( студентски град - кръговото на 4 километър ) сутрин към работа и вечер в обратна посока. Предполагам неможе да се зарежда акумулатора, още повече като има включени подгряване на стъкло и огледала, парно и CD.

damian d написа:Колегата да даде инфо кога е купил автомобила и дали този акумулатор е бил при покупката на Голфа. Защото ми се струва , че акумулатора е здал багажа много отдавна. Провери го в магазин за акумулатори с товарна вилка.

Автомобила е купен май 2008, акумулатора - декември 2008 доколкото си спомням.

Ljubon написа:
TiL написа:: Мерих с китайски мултицед(8лв)

Читавият мултицеД се казва мултицеТ. :beer

Мултицета с който мерих е AGILEND и струва 3000 евро, мисля че е читав :)

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Чет 22 дек 2011 10:35

"При загасен автомобил без никакви включени консуматори - клемата на плюса се сваля и с мултицет включен на обвхват 10А включен последователно във веригата - 22mA."
Колега, хубаво е пак да пак да направиш замерването точно по този начин, само че този път откачи минуса! Остави си веригата включена поне за 10-15 мин и наблюдавай дали няма да се покачи консумацията! Разбира се панела на сд-то да си е сложен, колата заключена с алармата и т.н. Стой и гледай! После пак пиши тук. Иначе консумация 22мА или 0,022А е чудесна според мен! На Корсата ми е 23мА. На голфа още не съм мерил.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 22 дек 2011 10:41

Сигурен ли си,че е 22 ма? Да не би да е 220 ма? защото някои уреди не показват нулата накрая.Аз имах подобен проблем миналата зима.Оказа се че сд-то трябва да е вързано през контакт иначе излапва акумулатора за 2-3 дни.От както го вързах както трябва няма проблеми.Иначе консумацията беше 230-240 ма :x

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 22 дек 2011 10:44

elesar написа:Мултицета с който мерих е AGILEND и струва 3000 евро, мисля че е читав :)

AgilenТ e фирмата, колега. Основана от Нewlett Packard, за да произвежда измервателната и аналитична техника, произвеждана дотогава от НР. :012:

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Чет 22 дек 2011 10:51

Да попитам и аз колегата,като зареждаш акомулатора мериш ли гъстотата на електролита във всяка клетка,трябва да е 1,28 за да е добре,да не би да има някоя клетка която да не се зарежда достатъчно.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Чет 22 дек 2011 10:52

И аз като теб с прословутите плеъри ALPINE имах отечка 0.27а.Като го прекарах след контакт всичко си дойде на мястото :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”