Колеги,
Ще пиша на кратко, понеже съм сигурен, че повечето сте запознати и че има хора от ИТ бранша.
Освен покачването в цената на твърдите дискове, големите производители обявиха много сериозно орязване на гаранционните срокове.
Western Digital намалиха гаранцията за дисковете от синя и зелена серия от 3 на 2 години. Seagate ги последваха много бързо и намалиха гаранциите си дори повече:
Constellation 2 and ES.2 drives: 3 years
Barracuda and Barracuda Green 3.5-inch drives: 1 year
Barracuda XT: 3 years
Momentus 2.5-inch (5400 and 7200rpm): 1 year
Momentus XT: 3 years
SV35 Series - Video Surveillance: 2 years
Pipeline HD Mini, Pipeline HD: 2 years
Имайте предвид, че според изявленията на компаниите тези мерки ще влязат в сила за дискове доставяни след 02.01.2012 г.
Ако сте решили да купувате по празниците - изисквайте си гаранцията!
Info: наводненията в Тайланд и проблемите с HDD
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Re: Info: наводненията в Тайланд и проблемите с HDD
Тези цени ще спаднат ли някога или нищо не се знае ?
Аз имам чувството че веднъж вдигнати няма да ги свалят никога.
Аз имам чувството че веднъж вдигнати няма да ги свалят никога.
Ще паднат, но след 2 или 3 години.В момента работят няколко завода (2 - 3 поправете ме ако греша) и е нормално да спадне качеството, а цените да литнат.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
До март, април трябва да се върнат на предишните нива, ако не стане пак някакъв проблем
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
има известен спад, един модел, който следя, беше около 120лв преди наводненията, после стана на 200 и малко, сега гледам е 170. Да не забравяме, че и долара се вдига
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Цените често са спекулативни и за това не написах нищо по този въпрос.
Трудно мога да говоря за пазара на дискове за крайни клиенти, но мога да издам примерно, че доставките за големите производители са доста усложнени в момента.
Действително надеждите са началото-средата на второто тримесечие на 2012 г. да потръгнат нещата както преди наводненията, но никога не се знае.
Аз лично съм скептичен към това, че производителите ще върнат старите гаранции на старите цени толкова бързо.
Трудно мога да говоря за пазара на дискове за крайни клиенти, но мога да издам примерно, че доставките за големите производители са доста усложнени в момента.
Действително надеждите са началото-средата на второто тримесечие на 2012 г. да потръгнат нещата както преди наводненията, но никога не се знае.
Аз лично съм скептичен към това, че производителите ще върнат старите гаранции на старите цени толкова бързо.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
TiL написа:Добре де само в Тайланд ли правят хардове, че цената им скочи доста? Няма ли други страни производители на хардове?
Ми не, в този наводнен завод се правят 75% от шпинделните мотори използвани в дисковете. Представи си по аналогия, че е разсипан завод който произвежда 75% от моторите на автомобилите примерно. Но нещата се оправят ето ИНФО
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Цените навън вече почнаха да падат, тук обаче още не 

bnick написа:Цените навън вече почнаха да падат, тук обаче още не
За това има сайтове от сорта на Ибей.
Не съм запознат много материята и аз го чух това нещо и ме съмнява наистина у нас да паднат толкоа бързо цените, въпреки че за разлика от Серевна Корея може да пазаруваме и от нета.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”