изгорял фар и глоба.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: изгорял фар и глоба.

Мнениеот Ljubon » Вто 20 дек 2011 20:58

mely написа:Ако е изгоряла точно в този момент,точно в тази минута и автомобила не разрешава смяна на крушка в полеви условия въпреки че имам крушка - ще се съдим до дупка.

Машалла, бе! Щом и за изгорели крушки почваме да се съдим, то по-добре направо да учим и право като втора специалност. mhihi

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 20 дек 2011 21:12

Ljubon написа:
mely написа:Ако е изгоряла точно в този момент,точно в тази минута и автомобила не разрешава смяна на крушка в полеви условия въпреки че имам крушка - ще се съдим до дупка.

Машалла, бе! Щом и за изгорели крушки почваме да се съдим, то по-добре направо да учим и право като втора специалност. mhihi

Аз за крушката няма да го съдя.За акта ако ми напише такъв /в което силно се съмнявам/- ако не ти е станало ясно ще го съдя.Ама като гледам ти си отворен и плащаш дет квот ти пишат независимо прави ли са или не са.По твойта логика - да плащаме пък "бунаците" дето обжалват и са в правото си...Ама тук има колеги дето и мислят...

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 20 дек 2011 21:35

Аз пък и друго си мисля, в момента и през деня е задължително да се движим на ДРЛ или къси, т.е. движението с един фар си е нарушение откъдето и да го погледнеш, един вид е равносилно да караш с един фар и през нощта!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 20 дек 2011 21:38

mely написа:Ама като гледам ти си отворен и плащаш дет квот ти пишат независимо прави ли са или не са.По твойта логика - да плащаме пък "бунаците" дето обжалват и са в правото си...Ама тук има колеги дето и мислят...

Само ще ти кажа, че съм със златен талон и една стинка не съм дал за подкупи на пътя. :012:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 20 дек 2011 21:53

ivo_555 не е така.през ноща ако си карал повечко ще знаеш защо е кофти един фар срещу теб ,ако не му работят и габаритите.ако работят пак имаш повечко време за реакция.през деня стига да не е някакво супер скапано време и в града дали си с фарове или не не е от голямо значение реално.остави го закона.като е мрачно и мъгливо всеки трябва да си има акъл да си пусне фаровете,а не закона такова, и навънка има слънце да си е*е мамата и ще се блещиме с фарове че слънцето малко ни свети та и фаровете да ни дразнат очите...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 20 дек 2011 21:56

Не разсъждавай така, имало било слънце. Ами в Стара Загора нямаше слънце. Едно като мъгла такова, пикаещо тънко-тънко. И пак имаше хора без фарове. Явно не им прави впечатление. :lol: Много хора са на принципа "ами аз нали виждам", да ама, серсемиНО, нали някой може да НЕ види теб, че се задаваш и да стане прасссссссссссссс mhihi

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 20 дек 2011 22:02

ivan.karadenizov написа:
Чл. 101. (1) При възникване по време на движение на повреда или неизправност
в пътно превозно средство, която застрашава безопасността на движението, водачът е
длъжен да спре и да вземе мерки за нейното отстраняване.
(2) Когато отстраняването на повредата или неизправността на място е
невъзможно, водачът може да придвижи пътното превозно средство на собствен ход до
място за тяхното отстраняване, но само след като вземе необходимите мерки за
безопасност на движението.
(3) Разпоредбите на ал. 2 не се прилагат при следните повреди или
неизправности:
......
8. липсват или са неизправни предвидените светлинни устройства или
светлоотразители при движение през нощта;

Как да го тълкуваме..

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 20 дек 2011 22:04

agent_kowalski написа:... и навънка има слънце да си е*е мамата и ще се блещиме с фарове че слънцето малко ни свети та и фаровете да ни дразнат очите...

:hahhihi: :horror:

Приятелят ти си е бил за акт. Не виждам какво още се обсъжда. През деня, ноща, няма никакво значение, автомобила му е технически неизправен.
П.С. И браво на куките :applause: , има много каращи с по един фар, не работещи крушки по стоповете и други подобни

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 20 дек 2011 22:06

Без светлина/мигач/стоп става инцидент.

Измислен е закон, ако не си смениш крушката в момента си опасен за движението и може да убиеш човек.

Не можеш да си оправиш светлината - плащаш си глоба с цел другия път да си подготвен.

Струва 5 лв. резервен комплект крушки.

Който си е купил Пежо и не може да си смени крушката в момента си плаща глоби или си сменява колата.

Закона е създаден да ни опази живи от стоманените ракети по тъмно.

Полицая не е виновен за нищо.

Какво сложно за разбиране има?

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 20 дек 2011 22:16

Добре де , караш през деня и не разбираш че крушката ти е изгоряла.Спират те пишат ти фиш.Никой не те пита имаш ли крушка.Правиш се на печен и казваш - имам крущка,ще я сменя.Ама те си знаят тяхното и ти бръскат фиша.Не можеш да обжалваш-е прави ли са.Или трябва -Господин....карате с неизправни светлини ,моля вземете мерки и отстранете неизправностите.Пак казвам-през деня.През нощта си виновен отвсякъде-не споря.
Абе изведнъж доста хора пишещи в темата станахте мнооого "Изрядни".Я да ви видя гумите,газовите уредби ,прегледите ами пожарогасителчетата как са - заверени ли са за тази година ,а.В аптечката срока на годност на марличките и бинтовете как е.Абе много сте отворени ама като ви спрат и ви напишат акта почвате да ръсете теми "Писаха ми акт - кво да правя".Ама що ми го писаха беееееее .Колко точки и колко пари ще ми вземат.

Всичко за което написах по горе при мен е изрядно даже и нещата които не съм написал.И въпреки това поддържам тезата че през деня не трябва да ти пишат каквото и да било ако имаш изгоряра крушка ,а трябва да те предупредят че имаш неизправност.

Последна промяна от mely на Вто 20 дек 2011 22:39, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 20 дек 2011 22:20

Нямат право да пишат глоба, ако имаш резервна крушка в колата! Заслужил си е глобата.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 20 дек 2011 22:24

kaiser666 написа:Нямат право да пишат глоба, ако имаш резервна крушка в колата!
Къде го пише че нямат.То тъй -сложи си крушки за всичките светлини и карай без никакви такива.Като те спрат викай -Аз имам резервни.Те като ти напишат фиша ти викай -Ама нямате право.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 20 дек 2011 23:22

Милене не е баш тъй за светлата част на деня. В момента изискванията са да се кара денонощно с включени светлини. Т.е. автоматично за неизправни светлини отнасяш фиш или акт, независимо дали е ден или нощ. Човекът е нямал крушка у себе си - правилно си е отнесъл глобата. То по таз логика - Ами нямам ГО, ама ей там на 30м. правят, чакайте да ида да си направя и ще дойда, не ми пишете акт, че карам без ГО.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 20 дек 2011 23:52

Заглавие: изгорял фар и глоба.

mely написа:
kaiser666 написа:

Пише го в една книжка на име: ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА
Ако не си я чел, препоръчвам ти я. Лежерна и леко приспивна, но е много полезна!

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Вто 20 дек 2011 23:59

Друг е проблема според мен - кво да кажем за господата полицаи и техните кошници при положение че на 90 % от патрулките има по някоя изгоряла сигнална лампа - било то фар мигач габарит или друго, и при това тези коли не са виждали какъвто и да е консуматив откакто са закупени от МВР

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”