Колега, и аз си счупих сепаратора преди две години. По съвет на колеги от форума си взех от морга за 15 лв. 2 броя. Единия въобще не беше за моя модел ( май се оказа за 1z или ADZ, не помня вече точно ), а другия не вършеше никаква работа. Накрая си реших проблема с ново от Герамния, цена:100лв + нова гумичка 10-12лв. Резултатът от всичко няма грам масло по дросела или въздушните пътища.
П.С. Глагането на новия сепаратор е малко трудно. Аз успях по ;седния начин - първо гумичката, после сепаратора.
Успех!
Искам да премахна една част на АЕК РЕШЕНО!
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Re: Искам да премахна една част на АЕК
vanko88, благодаря за инфото, но ако нямаш масло по дросела значи... този твоя сепаратор не ти работи коректно.
- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
dushanov написа:vanko88, благодаря за инфото, но ако нямаш масло по дросела значи... този твоя сепаратор не ти работи коректно.
Koлега, доколкото знам идеята на сепаратора е да не се омасляват въздушните пътища. От картера идват наситени маслени пари, при влизането в сепаратора ( ако той работи коректно ), маслото се отича в главата, а бедна на маслени пари смес влиза в коректора. Тоест избягва се омасляване. По твоята логика, няма нужда от сепаратор.
- dushanov
Добре де, защо тогава сепаратора има извод към гуфретата преди дросела?
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Защото дори да е почистен от маслото,въздуха си остава замърсен и се вкарва за изгаряне.Направено е цел екология.Просто няма къде да отиде,все пак тоя мотор трябва да покрива някои екологични норми.
- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
Става въпрос за рециркулационните изгорели газове,които влизат за доизгаряне в капака на клапаните.Това е направено наистина с цел екология,а самия сепаратор отделя влагата от маслото на конденза на парите,който се образуват в следствие рязката смяна на температурата на тези газове,които влизат за доизгаряне с цел икономия и екология. Като цяло не съм привърженик на всякакви намеси ( премахвания на части и т.н. ), тъй като германеца си го е изчислил. Става въпрос за регулиране на налягания и много други неща, които не знам.
- dushanov
Залепих със секундно лепило счупената част, след като изсъхна намазах от външна страна на залепеното с черен силикон. За сега нямам ядове! РЕШЕНО
П.с. Никъде и никой не можа да ми даде въпросната част, затова реших да я лепя!
П.с. Никъде и никой не можа да ми даде въпросната част, затова реших да я лепя!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”